Black Bullet Režisierius: Masayuki Kojima Studija: Orange / Cinema Citrus Žanrai: fantastika, veiksmas, drama Transliacija: 08.04.2014 - 01.07.2014 MAL reitingas: 7.63 Trukmė: TV 13 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Jau 9752 kartą žmonijai gresia išnykimas. Šį karta priešas yra gastrėjos virusas, kuris žmones paverčia į vabzdžius. Ne į kažkokius mažiukus tarakonus ar boružes. Pavirsta jie į baisius žmogėdras. Vis tik žmonija sugebėjo išsigelbėti arba bent jau atitolinti neišvengiamą baigtį. Pirmiausia reikia padėkoti mokslininkams kurie atrado metalą varaniumą, kuris aiškiai vabzdžiams ir virusui nepatiko. Žmonės miestus apsistatė varaniumo monolitais ir galėjo jaustis daug maž saugūs. Be to, ginklai iš šio metalo buvo daug efektingesni. Priešai kartais sugebėdavo pasiekti žmones, bet padėti numirti gali ir bet kuris tamsesnis skersgatvis. Prie nusistovėjusio jėgų balanso prisidėjo ir prakeikti vaikai. Šie vaikai buvo paveikti viruso dar būdami gimdoje. Tokie vaikai gali pasigirti raudonomis akimis, super galiomis ir žemu socialiniu statusu. Mat šitie vaikai, kokie stiprūs bebūtų, yra viruso nešiotojai arba tiksinti bomba. Čia jau kaip pavadinsi. Vis tik žmonės juos naudoja kaip ginklus, bet tik su poroje su normaliais žmonėmis. Na kaip normaliais...tam tikra prasme. Viena iš tokių porų yra privačioje agentūroje dirbantys Enju ir Rentarou. Gal tik jų dėka Tokijas vis dar turi veikiančius karaokė barus..... Pažiūrėjau, paskaičiau atsiliepimus ir nustebau. Iš kur tiek negatyvo šiam linksmam (tam tikra prasme) serialui? Na taip, BB tikrai ne šedevras ir prisikabinti galima prie daug ko. Man pvz, vis tik liko neaišku su tais prakeiktais vaikas. Kaip jie sugebėjo gimti jei virusas iš žmogaus padaro pabaisą per kelias minutes? Iš kur Pandoros lagaminas papuolė pas skraidantį monstrą? Kodėl super porelės atiduotos privatininkams? Kodėl....galima tęsti ir tęsti. Va kodėl vėl lolės tai niekaip nepavyks prisikabint - mergaitės niekaip negali būti vyresnės nei 10 metų. Klausimas kodėl tik mergaitės, bet moteriška lytis ir realybėje yra stiprioji.^^ Na taip, ne šedevras, bet bent jau 7 balų vertas. Net ir lolės man visiškai netrukdė. Ypač netrukdė Tina, jau tokia simpatulka, kad nors pedofilu būk...^^ Be to jos čia daugiau kaip sesutės. Yra ir mergaičių su krūtine. Berniukas yra visai normalus personažas ir ne toks jau ir paprastas, bet jis aišku yra nieko vertas jei palyginsi su Kagetane. Apskritai personažų yra daug ir jie yra vykę, nors elgiasi ne visada adekvačiai. Pasaulis niūrus ir primena "titanus" . Mada matyt tokia.... Tik čia kūrėjai labai nesivargino ir Tokijo labai nekeitė. Jei ne didžiuliai monolitai aplink miestą tai iš pirmo žvilgsnio net nepasakytum, kad kažkas pasikeitė. Yra truputi linksmesnių epizodų ir fanserviso, bet vis tik serialas yra draminis, nevengiantis aštresnių vaizdų ir moralinių dilemų. Didžiausias žmogaus priešas yra žmogus? Mintis ne nauja, bet turbūt teisinga. Galbūt reikėjo labiau į tai įsigilinti arba pasekti Gunslinger Girl pavyzdžiu ir labiau atskleisti porų santykius? Kūrėjai nuėjo kitu - pramoginiu keliu ir aš visai ne prieš. Anime dinamiškas ir su minimum vandens. Pridėkim dinamiškas kovas, gerą (gal tik ne visada į temą) muziką ir gausime visai ne prastą serialą. Tokį galima pažiūrėti per vieną vakarą. Aišku jei pavyks išjungti galvą. Pabaiga kaip ir priklauso ranobe reklamai - jokia, bet Kisara nustebino. Reziumė: 13 serijų šiam serialui yra aukso viduriukas, bet pratęsimo truputi norisi. Jei anime kryps labiau į seinen pusę. P.S. Rekomenduoju pažiūrėti amv, labai neblogas. Į ką panašus openingas nesupras nebent aklas ir kurčias...^^ Spoileris:
|
Black Bullet
Collapse
X
-
Black Bullet
19536.84%7447.37%9310.53%225.26%110%0Žymos: Nieko -
Kaip tik prieš kelias dienas buvau įsijungęs šį anime. Pradžia pasirodė intriguojanti: gera animacija, mutantai, veiksmas/kovos/detektyvas, patrauklūs personažai. Tačiau kuo toliau, tuo labiau ryškėjo į ką orientuotas šis anime. Tame nieko blogo, kad tikslinė auditorija yra vaikai/paaugliai; kartais šio amžiaus kategorijos anime būna gerų, turinčių išliekamąją vertę. Tačiau šis anime.... jį mečiau po III-ios serijos, kur Rentaro Satomi po sau pražūtingos kovos su kol kas nenugalimuoju Kagetane Hiruko, mirtinai perdurtas Kohina Hiruko kardo sekančiame epizode stebuklingai nežinia kaip (nes kovos lauke jis liko visai vienas) atsiduria ant operacinio stalo su auksarankių chirurgų komanda ir dar po keliolikos akimirkų jis jau sveikas gyvas, kaip koks nemirtingasis ar suremontuotas kyborgas pasiruošęs su savo partnere Enju Aihara vykti į pavojingą užduotį..... Viskas. Čia padėjau šiam anime tašką. Pasidarė per daug aišku, kad visomis prasmėmis nepapuolu į šio anime žiūrėtojų kategoriją. Šiam kartui tai ne mano anime.
Tačiau tuos, kuriuos užkabino šis anime, nekreipkite dėmesio į mano nuomonę, ir žiūrėkite toliau, nes jis vertas viso jūsų peržiūrėjimo. To verti gražūs, kawaii atrodantys personažai (pastebėjau, kad daugelis 2013, 2014metų anime kūrėjų didelį dėmesį skiria personažų gražiam nupiešimui; matosi, kad ši sritis stipriai tobulėja, kas deja ne visada sekasi su pačiais anime siužetais). Verta jūsų žiūrėjimo per visas serijas besipinanti intriga, nauji nuotykiai, naujos paslaptys ir žinoma kovos.
Tai kiek gotiškos nuotaikos pramoginis nuotykinis kovinis anime.
Įvertis: 3/5 arba 7-/10 -
Ideja gan nebloga, visas "world setting" yra tobulas kaip ir jo istorija, kieti garso takeliai, bet as galvoju "Black Bullet" projektas galejo buti daug sekmingesnis... Visas anime kazkaip per greitai pasibaige. Randomiskai mirsta personazai, daug netiketu eventu, trumpos kovos scenos...
op loli, op loli, op loli...
Bet kartu ir gerai kad trumpas.. laikesi skripto. Daznai keiciasi anime atmosfera, viena serija rimta, paskiau kelios nerimtos, paskui vel rimtos. Dabar jau kai perziurejau tai noriu antro sezono.Comment
-
Nekabino nuo pat pradžių, per daug matytų klišių ir lolių (aš lolių hateris!), settingas ale rimtas, bet vėl pasaulį gelbsti paaugliai/vaikai. Sutinku ir su tuom, kad gausu panašumų į titanus, užtenka pasiklausyt vien openingo dainos. Kas patiko tai blogietis, galbūt todėl, kad įgarsino mėgstamas senyu Koyama Rikiya. Deja, taip ir nežbaigiau. Paskutinė scena kurią pamenu, lolė apsitaškiusi neaiškiu baltu skysčiu ( atseit vabalo kraujas), tad simbolizmo man užteko.Comment
-
Loli. Loli loli.... Butų padarę kiek mažiau fan serviso ir būtų visai neblogas anime. Net sakyčiau labai geras (vertinčiau 9 iš 10, nes loli scenas vis tiek prasukinėjau (tas kur fan servise ir pansu, nes visas anime vien loli, ten jį visą prasukt būtų galima)- nu negaliu į tai žiūrėti ir taškas). Kas man patiko, kad ne visi svarbūs personažai buvo loli, kas ganėtinai nebūdinga šitam žanrui - jei jau pradeda su daug loli, tai arba loli, arba bobutės arba išvis nėra. O čia buvo viena iš pagrindinių veikėjų (Kisara, ta kur pagrindinis vaikinukas įsikliopinęs buvo), buvo visai tokia nieko ir pilnavertė.
Dar mane ta idėja su vaikais užkabino, nežinau, gal negerai man kas, bet vaikų gaila, jie ten ir taip nelaimingi ir nefaini ir niekam jų nereikia, bet ir dar šiaip miršta patys savaime. Gaila tų mergaičių.
Pažiūrėti verta, užkabina, bet nuo loli akys pavargsta.Comment
Comment