Kiznaiver Režisierius: Hiroshi Kobayashi Studija: Trigger Žanrai: fantastika, nuotykiai, veiksmas, siaubas Transliacija: 08.04.2016 по 30.06.2016 MAL reitingas: 7.54 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Sugomori yra miestas eksperimentas ir tik dėl šio vieno eksperimento jis ir atsirado. Prabėgo nemažai metų ir mieste atsirado pašalinių žmonių, kurie visai ne prie ko. Katsuhira Agata yra vienas iš tokių? Velnias žino, bet berniukas tikrai yra unikalus. Jis nejaučia skausmo. Visiškai. Jį gali mušti chuliganai, o jam dzin. Manote, kad tai tik į naudą? Klystate, medicinai yra žinomi tokie atvejai ir tokių žmonių ir jų globėjų gyvenimas yra tikras pragaras. Katsuhiros atvejis nėra toks baisus, bet atrodo, kad be skausmo atrofavosi ir jausmai. Toks draugas yra tikras galvos skausmas Chidori, kuri stengiasi kažkuo nelaimėliui padėti, bet visos jos pastangos atsimuša lyg žirniai į sieną. Gal "Kiznaiver" eksperimentas, į kurį įtraukiama porelė su grupele klasiokų, gali būti į naudą? Serialas, kuriame išorė yra daug svarbesnė už vidų. Taip trumpai galima charakterizuoti šį anime. Tai nereiškia, kad čia nėra siužeto ar kažkokios gilesnės minties. Tiesiog drabužis čia yra toks gražus, kad užgožia visa kita. Ne, "gražus" čia yra ne visai tinkamas žodis. Pavadinkime jį stilingu. Mano nuomone gan didelis indėlis yra ne tik animatorių, bet ir režisieriaus. Labai jau gerai viskas nufilmuota ir nepersistengta su sunkiais narkotikais. Aišku matosi, kad studija yra buvę gainax'iečiai, bet vaizdas yra daug maž padorumo ribose. Neskaitant aišku aptarnaujančio personalo su kostiumais. Kažkam galbūt jie nesiderino su gan rimta serialo nuomone, bet aš ne iš tokių. Kai ekrane vaizdas toks gyvas ir spalvingas tai ir personažai pagerėja. Atrodo nieko labai originalaus, bet charizmos turi tiek, kad net Niko neerzina. O turėtų!^^ Personažus norisi palaikyti ir užjausti. Kita vertus ne visi jie sulaukė vienodai daug dėmesio. Gal to nelabai norėjo scenaristė. Gal nelabai tilpo į numatytą serijų skaičių. Dėl siužeto galima ginčytis, bet gerai, kad jis čia išvis yra. Pati mintis irgi yra nebloga, nors ir nėra visiškai originali. Išplėtota irgi yra visai pusėtinai. Moralas taip pat kaip ir akivaizdus, bet kartu ir vertingas. Gal bent vieną kitą jauną japoną privers susimąstyti. O gal ir ne tik japoną. Šiais feisbuko ir trolių laikais vakaruose jaunimas irgi turi bendravimo problemų. Reziumė: Patiko man šis serialas. Galima pradžiuginti akis, susigraudinti ir susimąstyti. Tikrai ne kažkas įstabaus, bet susižiūrėjo smagiau net už eilinę zombių apokalipsę. Pasidalink skausmu su artimu savo - trenk jam ir tegu jis trenkia atgal.^^ Spoileris:
|
Kiznaiver
Collapse
X
-
Kiznaiver
P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.12525.00%3441.67%5333.33%420%010%0Žymos: Nieko -
Druidai, kažką man rodos ne taip supratai, arba aš ne taip supratau ką perskaičiau pas tave, bet viso eksperimento idėjaSpoileris:ne dėl skausmo, o dėl to, kad žmonės suprastu vieni kitų mintis ir jausmus -
Kiznaiver yra mane gan maloniai nustebines serialas. Kažkada buvo jis į mano akiratį patekęs kelioms minutėms, bet kažkaip nusistūmė į šalį, ten ir liko. Dabar dėl artėjančio AZAR traukiu iš visokių užkabarių ką turiu 2016 užmetusi, kartas nuo karto net netenka nusivilti.
Taigi, iš Kiznaiver daug nesitikėjau, tiksliau visai nieko nesitikėjau. Serialui toli iki tobulumo, bet tobulo per tiek metų dar kaip ir neteko pamatyti (Cowboy Bebop yra labai arti to, laaaabai).
Žmonių sujungimas tokiu būdu yra įdomi mintis, gaila, kad viskas susivedė į meiles ir ašarų pakalnes. Chidori šiuo atžvilgiu ypač erzino, Niko jausmai man išvis buvo kaip žaibas iš giedro dangaus, jokių ženklų nepastebėjau serialo metu, šiuo atžvilgiu viskas natūraliausiai buvo su Tenga. Realiai kam į grupelę buvo įmestas Hisomu taip ir liko neaiškus iki pat pabaigos, jo indelis čia beveik lygus 0, be Niko serialas irgi daug nebūtų praradęs.
Anime apipavidalinimas yra tikrai labai gražus ir jis puikiai derėjo prie pačio serialo. Vienintelis užkliuvęs dalykas buvo tie gomorin, tikra narkomano haliucinacija, kitaip nepavadinsi...
Apibendrinant galiu pasakyti, kad serialas yra visai įdomus ir puikiai atrodantis, pažiūrėję jį gal labai kažko neišlošite, bet tikrai nieko ir neprarasite (;Comment
-
Nepaisant, kad šis kūrinys yra ''edgy'', visas to anime rodomas projektas - nesąmonė. Jo tikslas - skurti pasaulinę taiką, kuomet žmonės dalijasi vienas kito jausmais. Taigi norima sukurti simpatiją per empatiją. Problema greit paaiškėja, kai ši sistema išbandoma. Žmonės pagrobiami, prieš jų valią atliekamos operacijos, atliekami bandymai it būtų laboratorinės žiurkės, nė nereikia sakyti, kad tai pažeidžia žmonių teises ( arba kaip aš sakau - privilegijas). Tai yra baimės kėlimas, terorizavimas, o ne bandymas suprasti ir iš tiesų savo valia atsiverti vienas kitam. Jei asmuo vengs sukelti kitiems skausmą - gerai, betgi būna nelaimingų atsitikimų, apsirgimų, patys įsivaizduokit, kad moteris turi savo periodą, tai visi dalinsis tokiais pat pojūčiais; fiziniais ir emociniais? Visas personažų vysimasis yra per prievartą, kitaip tariant - nenatūralus. Suprantama, kuomet asmuo keičiasi priklausomai nuo to, kas vyksta aplink jį, bet kai elgiasi kaip su laboratorine žiurke - pats jis nesikeičia, jį kiti keičia, tai praktiškai tampa siužeto įrankiu (angl - plot device )... Mintis įdomi, bet plėtojimas ir išpildymas prastas. Et, dažnai dabar užuot bandę sukurti gerą istoriją, labiau linkę griebtis emocinio manipuliavimo, ir dažnai gan dirbtinio, per prievartą, o dauguma pasimauna ant tokio kabliuko ir tokias istorijas ar blankius personažus, ypač prieš kuriuos smurtauja, engia sadistiški, paviršutiniški personažai, o varžovai irgi pagrinde niekšai būna, laiko aukšto lygio, realistiškais.Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2018-02-12, 17:06.Comment
Comment