Battery

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Battery

    Battery


    Režisierius: Tomomi Mochizuki
    Studija: Zero-G
    Žanrai: kasdieniškas, sportas
    Transliacija: 15.07.2016 - 23.09.2016
    MAL reitingas: 5.97
    Trukmė: TV 11 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Takumi pradinėje mokykloje buvo gan stiprus ir žinomas pitčeris, bet būsimam profui teko persikraustyti pas senelį. Šeimyninės aplinkybės, nieko čia nepadarysi. Iš naujos komandos talentingas berniukas nieko stebuklingo nesitikėjo. Jau iš anksto "pagooglino" paskutinių metų rezultatus ir jie, švelniai sakant, nebuvo įspūdingi. Gal jiems tiesiog trūko gero pitčerio? Bus matyt. Takumi susidraugauja su Gou, ketčeriu. Naujasis draugas jau norėjo mesti beisbolą ir susikoncentruoti ties mokslais, bet atėjus tokiam stipriam žaidėjui persigalvojo. Problema tik tame, kad "asas" gan sunkaus charakterio, kuriam nėra jokių autoritetų. Net ir treneris jam ne rodiklis...



    Sportinis anime be sporto? Nors ne, ne taip. Sportinis anime kuriame sportas užima ne svarbiausią vaidmenį? Be abejo, kodėl ir ne. Cross Game vis dar yra vienas iš geriausių mano matytų anime serialų. Reikia tik, kad pagrindinis žanras būtų vertas dėmesio. Va čia ir yra didžiausia anime problema. Tarkim dzin tas sportas, bet ar kūrėjams serialas pavyko kaip slaisas? Anaiptol. Pirmiausia į akis krenta veikėjų amžiaus. Čia ne aukštosios vidurinės mokyklos mokiniai, o žemesniosios, t.y 13,14 ir 15 metų vaikai, kažkodėl atrodantys kaip daug vyresni. Juos ten gerais vitaminais šeria? Tarpusavio santykiai irgi kažkokie keisti. Nu nebendrauja taip vaikai. Aišku būna ir muštynių ir "nestatutinių" santykių, bet čia draugiai pastoviai mušasi. Arba gal jie visi psichiškai nesveiki? Tokia diagnozė daug ką paaiškintų. Na gerai, nes visi čia tokie. Yra čia normalių, bet dviejų porelių "santykiavimo" taip ir nesupratau. Kaip ir dialogų. Šnekų buvo daug, bet jos buvo tokios tuščios kaip eilinio lietuvio piniginė po atostogų. Internete radau mintį, kad gal kūrėjai pradžioje norėjo kurti yaoi, bet apsigalvojo. Linkęs su šia hipoteze sutikti. Tai irgi daug ką paaiškintų. Taigi, pagrindiniai personažai yra jokie, bet kaip su antraeiliais? Daug geriau, bet jie negali išgelbėti šio serialo. Apie sportą kalbėti išvis nėra ką, o pabaiga yra nuspėjama, bet dėl to nemažiau nervinanti. Piešimas toks pats nuobodus kaip ir pats serialas. Tiek „daug“ gražių kadrų, kad sunku buvo 16 skrynų padaryti.

    Reziumė: Aišku galima surasti pasiteisinimų, tipo labai jau maža trukmė, bet būtent ji vertė kūrėjus nepilstyti iš tuščio į kiaurą. Šitie gi kreivarankiai patys nesuprato ką daro. Pradžioje lyg darė slaisą, bet greitai apsigalvojo ir ėmėsi dramos, o pabaigė kažkokia pseudo psichologija. Pabaigus peržiūrą galvoje man liko tik dvi mintys:
    1. kas čia buvo?
    2. kaip man susigrąžinti žiūrėjimo metu prarastą laiką?
    Nepadarykit mano klaidos ir net neprasidėkite su Battery. Taip, kitoks ne kiti, bet ar dėl to geresnis? Anaiptol.... 5\10 ir tik už tai, kad iškentėjau iki galo.


    Prie ko čia Noitama? Tokį anime 8 ryto galima drąsiai rodyti


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    4
    5
    0%
    0
    4
    0%
    0
    3
    100.00%
    4
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • numeris14
    Narys
    • 2016 09 25
    • 50

    #2
    Labai aciu uz aprasyma, tokie aprasymai labai pabeda apsispresti ar verta ziureti anime.
    myanimelist.net profile
    myanimelist.net anime list
    myanimelist.net manga list

    Comment

    • Perla
      Rašytojas

      • 2010 04 06
      • 223

      #3
      Iš Battery tikėjausi daugiau. Deja, nei sporto, nei normalių veikėjų... Bet yra ir pliusas - abu ED atrodė gražiai ir dainos visai patiko. Dar Seiha visai nieko. O šiaip visiškai sutinku su Killerbee. 6/10 arba 3/5.

      Comment

      Working...