Yuri!!! On Ice

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miglaja
    Cute potato ~


    • 2007 12 16
    • 551

    Yuri!!! On Ice


    Yuri!!! On Ice
    ユーリ!!! on ICE


    Studija: MAPPA
    Žanrai: romantika, sportas, gyvenimiškas
    Transliacija: nuo 2016-09-05 iki 2016-12-22
    Formatas: TV serijos
    Trukmė: 12 x 23 min.
    MAL reitingas: 8,67

    YouTube resursai:
    OP || AMV

    Papildoma Info:


    Didžiausia Japonijos dailiojo čiuožimo viltis Yuuri - ramus ir jautrus vaikinas. Gali būti talentingas čiuožėjas, tačiau konkursų stresas ir įtampa anksčiau ar vėliau paliečia kiekvieną sportininką. Būtent taip nutiko Yuuri, kuris prestižiniame Grand Prix finale neatlaikė spaudimo ir užvėrė vartus į savo karjeros viršūnę.
    Išgyvenus pralaimėjimo kartėlį tenka susitaikyti su likimu ir grįžti į realybę - pas tėvus. O vakarais svajoti apie savo dailiojo čiuožimo idealą Viktorą, penkiskart tapusį pasaulio dailiojo čiuožimo čempioną. Įkvėptas talentingojo sportininko ir paskatintas tėvų, Yuuri keliauja ir toliau treniruotis ant ledo. Vieną iš tokių treniruočių nufilmuoja jo vaikystės draugės mažametės dukros - ir ką jos daro toliau ? Video įkelia į internetą, kuris peržiūrimas tūkstančius kartų, o vieną iš jų - ir pačio pasaulio čempiono Viktoro, kuriam gimsta noras tapti to jauno čiuožėjo treneriu...





    Alergiški(-os) gražiems vaikinams - gali iškart nežiūrėt. Čia jų tikrai daug - liekni, grakštūs ir sportiški. Apsigavo tie, kurie šį anime nurašė kaip "mergaitišką" arba "yaoišką". Mergaitėms tikrai yra į ką paganyti akis, tačiau viskas tuo neapsiriboja.

    Kad ir kaip netikėta, tačiau istorijoje "pirmu smuiku griežia" sporto tema. Ledas, alinančios treniruotės, truputis poilsio, choreografijų kūrimai, fanų skanduotės ir varžybos. Intriga, kas laimės medalius, visuomet išlaikoma. Norima parodyti, kad sportas yra nenuspėjamas ir sėkmės faktoriaus čia nebūna - tik įdėtos pastangos ir teisingas susikaupimas.
    Na, o šalutinė istorija (dėl kurios, dauguma vaikinų vengia šito anime, kaip šėtonas kryžiaus) - romantika. Tačiau ta romantika čia sklando tarp vaikinų. Didžiąją dalį ta romantika yra tik numanoma, tačiau kaikuriais epizodais ji šokteli į naują lygmenį (ir iškelia naujas teorijas, dėl kurių pradedi žiūrėt į istoriją visai kitu kampu), kad tenka isteriškai juoktis arba braukti laimės ašaras (priklauso nuo žiūrovo).

    Visa kita čia yra puiku. Stebina veikėjų įvairovė : vienas arogantiškas, kitas geraširdis, trečias seksobomba. Kiekvienas turi savo cinkelį, kurie išryškėja retomis poilsio akimirkomis tarp treniruočių. Pagrindinis personažas Yuuri nėra labai įsimintinas. Daug labiau sužavėjo rusas Vytia (aka Viktoras). Pozityvus, atsipalaidavęs ir visus kitus vedantis iš proto (visom prasmėm). Nenusileidžia jam ir kitas jo kraštietis Yurio su savo arogancija ir rusišku mentalitetu. Labai juokino šveicaras Chris (turintis Statkevičiaus vibe'ą). Ir apskritai kalbant, anime turėtų tapti artimu daugumai lietuvių vien dėl dažnai vaizduojamų rusiškų motyvų, kaip moskvyčius, pirožnikai arba "Yurio davaiii". O ką jau kalbėti apie kiekvienose varžybose kabančią Lietuvos trispalvę (ar čia tik man vis vaidenosi ? )

    Garso takelis varijuoja nuo simfoninės muzikos iki saldaus popso. Op yra šventiškai pakilus, klasiškas, bet tuo pačiu ir naujoviškas. Tikiu, kad "Yuuri on Ice" singlas atliktas pianinu išvis nepaliko abejingų. Sportas yra dinamiškas, tad jį pavaizduoti nėra labai lengva. Šiuo atveju kūrėjai irgi neblogai susitvarkė su animacija. Niekas nekliuvo, čiuožimo judesiai gal ir kartojosi, tačiau maloniai hipnotizavo.


    Apibendrinimas: Šiuolaikiškai pateiktas elegantiškas sportas su žiupsneliu dramos, kaupu humoro ir pretenzija tapti geriausia metų romantika. Ir visai nesvarbu, kad tarp vaikinų.



    Siųstis: nyaa.se

    15
    5 (Puiku)
    53.33%
    8
    4
    26.67%
    4
    3
    6.67%
    1
    2
    6.67%
    1
    1 (nevertas dėmesio)
    6.67%
    1
    Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai
  • Kazu
    Lazy AMV Editor


    • 2011 03 26
    • 292

    #2
    Kas atkreipia demesi i pacia istorija, pasirodymus, ost'us ir t.t O stai as...
    Spoileris:

    Comment

    • titanai
      Lietuviškoji anime svaja

      • 2012 11 14
      • 120

      #3
      Labeu Boku no Yuri.

      Comment

      • Red_Elf
        pandų karai :D


        • 2009 05 07
        • 1112

        #4
        Galbūt Yuri!!! on Ice ir nėra pats geriausias šio sezono anime, bet man jis buvo Nr. 1. Visiškai nesvarbu, kad 3dieniais eidavau miegoti nesvarbu kada, o nuo juoko ir varžybų jaudulio išsiblaškydavo visi miego likučiai... 3dienis man buvo viena laukiamiausių dienų savaitėje.

        Daugumai (ypač vyriškajai auditorijai) atrodo, kad 98,7 % visko čia orientuota tik į BL, o serialo kūrėjai padarė klaidą pavadindami serialą, nes jis turėjo skambėti, ne Yuri, o „YAOI on Ice“, bet tai yra netiesa.

        Jei neišsigąsi (o bijoti čia visiškai nėra ko) ir pažvelgsi kiek įdėmiau, suprasi, jog tai labai linksmas, užkrečianti gera nuotaika ir charizma serialas apie SPORTĄ, kuriame čiuožia vyrai, dėl to viskas sukasi būtent apie juos bei jų santykius.

        Seriale veikėjų tarpusavio chemija negali nežavėti.
        Yuuri augimo nuo nepasitikinčio savimi, pačiame savo karjeros „dugne“ esančio atleto iki vieno geriausių pasaulyje savo sporto šakos atstovų, neįmanoma nepastebėti. Jis tą pasiekė ne stebuklo dėka, o sunkiu darbu.
        Victoras per sezoną gal ir nelabai paaugo ir atsiskleidė, bet jo neįmanoma nemylėti jau nuo pirmojo epizodo. Tokio šilto, linksmo ir jaukaus charakterio nežinau ar esu mačiusi, o anime bagažą turiu gan solidų. Tiesa, vien todėl, kad jis yra tikra dailiojo čiuožimo legenda, dar visiškai nereiškia, kad jis yra toks pat puikis treneris.
        Yurio (Yuri Plisetsky) tsundere asmenybė manęs nežavėjo nuo pat pradžių, bet man jis nekliuvo.
        Phichit ir Minami buvo nerealūs. Nors jie atitinkmai gavo mažai ir labai mažai ekrano laiko, bet jie pavergė mano širdį!!! (Pitchit is the captain of Victuuri ship!!!)
        Kokius jausmus mums parodė Georgi... kiek hmm... karščio išspinduliavo Chris, ir kokia charizma bei pasitikėjimu mus užplūdo JJ.

        Santykiai tarp Victoro ir Yuuri yra super mieli, ir aš tikrai nesikoncentruoju į „fujoshi material“.

        Seriale buvo 5x daugiau sporto nei tikėjausi, maniau, jog tai dar vienas Free, kur sportas yra... tolimame plane. Klydau, ir tuo labai džiaugiuosi. Kiekvienas čiuožėjas turi savo charakterį, už kiekvieno iš jų pasirodymo slypi skirtingi jausmai, todėl jų pasirodymai ir jiems skirta muzika yra visiškai skirtingi. Ak, kokia per pasirodymus čia skamba muzika... gėris ausims. Man labiausiai patikę kūriniai buvo Yuri on ICE (Yuuri), Serenade for Two (Michele Crispino), Partizan Hope (JJ), Theme of King JJ (JJ), In Regards to Love ~Agape~ (Yurio), Duet- Stay Close to Me (Viktor + Yuuri), Rapsodie Espagnole (Chris), Intoxicated (Chris).
        Tiesa, būtų puiku, jei varžybų metu būtų paaiškinta daugiau apie patį sportą, tarkime taškų skaičiavimo sistemą, bet palikime tai kitam sezonui (;

        Piešimas seriale yra tikrai labai malonus akiai, pirmuosiuose 4 epizoduose net pasirodymai buvo nuostabiai animuoti. Nuo 5 serijos prasidėjus varžyboms, pasirodymams buvo pasitelkta CG animacija (ar kaip ją pavadinti, aš ne ekspertė), dėl to dažnai priminė buratinų diskoteką... bet kuomet per seriją reikia animuoti 6 pasirodymus, kurie yra labai judrūs ir dinamiški, tai yra neišvengiama.

        Yuri!!! on Ice rašau 10 ir nei 0,1 mažiau. Serialas tikrai nėra be trūkumų, bet viskas yra kompensuojama 120 %.
        Paskutinis pakeitimas nuo Red_Elf; 2016-12-26, 16:37.

        Comment

        • Ozis

          #5
          Man tuo tarpu Yuri on Ice buvo vienas didžiausių šio sezono nusivylimų. Panašiai kaip savu laiku su Samurai Flamenco. Nori pažiūrėti sporto su žiupsniu rimtesnio (=ne shounen) slice of life, o galiausiai gauni... Free! dailiojo čiuožimo analogą. Arba grubiau tariant - skystą fujioshi šlapių sapnų ekranizaciją.

          Ką turiu mintyje? Iš esmės man pristigo personažų gylio. Dauguma personažų yra tiesiog gerai pažįstamų klišių rinkinys. Aukščiau jie nelabai tepakyla, mat laiko ekrane savo asmenybei atskleisti gauna vos porai minučių. Idealiausia to iliustracija JJ, kurio baisiai originali istorija atsiskleidė paskutiniame epizode. Tas pats su Otabeku ir net Yurio. Vienas mat labai darbštus, o kitas biškį darbštus, biškį talentingas ir tsundere. Tas gylis... baigiu paskęsti. Tačiau pats "giliausias" iš visų yra Victoras. Antrasis pagal svarbą personažas liko visiška paslaptimi. Tinkamiausias anime palyginimui personažų "fronte" būtų, IMHO, Queen's Blade. Irgi nulinio gylio mišrainė.

          Atitinkamai, kai nėra personažų, tai nėra ir medžiagos istorijai. Be realesnių personažų tiesiog nėra pagrindo vystytis jų tarpusavio santykiams, apie kuriuos ir turėtų suktis seinen/yosei slice of life'ų "istorijos". Nėra pagrindo jiems keistis, nėra ir istorijos. Shounen'ams lengviau - jie visada gali pasakoti apie sunkų darbą ir komandos dvasios svarbą. Kokią žinią turėčiau išsinešti iš Yuri on Ice... Dailusis čiuožimas yra gražus sportas? Žmonės būna gėjai/lezbietės ar turi polinkį į incestą (Sara+Michele Crispino)? Sunku patikėti.

          Kas gero? Realistiškas judėjimas. Bent jau taip skambėjo internetai. Tiesa, internetai šnekėjo ir apie realistiškus Yuri ir Victoro santykius. Internetai kartais klysta. Bet ir man judesiai paliko gerą įspūdį (priešingai negu santykiai). Nekilo klausimų ar jie neprieštarauja fizikos dėsniams (santykiai neprieštaravo logikos ar socialinio gyvenimo dėsniams, bet ir realaus pagrindo jie neturėjo). Gerą įspūdį paliko ir History Maker. Nepamenu kaip senai žiūrėdavau anime OP'us.

          Keista ir kiek tragiška, kad du savotiškus ir puikius (Michiko to Hatchin ir Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna) anime anksčiau režisavusi Sayo Yamamoto galiausiai iškepė tokį... 4/10 = 2/5.

          Comment

          • arna
            emptiness

            • 2006 06 20
            • 1064

            #6
            Sudominote savo komentarais šiuo anime. Peržiūrėjau 1 seriją.
            Jei trumpai, tai dailųjį čiuožimą kartais pasižiūriu, vien dėl dailių merginų kojų ir užpakaliukų. Kaip supratau, merginų-šokėjų šiame anime nebus, todėl nematau prasmės toliau gilintis į šią istoriją.
            Pats anime kaip ir visa sportinė animuota produkcija iš JAP, - tikslinė. Jei ne rusų gražuolių (gėjiškas) fetišizavimas, šis anime, manau, visai neblogas.

            Comment

            • Ozis

              #7
              Autorius Miesto_Druidas
              O čia ta prasme apie sunkų darbą net užsiminta nebuvo?
              Nope. Išskyrus paviršutinišką treniruotės perteikimą prieš dvikovą su Yurio daugiau pastangų ar treniruočių nelabai tesimatė.

              Bendrai į šią temą - dalis šokėjų keisdavo savo programą čiuožimo metu. Daugeliui judesių reikia specifinių sąlygų (turėti tam tikrą greiti, privažiuoti iš tam tikros pusės, ...), tad kažkaip sunkiai tikisi, kad čiuožėjai gali iš lempos pakeisti vieną judesį kitu. Tuo labiau, kai net mintyse sau pripažįsta, kad treniruočių metu nesugebėdavo tų naujųjų judesių atlikti. Tai daug ką pasako apie tai kiek vertingos pastangos. Kita vertus, kartais po tokių eksperimentų visgi nudribdavo.

              Autorius Miesto_Druidas
              Serialo pavadinimas tai Yuri on Ice, o tu kažkodėl gilinies vien tik į antrą planą. Mano akimis, visi tie čiuožėjai, ir net pats Viktoras buvo fonas Yuuri vystymui bei iššūkis jo kaip čiuožėjo įgudžiams.
              Man atrodo, kad taip turėjo būti, bet nebuvo. Norint tą padaryti reikia pilnai atskleisti bent du kontrastingus personažus - Yuri ir Yurio. Viktoras galėjo būti įrankiu tam pasiekti. Bet Yurio grįžus į Rusiją... Vietoje to kaip grybai pradėjo dygti kartotinės asmenybės. Dalis jų tiesmukiškai priešpastatomi Yuri, bet kas iš to? Kaip serialo metu dėl to paaugo Yuri asmenybė? Niekaip?

              Autorius Miesto_Druidas
              Nelabai pamenu, kad Mine Fujiko to Iu Onna būtų skyręs daugiau dėmesio kitiems personažams
              Kitas žanras. Jokios pretenzijos į slice of life. Atitinkamai kiti reikalavimai.

              Comment

              • Klaudijus
                Narys

                • 2014 07 08
                • 66

                #8
                Ech... kur ritas ta anime industrija, netik otaku nuolat pritraukia, kad atrodo kone dauguma kuriami tik dėl jų,( ir suprantu kodėl, bet čia jau kita tema..), o dar ir tokie. Tik nereikia sakyti, kad dėl sporto kažkas žiūri...
                https://youtu.be/eSKLKDkWyqg?t=6m12s



                Nesuprantu vieno, visą smurtą ir nuogumą kiek galima dabar cenzūruoja, bet tokius dalykus ne (žinoma, yra kitas etapas, bet jau ten kitas žanras), nors kur kas daugiau žalos tai padaro? Matyt, normalu jau šiandieninėje visuomenėje, kad net nesistengiama užglaistyti, dar klausimas, kokiu paros metu buvo rodoma Japonijoje, nors ir tuo smurtu ar visais tais apvalumais ką benustebinsi, kai jau pradinukams pasakojama apie pastarąjį, tai vat to nelabai suprantu, kažkoks kognityvinis disonansas ar tiesiog kultūros skirtumas?

                Beje, mielosios merginos ir mergaites, lietuvaitės, ar jums iš tiesų patinka, kai patcanas su kitu vaikinu glebesčiuojasi?
                Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2017-01-05, 12:53.

                Comment

                • Miglaja
                  Cute potato ~


                  • 2007 12 16
                  • 551

                  #9
                  Autorius Klaudijus
                  Beje, mielosios merginos ir mergaites, lietuvaitės, ar jums iš tiesų patinka, kai patcanas su kitu vaikinu glebesčiuojasi?
                  Tikrai taip.
                  Tegyvuoja meilė
                  Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                  Comment

                  • Killerbee
                    Iškrypęs dėdulė





                    • 2006 12 11
                    • 2910

                    #10
                    Tikrai ne. Mano žmona nesuprato. Kažkada net bandžiau kažką panašaus parodyt.

                    Comment

                    • Red_Elf
                      pandų karai :D


                      • 2009 05 07
                      • 1112

                      #11
                      Autorius Klaudijus
                      Beje, mielosios merginos ir mergaites, lietuvaitės, ar jums iš tiesų patinka, kai patcanas su kitu vaikinu glebesčiuojasi?
                      Man visiškai nesvarbu ten buvo du "pacanai", dvi "pacankės" ar "pacanas" su "pacanke", man svarbu kas išreikšta, o ne kaip.
                      Čia yra anime, ne tikras gyvenimas.

                      Man labai patinka Game of Thrones, bet nenorėčiau, kad man už lango skraidytų vaikais užkandžiaujantis juodas drakonas.
                      Man labai patinka Hellsing, bet tikrai nenorėčiau sutikti vampyrų armijos užpuolusios miestą kartu su viską taškančiu Alucardu priešakyje.
                      Man labai patiko Yuri!!! On Ice, bet yra tikras apsurdas klausti ar man patiktų/nepatiktų matyti du vyrukus darančius tą patį kaip IŠGALVOTI kažkokio anime veikėjai.
                      Paskutinis pakeitimas nuo Red_Elf; 2017-01-05, 22:02.

                      Comment

                      • Klaudijus
                        Narys

                        • 2014 07 08
                        • 66

                        #12
                        Autorius Red_Elf

                        Man labai patinka Game of Thrones, bet nenorėčiau, kad man už lango skraidytų vaikais užkandžiaujantis juodas drakonas.
                        Man labai patinka Hellsing, bet tikrai nenorėčiau sutikti vampyrų armijos užpuolusios miestą kartu su viską taškančiu Alucardu priešakyje.
                        Man labai patiko Yuri!!! On Ice, bet yra tikras apsurdas klausti ar man patiktų/nepatiktų matyti du vyrukus darančius tą patį kaip IŠGALVOTI kažkokio anime veikėjai.
                        Nemanau, kad tai reikėtų lyginti su fantastikos elementu, visai kas kita, prastokas palyginimas.

                        Comment

                        • Klaudijus
                          Narys

                          • 2014 07 08
                          • 66

                          #13
                          Autorius Miglaja
                          Tikrai taip.
                          Tegyvuoja meilė
                          Nežiūrėjau, bet kažkaip abejoju, ar ten kvepėjo kažkokia realia ir pagrįsta meile, kaip ir daugumoje tų ''romantinių'' anime, nebent tik homoseksualumo užuomazgos. Na, kiekvienas galbūt skirtingai supranta, tebūnie.

                          Comment

                          • Kazu
                            Lazy AMV Editor


                            • 2011 03 26
                            • 292

                            #14
                            Autorius Klaudijus
                            Beje, mielosios merginos ir mergaites, lietuvaitės, ar jums iš tiesų patinka, kai patcanas su kitu vaikinu glebesčiuojasi?
                            Taip, nes tikra meile tik tarp vyru <3

                            Comment

                            • JuusanKitsune
                              Rimtas forumo narys

                              • 2014 07 07
                              • 185

                              #15
                              Taigi kad jau Yuri On Ice buvo sėkmingas, tikiuosi pamatyti dar daugiau bishies ir BL plotlines su geru art ir decent animation ir plot.

                              Comment

                              Working...