Nanbaka

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Nanbaka

Nanbaka

Režisierius: Shinji Takamatsu
    Studija: Satelight
    Žanrai: nuotykiai, komedija
    Transliacija: 05.10.2016 - 28.12.2016
    MAL reitingas: 7.39
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV

Aprašymas: Aš negaliu jums pasakyti kur tiksliai yra Namba kalėjimas. Tai yra tokia didelė paslaptis, kad jei jums ją išduočiau tai man tektų numirti. Galiu tik pasakyti, kad Namba yra saloje. Galbūt Japonijos. Šis kalėjimas yra toks geras, kad net pats Alkatrasas, palyginus su juo, yra tik eilinė nepilnamečių kolonija. Aukščiausios technologijos ir patys geriausi apsauginiai iš viso pasaulio. Visa tai leidžia Namba kalėjimui vadintis pačiu geriausiu visame pasaulyje, bet ir čia yra žmonių, kurie bando pabėgti. Na kaip, ne tai, kad labai reikėtų, greičiau iš sportinio intereso. Mat pragyvenimo sąlygos tikrai nėra prastos. 13 rajono 13 kameros "augintiniams" irgi skustis nėra ko. Maistas puikus, kompanija gera, kamera erdvi. Net ir pramogų yra. Apsauginių viršininkas žiaurus, bet teisingas. Vienžo gyvenk ir žvenk.

Atsimenu, kad kažkada buvo pasirodę straipsniai apie gyvenimo sąlygas užsienio kalėjimuose. Galiu lažintis, kad daug kas iš mūsų varguolių būtų buvę visai ne prieš ten paatostogauti. "Nanbaka" žengė dar toliau ir gyvenimą nelaisvėje dar labiau idealizavo. Tokiame kalėjime net ir aš pagyvenčiau.^^ Deja, ne viskas čia yra gerai. Pirmiausia nemaloniai nustebino humoras. Setingas kaip ir prašo juodo, bet jis čia netikėtai kažkoks glamūriškas. Jeigu tikitės kažko panašaus į "Prison School" tai galite nesivarginti. Vis tik pradžioje smagūs personažai ir pozityvi nuotaika visai gerai nuteikia. Nepasakyčiau, kad labai jau juokinga, bet bent jau linksma. Deja, jau trečios serijos pabaiga leido nuspėti, kad mus apgavo ir jokia čia ne komedija, o paprasčiausias šounenas. Su turnyrais, super galiomis, paslaptimis, draugystėmis, kovomis ir patosu. Geriau jau serialas būtų likęs tiesiog glamūriška absurdo komedija. Dar prikišo kažkokių neaiškių personažų ir juo dar net bando atskleisti. Vienžo jau kaip komedija šis anime buvo su klausimais, o kaip šounenas apskritai neatlaiko jokios kritikos. Ir kas čia per blizgučiai ekrane? Net kai ekrane vyksta snukiadaužis. Labai abejotinas "specefektas", prie kurio man niekaip nepavyko priprasti. Gal taip buvo padaryta specialiai, kad nukreiptų dėmesį? Priekaištų neturiu nebent openingui ir endingui, kurie buvo tikrai smagūs.

Reziumė: "Nanbaka" žiūrėti galima, bet reikia turėti omenyje, kad čia yra ne komedija, o šounenas su komedijos elementais. Ir gink dieve nieko nesitikėkite. Nebent 6 balai vien už tai, kad labai neprailgo. Nors serijų ir yra per daug.

Labai nustebau pamatęs, kad kūrėjai yra studija Satelight.

Spoileris:

P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    3
    5
    0%
    0
    4
    66.67%
    2
    3
    33.33%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • dfsafsaf
    Beautiful Lies

• 2010 05 13
    • 261

Tikėjausi neblogos komedijos, kurios deja negavau, tai ir teištvėriau vos 2 serijas. Pernelyg ryškus jis man bei nuobodus. Ir tas personažų blizgėjimas kartais tai tiesiog... perdaug jo.

Comment

• Hikari_
      Mental

• 2008 02 27
      • 981

O man šitas visai patiko. Nėra tobulas ir kai kurios serijos buvo nuobodokos ar be ryšio, bet šiaip toks lengvam pažiūrėjimui tikrai tinka, buvo vietų kur net prunkštelėjau Dar labai patiko ta spalvota, spindinti aplinka, nes kartais norisi pailsėti nuo niūrios dramatiškos atmosferos. Anime atsipalaidavimui kur nereikia mąstyt.

p.s. tam kalėjime stilistas turbūt uždirba neblogai

Comment

• Killerbee
        Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
        • 2910

Autorius Hikari_
        p.s. tam kalėjime stilistas turbūt uždirba neblogai
        Pastebėjau, kad visų nagai dažyti. Aš čia kažką praleidau ar vyrams jau irgi būtina?

Comment

• Hikari_
          Mental

• 2008 02 27
          • 981

Autorius Killerbee
          Pastebėjau, kad visų nagai dažyti. Aš čia kažką praleidau ar vyrams jau irgi būtina?
          Tik šitam anime būtina ir lakuoti nagai, makiažas ir belekiek dažų ir fiksacijos reikalaujančios šukuosenos

Comment

• Killerbee
            Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
            • 2910

Antras sezonas, pradžioje dar teikęs vilčių dėl savi-ironijos, galutinai nusivažiavo į šouneną. Rekomenduoju nesivarginti.

Comment

Working...