Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu

    Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu


    Režisierius: Takuya Sato
    Studija: Project No.9
    Žanrai: komedija, tikroviškas
    Transliacija: 07.01.2016 - 24.03.2016
    MAL reitingas: 6.51
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / Trailer



    Aprašymas: Buntarou yra aktyvus, bet neapsisprendęs berniukas. Nors turi daug užsiėmimų (net ir scenarijus mokykliniams spektakliams rašo), bet nei prie vieno širdis nelinksta. Vieną dieną Buntarou krenta į akis klasiokei Sayuki, kuriai kaip tik reikia scenaristo kompiuteriniam žaidimui. Rašytojas nebuvo labai sužavėtas pasiūlymu, bet simpatiškai mergaitei su rausvais žandukais atsakyti nesugebėjo. Be rašymo naujasis bendradarbis dar tapo atsakingas už kadrus. Mat viršininkė nelabai moka bendrauti su žmonėmis. Surinkti personalą nebuvo sunku. Juk visi žino, kad mokykloje kas antras vaikas yra talentingas dailininkas, aktorius ar programuotojas.



    Ar ateis kada nors tokia diena kai japonams nusibos kurti anime apie mokyklinius būrelius? Turbūt niekada. Gerai, kad šį kartą būrelis bent jau kažką realiai veikia. Žaidimo kūrimas čia jus ne arbatos gėrimas. Be to, vaikai žaidimą kuria ne kažkokiam festivaliui, o pardavimui. Tai apskritai yra legalu? O mokesčiai? UAB įkurti nereikėjo? Apie Japonijos mokesčių sistemą ir darbo teisę aš žinau apskritą 0 tai nesikabinėsiu. Tie kurie tikisi daug sužinoti apie žaidimų (vizualinių novelių) kūrimą tikrai nusivils. Tokios info čia tikrai nėra daug. Mane labiausiai nuvylė, kad buvo labai mažai papasakota apie patį vaikų kuriama žaidimą. Čia tikrai ne Bakuman, kuriame daug dėmesio buvo skirta ir vaikinų kuriamoms mangoms. Gal pabijojo praspoilinti tikrąjį žaidimą? Kaip supratau toks egzistuoja. Tai gal čia personažai įdomūs? Anaiptol. Visiškai tipiniai charakteriai. Išimtis yra nebent Atomu su savo psichozėmis, bet nelabai supratau jų priežasties. Sayuki būtų kaip ir mano skonio, bet per daug flegmatiška. Nėra čia ir kažkokio santykių vystymo. Buvo menkos romantikos užuominos, bet užuominomis jos ir liko. Tai gal humoro buvo? Kažkas gal ir buvo, bet išspaudė nebent šypseną. Apie piešimą ir muziką nėra ką pasakyti.

    Reziumė: Serialą gelbėja tik tai, kad vaikučiai užsiima realiu darbu, o ne tuščiai leidžia laiką. Teisinga ir trukmė. Dar pora serijų ir būtų jau per daug. Žiūrėti galima nebent iš visiško neturėjimo ką veikti.


    Liko paminėti tik Hosokawa. Labai ekscentriškas ir smagus, bet retai matomas personažas.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    4
    5
    0%
    0
    4
    0%
    0
    3
    75.00%
    3
    2
    25.00%
    1
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1515

    #2
    Realiai toks anime jau yra, vadinasi jis Saekano. Grynai apie tą patį, net ir juodaplaukės merginos ten beveik vienodo charakterio tipo. Tačiau kad ir su didesniu kiekiu fanserviso bei labiau haremine situacija, anas vistiek buvo kur kas geresnis. Ir vizualinių novelių aspektas pasirodė kur kas įdomesnis, ten moksleiviai bent jau ir Comiket'e dalyvavo, ir humoras geresnis ir veikėjai smagesni (nors iš pirmo žvilgsnio dar labiau stereotipiški ir kur kas mažiau realistiški, bet ten tai kone pliusas) ir animacija geresnė. Čia kūrėjai stengėsi viską pateikti realistiškiau, gyvenimiškiau, bet serialo variklis buvo ne VN kūryba, o betikslės dramos, kurias keldavo klubo moteriškės...
    Jei domina VN kūrimo tema, nežiūrėkit šito, žiūrėkit Saekano, nieko neprarasit ir laiką tikriausiai daug smagiau praleisit, o jis dar ir antrą sezoną turės kitais metais.

    P.S. Ai šičia bent jau ED patiko.
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2016-04-10, 19:24.

    Comment

    • Miglaja
      Cute potato ~


      • 2007 12 16
      • 551

      #3
      Autorius Miesto_Druidas
      Čia kūrėjai stengėsi viską pateikti realistiškiau, gyvenimiškiau, bet serialo variklis buvo ne VN kūryba, o betikslės dramos, kurias keldavo klubo moteriškės...

      Labai taiklu su tuo "klubo moteriškių dramos".. Galėjo būti neblogas slice of life, jei daugiau komiškų prieskonių pabarstyta būtų. Panašu, kad žaidimo kūrimas ir pats būrelis yra daug streso ir neigiamo emocijų kėlimo šaltinis.

      P.S. veikėjai nykuma. Nors tas juodaplaukės "lolitiškas" aprangos stilius gal ir nieko visai
      Droppinau :/
      Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

      Comment

      Working...