91 Days

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

91 Days

91 Days

Režisierius: Hiro Kaburagi
    Studija: Shuka
    Žanrai: drama, trileris
    Transliacija: 09.07.2016 - 01.10.2016
    MAL reitingas: 7.95
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV

Aprašymas: Angelo Lagusa augo gražioje šeimoje. Tėvas, motina, broliukas, geras draugas, namas....Tėvas buvo susijęs su mafija, bet berniukui tai turbūt nerūpėjo. Vaikams apskritai nelabai rūpi kaip tėvai uždirba pinigus. Deja, mafijos gaujoje įvyko perversmas ir tėvo "draugai" išžudė beveik visą Lagusa šeimą, pabėgti pavyko tik Angelo. Prabėgo daug metų ir bėglys gauna laišką, kuris priverčia jį sugrįžti į gimtąjį miestą. Gal kerštas pagaliau nuramins sielą? Skubėti nėra kur, kaltininkai niekur nepabėgs, o viską sugadinti yra lengva. Pirmiausia reikia įgyti nusikaltėlių pasitikėjimą.

Ar anime yra šis serialas? Iš vienas pusės taip, piešta juk Japonijoje. Iš kitos pusės ne. Čia tiesiog nėra nei vienos anime klišės. Arba aš nepamačiau. Absoliučiai normali ir rimta kriminalinė istorija, nuo pradžios iki pabaigos. Aišku nebe trūkumų, bet čia tikrai ne koks nors, apsaugok dieve nuo dar vieno, Gangsta. Jokių vaikų, super galių ir kitokių nesąmonių. Viskas pabrėžtinai rimta ir solidu. Nebent meksikiečių kileris buvo truputi ne į temą. Personažai čia skiriasi ne tik plaukų spalva. Aišku naivu buvo tikėtis, kad juos visus per 12 serijų atskleis, bet su trimis pagrindiniais supažindino pakenčiamai. Angelo/Avilio man didelės simpatijos nesukėlė. Labai jau šaltas ir vienpusiškas personažas, visai ne mano skonio. Net Nero man buvo artimesnis. Neprastas ir Corteo, nors iš pradžių ir atrodė per daug isteriškas. Užtat kartu Nero su Angelo atrodė tikrai gerai. Nenuostabu, kad tarp jų atsirado abipusė simpatija. Man šiame seriale pritrūko veiksmo. Jei pradžia ir pabaiga buvo tikrai įdomi, tai vidurys priminė kažkokį mafijozišką slaisiką. Užtat pabaiga tikrai labai gera. Kaip anime serialui net per gera.^^ Įdomus ir pasirinktas istorinis laikotarpis - sausojo įstatymo JAV. Alkoholis, cigaretės, senoviniai ginklai, mafijos karai....atmosferos čia tikrai netrūksta. Piešimas ne prabangus, bet tinkamas. Muzika gera, o op ir ed beveik nuostabūs.

Reziumė: Normalus serialas apie mafiją ir kerštą. Be fantastikos, perdėto kriminalinio romantizmo, fanserviso, triūsikų ir mokyklos. Jau vien to užtenką geram balui. Dar pridėkime siužetą be didelių skylių, adekvačiai besielgiančius personažus, teisingą pabaigą ir turime tikrai gerą serialą, kurį gali žiūrėti bet kas. Vienintelis didesnis trūkumas yra lėtas siužeto tempas. Dėl to kai kuriems žiūrovams šis anime gali pasirodyti nuobodus.

Labai dviprasmiška pabaiga. Aš manau, kad vis tik ne....^^

Spoileris:

P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    8
    5
    37.50%
    3
    4
    37.50%
    3
    3
    25.00%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Chloras
    Metalbending prodigy

• 2011 05 01
    • 107

Šiandien kaip tik baigiau žiūrėt, ir galiu pasakyt kad tai tikrai geriausias mano matytas anime nuo AoT laikų. Viskas jame man pasirodė labai stipru. Siužetas puikus, piešimas paprastas bet ne prastas. Vienžo, be ilgų išvedžiojimų duodu 5/5.

Vis tik, žmonių kuriems mafijos tema nėra labai įdomi, iš kelių pirmų epizodų šis anime gali ir neįtraukti. Tokiu atveju patarčiau tiesiog žiūrėti toliau ir atsimint, kad niekas šiame seriale nevyksta be reikalo.
    Paskutinis pakeitimas nuo Chloras; 2016-10-23, 21:47.
    Heavy Metal Maniac.

Comment

• ciombiukas
      Forumo maniakas

• 2009 09 18
      • 463

Labai geras anime, tikrai labai, vienu prisėdimu visas puikiai susižiūrėjo, istorija įdomi, jokių super galių, pakankamai neblogai pavaizduotas, alkoholio draudimo laikais, mafijos gyvenimas. Piešimas puikiai atspindi to laiko atmosferą. Tikrai negaila šiam anime duoti 8+ balų, jis to vertas.

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Comment

• titanai
        Lietuviškoji anime svaja

• 2012 11 14
        • 120

Baccano! piešimas su Mobio Diko "kerštas neapsimoka" potekste? Taip, prašyčiau! Spoileris: Išgyvena tik vienas.

Comment

• Klaudijus
          Narys

• 2014 07 08
          • 66

Nelabai sužavėjo, galėjo būt geresnis, sakyčiau, serijų trūko, o ir pabaiga... Pažiūrėjau tam kartui ir tiek, jokių apmatymų nebuvo. Na, bet tikriausiai vienas iš geriausių, jei negeriausias sezono anime. Atrodo, kad dabar 12 serijų standartas yra, ne kaip anksčiau 24-26 serijos.

Autorius Chloras
          galiu pasakyt kad tai tikrai geriausias mano matytas anime nuo AoT laikų.
          Kad ir jis nebuvo toks jau jis geras, daugumai tiesiog dėl šoko faktoriaus patiko, pirmos 5-6 serijos gan geros buvo, paskui ilgas gumos tampymas, kol pabaigoje vėl kažkas vykti pradėjo, o dar pagrindinis veikėjas, jau nekalbat, kad daugumai įsimintiniausias personažas - mergina su bulve, likusieji irgi gan nykūs, plius tie visi veikėjų staugimai dramatiškumo man nepridėjo. Tipinė zombių apokalipsė su shounen tipo veikėjais. Atmosfera ir garso takelis užtat patiko.
          Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2016-11-16, 22:23.

Comment

Working...