Wolf Children / Ookami Kodomo no Ame to Yuki

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Red_Elf
    pandų karai :D


    • 2009 05 07
    • 1112

    Wolf Children / Ookami Kodomo no Ame to Yuki


    Ookami Kodomo no Ame to Yuki

    おおかみこどもの雨と雪
    The Wolf Children Ame and Yuki


    Režisierius: Mamoru Hosoda
    Studija: Madhouse Studios, VAP, FUNimation Entertainment, Kadokawa Shoten
    Žanrai: Fantasy, Slice of Life
    Transliacija: 2012-06-25
    Trukmė: 1 h. 57 min.
    AniDB reitingas: 8.90 (188)
    MAL reitingas: 8.82 (3479)

    YouTube: Traileris
    Papildoma Info:

    Hana (Gėlė) buvo eilinė studentė, kuri diena lankė paskaitas, o vakare dirbo. Kartą paskaitoje ji pastebi vaikiną, kuris išsiskiria iš kitų studentų (ir knygos neturi), tačiau jis visai nenusiteikęs maloniai bendrauti, kol Hana nepasiūlo jam savo knygos. Taip pamažu ima rutuliotis jų draugystė ir nauji jausmai, tačiau vaikinas turi paslaptį, kurios dar niekam nėra atskleidęs... jis yra vilkolakis. Hana nepabūgsta Ookami (vaikino vardas neatskleidžiamas, todėl pavadinkime jį Vilku), jie ima gyventi drauge, net susilaukia dukters Yuki (Sniegas/-ė), kuri sniegingą dieną gimė jų bute, kadangi nežinodami koks bus vaikelis jie net negali kreiptis į ligoninę. Viskas klostosi puikiai, jie jau laukiasi antro vaikelio. Pagaliau lietui lyjant gimsta Ame (Lietus), tačiau Ookami negrįžta, jis žūsta ir Hana lieka su dviem vaikais, kuriuos net neįsivaizduoja kaip reikės užauginti...

    Šis filmas nėra pasaka, tai pamokanti istorija. Jei nekreiptume dėmesio į faktą, kad mažieji išdykėliai gali pasiversti į laaabai mielus vilkiukus, tai matytume gan dažnai šiandien pasitaikančia vienišos motinos istoriją, tik šiuo atveju viskas dar sudėtingiau. Kuomet esi visiškai vienišas, negali nei vienos sielos šiame pasaulyje paklausti patarimo ar tiesiog išsipasakoti, gyventi gali būti ne taip jau ir lemta. Ką reikia daryti, kuomet vaikas suserga, o nežinai ar jį nešti į ligoninę ar į veterinariją (čia ne pokštas), kuomet į tave kreipiasi vaikų tarnyba, o net negali parodyti jų ramiai miegančių, o parke negali prasilenkti su šunimi, nes jis gali susipjauti su karštakoše Yuki. Visai nepanašu į pasaką. Tačiau viskas ne taip jau ir blogai, reikia tik stengtis ir neužmiršti nusišypsoti.

    Kaip ir kai čia viskas butų, bet tai gražus filmas. Yuki ir Ame labai mieli, tik mergaitė hyper aktyvi, o berniukas priešingai, ramus ir nedrąsus, mažasis Ame papirko mano širdį jau nuo pat pradžių. Veikėjų charakteriai plėtojasi ir keičiasi (žinoma mes juos stebime nuo kūdikystės), jie stipriai veikiami aplinkos ir kitų žmonių veiksmų. Verti paminėjimo atkaklusis Souhei ir nuolat bambantis senukas Nirasaki.
    Iš techninės pusės negaliu pasakyti ko blogo, vaikai gražūs, aplinkos malonios, gamtos vaizdai gražiai išskysta žvelgiant į tolį, jie lyg piešti akvarele, tačiau nėra statiški. Fone skambanti muzika gražiai dera prie ekrane rodomų vaizdų, dažniausiai girdimas pianinas, prie jo prisijungia styginiai instrumentai. Viską įvertinus rašau labai stiprų 8, jau matau kaip jis žibės 2013 AZAR filmo kategorijoje.

    Pabaigai: niekuomet negali žinoti kokie sunkumai laukia, svarbu tik nesileisti jų sutriuškinamam ir nepasiduoti.


    Siųstis: NyaaTorrents

    29
    5 (puiku)
    75.86%
    22
    4
    24.14%
    7
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1 (nevertas žiūrėti)
    0%
    0
Working...