Ajin Režisierius: Hiroaki Ando Studija: Polygon Pictures Žanrai: trileris, veiksmo, mistika Transliacija: 16.01.2016 - 09.04.2016 MAL reitingas: 7.87 Trukmė: TV 13 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Iš kažkur Žemėje atsirado žmonės kurie tiesiog negali numirti. Tokie unikumai buvo pavadinti pusžmogiais ir visokiais būdais persekiojami. Mat tokie fiziologiniai "ypatumai" buvo labai vertinami mokslininkų. Sklandė gandas, kad už svarbią informaciją apie pusžmogius duodami labai nemenki pinigai. Kei Nagai tai nelabai rūpėjo. Jis tik norėjo gerais pažymiais baigti mokyklą, tapti gydytoju ir ramiai sau gyventi nieko sau neatsakydamas. Atrodo, kad niekas negalėjo berniukui sutrukdyti, net ir geriausias draugas, bet kažkas turėjo kitų planų. Vieną dieną Kei užsižiopsojo eidamas per gatvę ir buvo partrenktas sunkvežimio. Išgyventi buvo neįmanoma. Bent jau paprastam žmogui. Šleivas kreivas yra šitas serialas. Geras jei jį žiūrėti tik kaip "bajavyką". Aišku pradžioje gali trukdyti piešimas. Mat šį serialas kūrė ta pati kompanija kaip ir Sidoniją. Vis tik šioks toks progresas matosi. Bent jau man pasirodė, kad personažų veidai tapo šiek tiek "gyvesni". Užtat dėl tokio piešimo kelios veiksmo scenos buvo tiesiog puikios. Yra čia ir gan niūri atmosfera, kurią dar labiau sustiprina gera muzika ir smurtas. Nors siužetas dinamika nepasižymi, bet pats žiūrėjimo procesas neprailgsta. Personažai čia yra dviprasmiški ir tai yra greičiau pliusas nei minusas. Ypač čia pasižymėjo Kei. Jis tikrai nėra blogas, bet ir geru jį pavadinti negalima. Išgyvenimo instinktas pas berniuką turi aukščiausią prioritetą, o visa kita yra antraeiliai reikalai. Visai originalu, kaip ir..... Panašiai galima pasakyti beveik apie kiekvieną personažą. Didžiausia serialo problema yra pati istorija ir siužetas. Užtenka tik truputi "įjungti" galvą ir visa serialo fabula sugriūva kaip kortų namelis. Pusžmogiai naudojami kažkaip perdėtai barbariškai. Atrodo, kad juos tik pjausto, bado, išbando visokią bjaurastį ir dar aišku be jokių nuskausminančių. Aišku taip irgi galima, bet ar būtina dėl to iš jų atimti visas teises? Kodėl negalima atvirkščiai, juos saugoti ir vertinti kaip labai naudingus piliečius? Galima mokėti gerą algą galų gale. Visas šitas konfliktas man pasirodė laužtas iš piršto. Logikos irgi stipriai trūksta, o personažų motyvacija yra kažkur anapus. Ypatingai man užkliuvo epizodas kaip persekiotojams sutrukdė greitoji. GREITOJI!!! Kas jiems kitą kartą sutrukdys? Durys?^^ Siužete yra ir daugiau skylių. Matyt vienoje iš jų pražuvo ir geriausias draugas. Antrame sezone jis gal dar pasirodys, bet toks personažo išmetimas užklius turbūt kiekvienam. Reziumė: Vis tik serialas man patiko ir 7 balus duosiu. Gal per daug ir avansu, bet nuobodu nebuvo. Turbūt labiausiai patiko Satou. Norėčiau, kad viskas jam pavyktų.^^ Spoileris:
|
Ajin
Collapse
X
-
Ajin
P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.10540.00%4440.00%4310.00%120%0110.00%1Žymos: Nieko -
Geras veiksmo trileris, kažkiek panašus į Tokyo Ghoul ir Parasyte mišinį, brutalus ir greito tempo (plius aišku shoneniškas atributas - "vaiduokliai" kur kas geresnis variantas nei kvaili ginklai ir fantastinės galūnės). Visa pirma pusė yra beveik nenutrūkstamas įtampos kupinas veiksmas, seniai kažką tokio bemačiau per anime ir tai mane užkabino stipriai. Net nebesinorėjo kreipti dėmesio į trūkumus, nors sutinku kad istorijos čia tėra tiek kiek reikia įžiebti konfilktui ir veiksmui, bet tai ir nėra esminė serialo dalis. Kai Satou kaip riešutus gliaudė ginkluotas ir šarvuotas specialiąsias pajėgas net nesinorėjo kažką kritikuoti, nes vaizdas gniaužė kvapą. CG aišku papildomų balų neprideda, ypač kai pagrindas yra ne mechų mūšiai kaip Sidonijoje, o realūs žmonių modeliai, taip pat gaila, kad kadrų kaita nėra didelė ir tai trukdo mėgautis veiksmu.👍 1 -
Pirma antro sezono pusė žiūrėjosi gerai, vos galėjau atsitraukti. Toks visai normalus bajavykas be didelių filosofijų. Kažkaip neaiškaus įvyko su personažais, bet aš ne taip gerai atsiminiau senuosius, kad labai piktinčiausi. Deja, antroje pusėje serialas pradėjo byrėti į gabalus ir stipriai nusirito žemyn....Comment
Comment