Death Note

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Lax..
    reLaxed

• 2005 12 24
    • 516

Death Note

57LjG9d.jpg
    Death Note

Režisierius: Araki Tetsurou
    Studija: Madhouse
    Žanrai: detektyvinis, siaubo, paslaptis
    Transliacija: nuo 2006-10-04 iki 2007-06-27
    Trukmė: 37 TV x 23min.
    AniDB reitingas: 8.49 (11 927)
    MAL reitingas: 8.82 (249466 )
    YouTube resursai:
    OP1 || OP2 || ED1 || ED2
    Papildoma Info:

Japonija. 2003m. Yagami Light randa užrašų knygutę mokyklos kieme. Greitai jis supranta, kad tai ne paprasta užrašų knygutė, o mirties dievų, Shinigamių, knyga, padedanti žudyti žmones. Light'as greitai supranta, kad ši knygutė yra siaubingas ginklas žmonių rankose. Naudojantis keliomis taisyklėmis, nurodančiomis kaip elgtis, galima nužudyti žmogų, vien įrašius jo vardą į knygutę. Jis, naudodamasis knygutės pagalba, pradeda eksperimentuoti su smulkiais apylinkių nusikaltėliais. Greitai Light'as įgauna "Dievo" sindromą. Jis manosi esąs dievas ir turįs teisę atimti gyvybę žmonėms.
    Greitai pasklinda gandai apie paslaptingą nusikaltėlių žudiką "Kira", policija sunerimus - nusikaltėliai krenta kaip musės. Štai dabar į tyrima įsitrauka "L" - vienas iš geriausių pasaulyje seklių, kurio veido dar niekas nėra matęs. Prasideda kova šešėliuose tarp "L" ir "Kiros".

Viso anime siužetas yra labai įdomus, labai daug netikėtų posūkių, kiekvienoje serijoje išlaikoma intriga, noras pamatyti kitą seriją. Anime atmosfera labai gili, alsuojanti mirtimi, painiava ir paslaptingumu. Labai įdomu yra stebėti "L" ir "Kiros" proto mūšį. Veikėjai išties labai gerai charakterizuoti, savaip įdomūs. Piešimas yra ganėtinai geras, plastiškas. Muzika dažnai pastiprina foną, kuria intriguojančią atmosferą, o OP ir ED dainos tarsi gaivaus oro gūsis po intriguojančios serijos.

745
    5
    83.89%
    625
    4
    10.47%
    78
    3
    2.68%
    20
    2
    2.42%
    18
    4
    0.54%
    4
  • Botaro
    Akuma

• 2005 11 17
    • 196

shendien paziurejau pirma serija,labai idomu kazkaip man atrodo jog tam Light nesibaigs viskas gerai,kazka ans ten prisidirbs
    I have the Holy Lance

Comment

• Lax..
      reLaxed

• 2005 12 24
      • 516

Taip pat ka tik pažiūrėjau. Žiauri intriga.

Comment

• Ekgp97sl
        Vietinis šnipinėtojas

• 2006 01 16
        • 63

O bandėt kas užmest akį į Live Action filmą? Na, subtitrų dar nėra jam, bet visvien...
        Nepatinka man tas aktorius Light'o vaidmenį kur atlieka..

O patsai anime visai vykęs, nuo mangos nenukrypsta ir pan. - kolkas viskas kaipo puiku.

Autorius LAX
        BTW: Girdėjau nuomonių, kad šis animas bus geriausias 2006 metų
        Ir bus! Paminėsi dar mano žodžius.
        em..
        Gerai aš perdedu, tad tiek to. Tiek, kad man siužetas toks velniškai pritinka akiai ir visam kam.
        Turbūt gerokai įdomiau būtų mangos neskaičius.
        Paskutinis pakeitimas nuo Ekgp97sl; 2007-05-01, 19:54.

Comment

• Lax..
          reLaxed

• 2005 12 24
          • 516

Mačiau filmo ištrauka. žiūrėčiau, bet subų nėra, tai nelanai noriu
          Na bet filme tas shinigamis tai klasiškai atrodo
          Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2006-10-30, 14:38.

Comment

• Botaro
            Akuma

• 2005 11 17
            • 196

paziurejau 4 serijas jau,virshune kai geras
            I have the Holy Lance

Comment

• Botaro
              Akuma

• 2005 11 17
              • 196

paziurejau dar filmo traileri,shinigamis tai grynai kaip ish anime ishtrauktas
              I have the Holy Lance

Comment

• Sable
                The Hitchhiker

• 2005 03 11
                • 1530

Na, kaip perskaiciusiam manga, jau ne taip dega tu nauju epu laukt. Ypac, kad pabaiga nera itin patenkinanti. Bet manga i detektyva nesa (kaip kartais uzknisdavo tie dedukcijos genijai su savo ismastymais: visa manga tarsi grynas tekstas, bet tas ir buvo vienas pliusu - tikrai nera eilinis kurinys). Anime tai labiau i avantiura su mirtim panasu ir tiek. Na bet ka gali sprest is keliu epu.

p.s.: Shinigamis tj ziauriai i zuvi nesa su tom savo akim :sick:

p.p.s.: siaip, jei reiktu vertint desimtbalej sistemoj, tai butu 9/10
                Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2007-04-24, 20:57.

Comment

• Džiro sesė
                  X - Crime of visual shock

• 2005 11 12
                  • 604

Jėga, pagaliau aprašėte ši nuostabų reiškinį.
                  Skaičiau manga (dar nebaigiau), mačiau pirmą seriją ir trailerį filmo. Ką galiu pasakyti?
                  SUGOI! Nerealu!!!
                  Tikrai peržiūrėsiu visą anime, kai baigs leisti, perskaitysiu visą mangą ir filmą pražiūrėsiu. Puikumėlis!

Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

Comment

• Youka
                    bishoujo

• 2006 01 30
                    • 335

As tai visai susizavejau situo animu pavarcius tu fanartiniu mangu. ideja tokia visai nebloga man pasirode pacio animo, dar geriau, kad primena detektyva, zinant kaip man sekesi vienu metu ziureti monsteri ^^
                    taip kad su go i, ne?

Comment

• Sable
                      The Hitchhiker

• 2005 03 11
                      • 1530

IMO uz monsteri geresnis. Na jei lygint kazka tj dar, tai kyla dar asociaciju su Jigoku Shoujo: irgi kilinimas 'netradicine' priemone ir irgi detektyvas sioks bei toks. Bet ir uz ta dalyka DN geresnis.
                      Tonikaku, sugoi desu

Comment

• Raziel
                        Mr. Reasonable

• 2004 06 10
                        • 194

nus čia kaip kam, IMO su Monsteriu net lygint neverta bent kiek galima spręst iš 3 serijų (mangos neskaitęs)... žiūrisi visai neblogai, bet atmosferos jokios nėr (kaip tarkim Monstery) ir šeip, bent jau man jaučiasi kažkoks lyg ir dirbtinumas - ta prasme, 'forced intrigue'.. na bet čia mano knaisiojimasis po detales ;] šeip, žiūrėt galima ir smagiai
                        "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
                        Alexander Kojève, 1959

FF sucks! Please, don't kill me

Comment

• Sable
                          The Hitchhiker

• 2005 03 11
                          • 1530

Kol kas lygint ir negalima del tos pacios priezasties, kad tik ka prasidejo animas. Na, taciau kadangi skaites esu, tj vis vien lyginsiu, tuo labiau, kad nepanasu, jog nuo mangos nukrypymu butu (nors noretusi, kad pabaiga pakoreguotu).
                          Anyway, siaip teisingai pastebeta del atmosferos. Priejimas prie to paties 'detective' zanro skirias. Death Note yra 'sedejimas' ir nusikaltimu rezgimas bei ismastymas kaip tuos nusikaltimus atskleist. Monster yra labiau vienos puses, siekiancios pagaut nusikalteli keliavimas ir uzristo mazgo israizgymas. Siuo poziuriu Monsteris gal ir idomesnis kazkiek.

Kas del panasumu, tai ju irgi yr kaip pvz. genialaus blogiuko characteris egzistuoja abejuose animuose. Tik, kad vat renkantis tarp pasyvaus ir aktyvaus blogiuko laimi paskutinis, taigi Light'as (jei zinoma pamirst, kad Johan nebuvo pagrindinis veikejas, tad ir nebuvo taip isvystytas stipriai). Kitavertus ta pati atmosfera tikrai nera kazkas ypatinga - tiesiog avantiura su mirtim - kazkaip truksta gilumo, dramatiskumo, bet uztat ziurisi tikrai linksmiau

Na ir kitas panasumas: zmogaus dvylipumas. Kira'os sukeltas tikrosios zmoniu nuomones nusikalteliu atzvilgiu prasiverzimas, tuo tarpu kai oficialiai visuomenei rodomas visai kitoks (priderantis) poziuris. Kai tik Kira kazkiek pakeicia didesne visuomenes dali, tas realus poziuris tampa visuotinis. Johan'as irgi galima sakyt psichologiskai paveikdamas sukeldavo zmogaus vidinio pasaulio prasiverzima zudymuose.

Comment

• Audria
                            Labai pikta. Neerzinti

• 2005 09 25
                            • 98

Paziurejau pirma epizoda-l.patiko.Bent jau man pati mintis buvo dar tokia nematyta ir nenuvalkiota Gal kas zino kiek yra jau isleista epizodu?

Comment

• Sable
                              The Hitchhiker

• 2005 03 11
                              • 1530

ziurek i pirma posta, o siaip tj 4

Comment

Working...