Akame ga Kill!

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Akame ga Kill!

Akame ga Kill!

Režisierius: Tomoki Kobayashi
    Studija: White Fox
    Žanrai: nuotykiai, veiksmas, fantazija
    Transliacija: 07.07.2014 - 15.12.2014
    MAL reitingas: 8.08
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV

Aprašymas: Blogas yra kareivis kuris nenori būti generolu ir blogas yra kaimietis kuris nenori būti turtingu miestiečiu. Deja, iš kaimo pabėgti galima, bet kaimas iš tavęs niekada nepabėgs. Bet iš jaunimo optimizmo bei svajonių atimti negalima ir Tatsumi su dviem draugais išvyksta į sostinę laimės ieškoti. Kelionėje draugams teko išsiskirti, bet vaikinas dėl to galvos nesuko. Kelią visi žino ir galvą ant pečių turi, neprapuls. Tik papuolus į sostinę berniukas buvo apgautas ir likęs be pinigų ir darbo jau ruošėsi miegoti gatvėje, bet jį, kaip kokį benamį šuniuką, priglaudė turtinga mergaitė. Gal vis tik ne visi žmonės čia yra blogi? Džiaugsmas truko neilgai, iki kitos nakties. Geradarius užpuolė žudikų gauja. Pasirodo geradariai tokiais visai nebuvo. Bent jau mergaitė ir jos mamyte. Jos kankino ir nužudė tuos pačius Tatsumi draugus. Ir jie tokie yra ne vieninteliai, o pats didžiausias piktadarys yra ministras pirmininkas, kuris realiai visam "paradui" ir vadovauja. Ne, su tokia valdžia gimtojo kaimo neišgelbėsi. Taip nusprendė vaikinas ir pats tapo žudiku. Ir ne bet kokiu, o garsios "Naktinio Reido"gaujos nariu.

(toliau skaityti patariu tik pažiūrėjus šį anime)

Man negaila nei bekonų
    Nei lietuviškos medienos
    Žvyro negaila tikrai
    Man negaila nei cemento
    Nei azoto nei betono
    Silkės negaila tikrai

Taip dainavo toks Steponas Januška. Man nebuvo gaila šio serialo personažų. Nežinau ar čia kūrėjai specialiai taip darė ar netyčia gavosi... Bet apie viską nuo pradžių. Serialas be abejo turi savo veidą, bet po nukirstų galūnių, kraujo, tragiškumo ir neblogo piešimo makiažu slepiasi tipinis shounenas. Siužetas paprastas kaip dvi kapeikos, pasauliui trūksta detalių, kvaili kovinių veiksmų pavadinimai (vienas iš jų būtinai turi būti slaptas) ir personažai tipiniai....tęsti galima ilgai, bet apsistokim ties personažais rimčiau. Pagrindinis bernas absoliučiai nykus. Tatsumi yra vienas iš tų kurie daugiau kalba nei daro. Laukti 23 serijas kol jam pagaliau užaugs kiaušiai? Menkas malonumas. Vienžo turbūt nėra labiau manęs užknisančio tipažo. Pagrindinė mergaitė yra visai nepagrindinė, nors pavadinimas kaip ir įpareigoja. Pusę serialo buvo kažkur anapus. Nesakyčiau, kad labai nusvyliau (šiaip sau mergai), bet vis tiek... Jei ir netyčia kažkoks personažas pradeda patikti tai jis iškart miršta. Su blogiečiais viskas paprasčiau - ten pastoviai primenama kokie jie yra blogi. Tarsi kūrėjai stengiasi, kad man netyčia nepatiktų koks nors maniakas. Tai atrodo nenatūraliai ir net truputi juokingai. Juokingai atrodo ir įsimylėjusi Esdeath. Ši būsena taip nesiderina su jos charakteriu, kad man net patiko...savotiškai. Šiaip viskas nėra taip jau ir blogai. Piešimas geras ir efektingos kovų scenos. Ypač patiko stilizuoti stop kadrai. Priminė seną gerą "Berserką". Be to, serialas yra užbaigtas. Tai jau savaime yra mažas stebuklas. Mangos fanai ( jei tokių netyčia atsiras) aišku paverks, kad daug kas ne pagal originalą, bet jiems nepriprast.

Reziumė: Keistas serialas. Nesupratau čia jie rimtai ar juokavo... O gal tiesiog parodijavo? Vis tik nedrįsčiau teigti, kad tuščiai praleidau laiką. Truputi gal ir patiko....

Žiūrėti verta vien dėl kawaino padarėlio-žmogėdros.^^

Spoileris:

28
    5
    35.71%
    10
    4
    25.00%
    7
    3
    35.71%
    10
    2
    3.57%
    1
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman

• 2010 08 17
    • 1515

Kaip ir Killerbee sako 100 proc. shonen'as apsimetėlis gavosi ir tiek. Šiaip žiūrėti buvo smagu, tempas greitas, buvo skerdynių, buvo humoro, buvo smagių veikėjų. Pramogai išjungus smegenis pats tas. Bet biudžetas skirtas veiksmui matyt buvo žemas, tad paganyti akių beveik nebuvo kur (nebent patinka statiniai shonen'iški susirėmimai su savo technikų aiškinimais), o paskutiniai epizodai jau labai nuobodūs ir standartiniai, dargi paliko Akame akistatą pačiam galui vien tam kad pateisinti serialo pavadinimą ...

Comment

• Miglaja
      Cute potato ~

• 2007 12 16
      • 551

Daaamn, taip ir maniau, kad Killerbee arba slicKrox pirmi aprašys šitą, o aš nespėsiu, nors jau screenshotus rinkau...

Tikėjausi paprasto adventure shoneno, kai vaikinukas laimės iškeliauja ieškot..o gavau depresovą ir su daug nukirstų galūnių lakstantį anime. Bet tai nėra blogai. Atvirščiai

Patiko, kai pradedi svarstyti, kas ištikrųjų yra blogis ir gėris. Nes šios sąvokos čia gana susipynę. Ta prasme, man "blogiukai" vienu momentu net pradėjo patikt labiau už tą patį Night Raid. Nes atrodo, kad kiekviena grupuotė viską daro dėl gėrio : vieni - nori išlaisvint miestą nuo tirono, kiti nori apsaugot miesto ramybę nuo žudikų. Ir kiekvienas yra teisus

Patarimas neprisirišt prie veikėjų. Visos šitos veikėjų skerdynės kažkiek GOT priminė..

Apskritai anime vertas žiūrėjimo. Tik kaip ir daugumoj veiksmo tempas nuo vidurio sulėtėja, kai visi ten verkia...
      Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

Comment

• arna
        emptiness

• 2006 06 20
        • 1064

Trumpai: geras sprinteris niekada nenubėgs gerai gero maratono. Taip ir šis anime: gerai startavo, tačiau į pabaigą visai išsikvėpė. Sunku buvo žiūrėti paskutines serijas. Nuobodu.

Plačiau:
        Spoileris:
        šis anime stiprus vidutiniokas. Nuo kitų tokio žanro anime jis skiriasi tuo, kad čia miršta ne tik blogiečiai, tačiau ir geriečiai; ir geriečių miršta pakankamai daug (žinoma prieš tai užmušę visus reikiamus sunaikinti blogiečius). Ir kas retai būna, šiame anime parodyta žmogiškoji (normalioji) blogiečių pusė, kad ir jiems kaip ir geriečiams nesvetimi jausmai, meilė, skausmas, draugystė ir pan. Kaip ir viskas. Visa kita sukurta pagal visus šio žanro kanonus, taisykles ir šablonus. Tik kad nebūtų visai nuobodu žiūrėti, čia kūrėjai laikas nuo laiko numarina ir geriečius, taip stengiantis bent vizualiai išlaikyti kažkokią tai menamą jėgų pusiausvyrą ar parodyti, kad blogiečiai nėra jau visai beviltiški (kaip įprasta tokio tipo animuose su visokiomis visokių superherojų supergaliomis ir superjėgomis).

Anime žiaurus. Parodytas išsigimęs, visaip degradavęs feodalų sluoksnis su visomis savo iškrypusiomis linksmybėmis. Gaila, kad taip ir neparodė kuom gi iškrypęs buvo ministras pirmininkas (sunku būtų patikėti, kad pas jį nebuvo kokių tai spec.iškrypimų; kadangi jį dažnai rodydavo valgant mėsą, pradėjau galvoti kad jis ėda žmogiena - tas jam visai būtų tikę prie veido, pareigų ir galios). Toliau daug kovų, kertamų galunių, trykštančio kraujo.. ir žinoma visokios galios, herojai ir antiherojai..

Siužetas vystomas taip, tarsi niekas nebūtų aišku ir nuspėjama iki galo. Iš tiesų režisieriai čia gerai manipuliuoja išankstiniu žiūrovo nusistatymu. Panorėję jie būtų galėję anime siužeta pakreipti pačia netikėčiausia linkme, tačiau, kaip dažniausiai pas tuos japonus būna kuriančius tokio žanro daugiaserijinius anime - pritrūko fantazijos ir išradingumo. Todėl viskas baigėsi beveik pagal visas šio žanro taisykles tik paaukojant didesnę dalį savo šachmatų.

Ar vertas žiūrėjimo šis anime? Manau kad taip. Tai ne šedevras, tačiau jis turi savyje kažką tokio, kas iš pradžių gerai tave prigriebia ir iki galo nenori paleisti; tik ta laikanti/traukianti jėga ar trauka su kiekviena sekančia serija vis labiau silpsta ir nyksta. Tačiau jei esate sąžiningas animešnikas - būtinai sužiūrėsite viską iki galo tikėdamasis kad gal pirmas geras įspūdis vėliau pasikartos kokioje tai serijoje ir viskas vėl bus taip įdomu ir intriguojančio kaip ir pačioje pradžioje.

Įvertis: 3/5 arba 7/10

P.s.: man gero įspūdžio užteko iki 8-10serijos. Po to jau nebeliko tos "chvatkės" ir tolesnis žiūrėjimas buvo tik vardan žiūrėjimo, naiviai tikintis: o gal!..
        Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2014-12-21, 00:44.

Comment

• Red_Elf
          pandų karai :D

• 2009 05 07
          • 1112

Akame ga Kill man tikrai patiko. Pradžia gera, net puiki sakyčiau, vėliau "gazas" vis seko, bet man nespėjo visiškai išsivadėti, nors paskutinės serijos jau buvo prėskokos su pradžia palyginus. Nežinau, mano akimis jau nuo pat pradžių buvo aišku, kad čia shonen'as ir jokio apsimetinėjimo niekuo kitu nebuvo (:

Istorija kaip visada šiame žanre neverčia suimti už galvos savo staigiais ir intelektualiais vingiais, bet kam sau meluoti, juk dėl veiksmo žiūrima. Veiksmas buvo geras, kruvinas, jo netiek jau ir mažai, gal su kraujo bidonais bei skraidančiom galūnėm kiek perspausta, bet greit pripratau. Galūnės dar nieko, va prie mirčių niekaip nepripratau. Mano mintys: po pirmos – gaila, bet drama reikalinga, po antros - nu pyyyyp, vėl nukneckino, po trečios – raminkitės pagaliau (!!!), sekančios - ai, vis tiek jiems visiems chana... Komedijos elementai man tikrai patiko.

Iš veikėjų labiausiai patiko Lubbock, net negaliu normaliai pasakyti kuo, bet patiko ir viskas. Dar neblogi buvo Bulat bei Susanoo, Bols ir Wave (jis lyg Tatsumi antrininkas kitoje barikadų pusėje), visi gal kažkur jau matyti, bet dėl to patiko nemažiau. Tatsumi pasirodė mielas ir žavus (kaip ciūckis), linksmutis, bet nesimaišė visiems po kojom, mokėjo ir ginklą palaikyt, dažnai net ką su juo daryt. Merginų frontas liūdnesnis, išskirčiau tik Esdeath ir Najenda, o Mime, Chelsea ir Seryuu net nepatiko. Didelis blogiečių tamsiųjų, manjakiškųjų ir psichinių savybių išryškinimas buvo tikrai perspaustas.

Serialo apipavidalinimas buvo tikrai neblogas, vizualinė pusė tai tikrai. Gal norėjosi kiek tamsesnio, griežtesnio piešimo, nes skerdynėms toks labiau tinka, bet visam kitam ir esamas buvo puikus. OP1 buvo fantastiškas, endingai neblogi. Pavadinimą reikėtų tikrai keisti, nes Akane vardas ten išvis beveik ne į temą.

Pabaigai: man patiko, matyt pataisiau į tikslinę auditoriją (:
          Paskutinis pakeitimas nuo Red_Elf; 2015-03-29, 10:07.

Comment

• Dai-Katana
            Podcast or Death

• 2004 10 04
            • 686

Penktą seriją žiūriu ir greičiausiai čia bus paskutinė... Visi personažai kažkokie tušti, nuspėjama "istorija", juokeliai idiotiški, reakcijos spontaniškos ir neįtikinamos... Net ta animacija kovų metu nepasakyčiau kad labai jau žavinga. Super lėkštas anime. Čia gal kaip ir Elfen Lied bando eiti per kraujo kiekį ir nukapotas galūnes.

Nemėgstu aš balų, bet ties 5 epizodu duodu jam kokius 5 iš 10.

P.S. Dropintas ir ištritnas...
            Paskutinis pakeitimas nuo Dai-Katana; 2015-08-25, 06:17.

Comment

Working...