Eureka 7 (Psalms of Planets)

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Katsu
    Hajimemashite

• 2007 01 18
    • 192

Eureka 7 (Psalms of Planets)

Eureka Seven: Psalms of Planets
    Režisierius: Tomoki Kyoda
    Studijos: BONES, MBS, Aniplex
    Žanrai: nuotikiai, sci-fi, komedija, romantika, drama, mecha,
    Transliacija: 2005-06
    ANN reitingas: 8.5/10
    Trukmė: 50ep. TV

Filter - Take a Picture (AMV)

Aprašymas: Tai anime, kurį galima priskirti daugeliui žanrų ir netgi galima apibūdinti kaip mecha su fantasy elementais, nes pasaulio pateikimas yra tikrai fantastiškas: egzistuoja du pasauliai, žmonių, pasitraukusių iš senosios Žemės bei Scub Coral. Abiejų pasaulių egzistavimas yra reikalingas, t.y. nė vienas iš jų neturi būti sunaikintas, kadangi tai sutrikdytų pusiausvyrą. Kas čia gali būti dar iš fantasy srities? Ogi skyfishies. Fantastiniai padarai, kurie sklando per orą, kaip žuvis vandenyje.

Istorijos pradžia yra labai skausminga mūsų pagrindiniam herojui - Renton. Visą eigą galima pavadinti trumpai ir aiškiai - Boy Meets World. Jis mažas vaikis, vis dar lankantis mokyklą ir trumpai tariant, jam dar pienas nuo lūpų nenudžiūvęs... Bet tampa maištininkų įgulos - Gekko State - nariu. Taip, šis kelias iki teisėto įgulos nario ir yra skausmingas. Keletas šleptelėjimu per veidą (kartais už rimtas klaidas, kartais ne) vistiek maloniai nenuteikia. Visgi muša vyresnis jaunesnį.... Bet tas nuspyrimas nuo antro aukšto buvo išvis viršūnė... Gal visgi scenarijaus kūrėjai truputį persūdė?

Trumpai apibūdinus anime, tai ištisa kova už savo idealus, savo mylimus žmones, dėl kurių pasiaukojimas yra savaime aiškus dalykas. Taip pat už toleranciją kito pasaulio būtybėms, už taiką, bei savo paties pažinimą. Labai patiko, jog kūrėjai be šitų depresiškų momentų nepamiršo ir humoro. Tiesa sakant, norėjosi pasijuokti dažniau, bet taip jau išėjo, kad kuo toliau, tuo daugiau istorija lietė rimtas temas. Tad reti humoristiniai spindulėliai tikrai nepamaišo ir praskaidrina žiūrėjimą. Gekko State įgula tikrai įvairi ir santykiai tarp jų pačių niekada nėra vienodi: džiaugsmai, neviltis, maži ir dideli sunkumai grūdina juos ir, svarbiausia, nepalaužia. Vieningumas, vienas kito saugojimas bei gynimas yra pagrindinės įgulos, ir tuo pačiu jų idealaus pasaulio, vertybės. Renton ir Eurekos meilės istorija tikrai yra žavi. Ta baimė savo kitoniškos išvaizdos tokia natūrali ir tikra.

Kai pirma kartą pamačiau mechą šiame anime, tai buvau nustebintas kūrėjų idėjos. Mecha pavaizduoti labai gražūs. Mechos (LFO - Light Finding Operation) sklando ore banglenčių pagalba! Iš pradžių tikrai atrodo nerimtai, bet pažinus pateiktą pasaulį - tai tampa priimtina ir tiesiog nuotaikinga detale. Mecha valdomas ne tik žmogaus, bet ir tam tikro prietaiso - Compac Drive, kuris sukuria tam tikrą ryšį tarp roboto ir žmogaus. Šis anime paliečia ir tokį dalyką, kiek mašina gali būti glaudžiai susijusi su žmogumi ir kiek mašina gali veikti savo nuožiūra. Mechų kovos įspūdingai atrodo. Veiksmo sočiai pakanka. Realistiškumas, kiek įmanoma fantastiškame siužete, yra išlaikytas ir grafiškai vaizduojant kovas tikrai nėra nusvaigstama.

Drąsiai galėčiau priskirti prie vienų iš geriausių garso takelių, kuriuos tik teko girdėti. Kas keisčiausia ir japonų atliekamos kompozicijos skambėjo labai žavingai ir dinamiškai... tiek progresivokos, tiek klasikinės, tiek komercinės muzikos čia sočiai. Manau kiekvienam patiks dalis garso takelio iš tokio plataus albumo. Iki šiol kartais klausau ir nekaip negaliu atsiklausyti kai kurių, lyg ir paprastu, melodijų.

Reziumė: 50 epizodų yra nemažai ir pats siužetas yra gan sudėtingas ir persipynęs, nei kad atrodo iš pradžių. Žiūrint epizodus, nesijaučia skubotumo, bet tikrai pastebima, jog įvykiai pradžioje labai palengva judėję - pabaigoje įgauna nepalyginamai didesnį tempą. Anime pabaigai tikrai reikia skirti daug dėmesio. Pati pabaiga ir įvykiai, pažiūrėjus, atrodo tokie, kaip ir turėtų būti. Bet kūrėjų sprendimai dėl to, kaip turi pasibaigti visa istorija yra sveikintini ir, reikia pripažinti, nėra banalūs. Patvirtinamos visos šios anime vertybės, jog nepaisant visos grėsmės dėl Žemės sunaikinimo, svarbiausia yra Eureka ir Renton jausmai bei troškimas apsaugoti vienas kitą. Įspūdingai atrodė galutinis Nirvash pasikeitimas, kaip įrodymas, jog ne tik kad Renton subrendo ir aiškiai mato savo tikslą, bet tai patvirtinimas, jog dabar atėjo nauji laikai: šviesesni, taikesni ir ramesni. Tikra Psalm of The Planetes.

Spoileris:
    113
    5
    70.80%
    80
    4
    17.70%
    20
    3
    7.96%
    9
    2
    2.65%
    3
    1
    0.88%
    1
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Bet visų pirma, tai mecha.
    Ne visu pirma o antra o gal ir trecia.
    Visgi muša vyresnis jaunesnį.... Bet tas nuspyrimas nuo antro aukšto buvo išvis viršūnė... Gal visgi scenarijaus kūrėjai truputį persūdė?
    Normaliai ten. As jau buvau priprates.
    tačiau žmonės atvaizduoti kampuotais bruožais (daugiau ar mažiau). Man tai sukėlė įspūdį, jog kūrėjai norėjo išlaikyti žmonių panašumą kampuotiems LFO siluetams. Bet čia tik mano teorinė mintis...
    Tai kad nefiga ne kampuoti pagal anime standartus.
    Renton ir Eurekos (Coralian pasiuntinės) meilės istorija tikrai yra žavi.
    Cia seip spoileris, galejai ir baltai pazymet.

Kas del pabaigos tai ok, bet tas "po 1 metu" visiskai sux.
    Vien uz tai ir Eurekos randus galima 4 balus duot tai ir daviau. Dar per daug asharu ir vandens.

O seip saunuolis kad nepatyngejai shitam anime aprashyma sukut. As vis tyngiu o ir nemoku normaliai minciu destyt.

Comment

• Katsu
      Hajimemashite

• 2007 01 18
      • 192

Dekui, stengiames aprasyti . Nes tai tapo man, kaip ir pratesimas, kai pabaigi ziureti anime, atsisedi ir pabandai apibendrinti visa tai, ka matei. Pries ilisdamas i kito anime istorija, atiduodi pagarba ka tik ziuretai .

Del spoilerio, che che... Vien paziurejus pirma ep'a, tai jau aisku. Kad ir kokia ta meile, laiminga ar nelaiminga, jau ten uzsimezga.

Kiek maciau anime (o tai is tiesu, mazai), man toks ispudis dar nebuvo kiles. Kai ziuri i visus veikejus, tai man akivaizdu. O kai palygini su LFO, tai velgi... Bet kaip pzymejau (kad nebartumete taip smarkiai.. ), tai tik mano mintis...

Po metu, visiskai ne sux.. O visiskai tendencingas parodymas, jog tarp Zemes ir Scub Coral sudarytas sanderis ir zmonija gali saugiai gyventi gimtojoje Zemeje. Killerbee, tu klausei, kodel neparode Renton ir Eureka po metu? Bet juk pabaigoje, man atrodo, akivaizdu tai...

Comment

• Killerbee
        Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
        • 2910

Autorius Katsu
        Del spoilerio, che che... Vien paziurejus pirma ep'a, tai jau aisku. Kad ir kokia ta meile, laiminga ar nelaiminga, jau ten uzsimezga.
        As turejau omenyje apie Eurekos kilme. Aiskiai matesi kad ji "keistoka", bet kodel paaiskejo ne po pirmo ne ir po desimto epizodo. Nors gal cia tik as toks kvailas.
        Po metu, visiskai ne sux.. O visiskai tendencingas parodymas, jog tarp Zemes ir Scub Coral sudarytas sanderis ir zmonija gali saugiai gyventi gimtojoje Zemeje. Killerbee, tu klausei, kodel neparode Renton ir Eureka po metu? Bet juk pabaigoje, man atrodo, akivaizdu tai...
        Viskas cia tvarkoj ir buvo aisku po nirvasho kalbos. Po metu neparode Holando seimynos ir kitu Gekko nariu. O Rentona ir Eureka parode, jo.....turistaujancius...jau metus fig zino kur Klausimas - nafig? Todel manau geriau paskutiniu epizodu isvis nebutu. Nu ir to vargsho Menulio... Va cia kurejai tai tikrai perlenke lazda.

Comment

• Sable
          The Hitchhiker

• 2005 03 11
          • 1530

Seniai pradejau ziuret ir taip dar neuzbaigiau iki galo. Atrodo ties trisdesimt kazkelinta serija nustojes ziuret buvau. Kotais pabodo tuo metu. Gal kada veliau uzbaigsiu.

Comment

• Katsu
            Hajimemashite

• 2007 01 18
            • 192

Dekui, Killerbee, apie tai visiskai nepagalvojau . Istryniau spoiler'i.

Man atrodo, kad tas po metu, kaip tik ir buvo kurejams svarbiausia parodyti, jog vis dar laukiama Renton ir Eureka. Bet ju likimas labai jau dviprasmiskai paliktas. Kad nebutu spoilinimas, to ir nesakysiu.

Uzmirsau visgi kai ka. Muzika. Patiko visos Opening ir Ending Themes. Tokios nuotaikingos ir nevienodos. Vertas demesio ir visas soundtrack'as. Dominuoja ivairios kompozicijos, ir simfoninės muzikos, bet daznai ir drum n' bass (bent jau atrodo taip). Ypac tuose ep'uose su Charles ir Ray .

Bet tas senukas, Gonzy, tai pavare... Tikrai nesitikejau..

Sable, jei tiek jau paziureta, tai pabaigti tikrai verta. Jei neuzkabino pradzia ir vidurys (man irgi taip buvo) - visi likusieji ivykiai tikrai pagerina padeti.
            Paskutinis pakeitimas nuo Katsu; 2007-02-14, 18:42.

Comment

• Sable
              The Hitchhiker

• 2005 03 11
              • 1530

Tai reiks dagalabyt kurini uz kokio menesio >.>

ps. del ost'o tai pritariu - tikrai neblogas

Comment

• Killerbee
                Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                • 2910

Autorius Katsu
                Uzmirsau visgi kai ka. Muzika. Patiko visos Opening ir Ending Themes. Tokios nuotaikingos ir nevienodos. Vertas demesio ir visas soundtrack'as. Dominuoja ivairios kompozicijos, ir simfoninės muzikos, bet daznai ir drum n' bass (bent jau atrodo taip). Ypac tuose ep'uose su Charles ir Ray .
                Muzika tikrai gera. Ypac Charlio megstamiausia. Tokia (techno ar kas ten per stilius) ne daznai anime isgirsi. Ta serija su shokiais isvis prikolna buvo.

Comment

• Dai-Katana
                  Podcast or Death

• 2004 10 04
                  • 686

Vienas iš geriausių mano animų. Galinga istorija, nes man patinka tokie santykiai ir jų "vingiai". Kad ir kaip būtų - man kaip suknistam melancholikui, romantikui (nesvarbu kad mėgstu hentai ir guro), bet šitas anime labai labai patiko. Kaip visada kartais užknisa tie tragiški įvykiai, bet be jų ir nebūtų jokių gliukų ;] Pabaiga irgi patiko, nepatiko kad buvo pabaiga ;]]] Norisi tokių anime dar ir dar...

Comment

• Qone
                    Rimtas forumo narys

• 2006 08 28
                    • 156

Taigi- saundtrack'as - vienas geriausiu kadanors girdetu anime, piesimas grazus, didelis demesys skirtas veikeju charakteriu atskleidimui. Nuotaikingas humoras, pakankamai veiksmo, perdaug romance , neuzknisancios mechos = stiprus ketvertas!

Comment

• Raziel
                      Mr. Reasonable

• 2004 06 10
                      • 194

Autorius Dai-Katana
                      Vienas iš geriausių mano animų. Galinga istorija, nes man patinka tokie santykiai ir jų "vingiai". Kad ir kaip būtų - man kaip suknistam melancholikui, romantikui (nesvarbu kad mėgstu hentai ir guro), bet šitas anime labai labai patiko. Kaip visada kartais užknisa tie tragiški įvykiai, bet be jų ir nebūtų jokių gliukų ;] Pabaiga irgi patiko, nepatiko kad buvo pabaiga ;]]] Norisi tokių anime dar ir dar...
                      šakės kaip nusivyliau aš tavim... trūksta žodžių, kur visas snobizmas dingo?

bandžiau nesenai žiūrėt, sustojau ties 20 epu berods, pabodo tiesą sakant, istorija yra, bet manęs nesudomino, meilės tematika - standartinė, kad "išvežtų" reikalingi stiprūs ir realistiški charai, nei vieno, nei kito neradau. Pernelyg saldu dažnai atrodė, visos jų tos problemos - senai matytos, sprendimai - standartiniai. Kažkiek dar Anemone su tuo kareivuku patiko, bet nelabai man jų pakanka, kad išlaikytų dėmesį. Dėl muzikos irgi nesuprantu, kodėl visi taip giria, imho gana standartinis j-popsas pasirodė... nors aš muzikinio skonio neturiu, tai whateva... nors jei būt objektyviam, tai techniniu požiuriu - viskas lyg ir gerai. pastebėjau, kad sunku man su Bones animais, ne man kuria jie animus 3/5
                      "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
                      Alexander Kojève, 1959

FF sucks! Please, don't kill me

Comment

• Dai-Katana
                        Podcast or Death

• 2004 10 04
                        • 686

Į muziką neatkreipiau visai dėmesio. Anime mzuika išvis manęs nei domina nei ką. Aš tiesiog labai apkarpęs savo Anime žiūrėjimo periodiškumą, tad toks veiksmo ir įdomios romantikos Animas, su sci-fi, vos ne happy endingu, labai patiko. paskutinės keliolika dalių buvo įdomiausios (bent jau man).

Kad nuvyliau, tai nežinau kodėl ;] Man patinka ne vien Serial Experiments Lain, tačiau nemanau, kad pamatysiu geresnį nei pastarasis...

Comment

• Katsu
                          Hajimemashite

• 2007 01 18
                          • 192

Autorius Raziel
                          Dėl muzikos irgi nesuprantu, kodėl visi taip giria, imho gana standartinis j-popsas pasirodė... nors aš muzikinio skonio neturiu, tai whateva...
                          As irgo imho nesu muzikos zinovas. Tiesiog patinka ja klausyti, ir kuo ivairesnius zanrus. Pavyzdziui, ziuredamas anime stengiuosi isiklausyti ir i jo muzika. Juk tas fonas nera siaip sau. O kuo gali muzika buti issiskirianti? Tiesiog savo nevienodiskumu ir nenuobodumu. Tad kai isgirsti kazka, kuo ji issiskiria is mases (ivairus muzikos zanru parinkimas, ar savitos melodijos panaudojimas), ta muzika prilygini tuo metu vykstanciam veiksmui. Tiesiog man tai papildomas budas isijausti i vystoma istorija.

Comment

• Blood_Wolf
                            ...whatever...
                            • 2006 10 28
                            • 112

Mane labiausiai suzavejo soundtrackas ir piesimas. Bet pabaiga tai galejo ir pakeisti. Nekenciu kai pagrn. veikejai dingsta.

Comment

• Tom
                              99% Baka

• 2007 01 05
                              • 66

Man tai anime visai patiko... tik kad ta nelemta pabaiga kazkokia sausa, nu bent jau man ... o tas menulis su sirdute, tai cia pasityciojimas :/
                              I Like Pie

Comment

Working...