Tonari no Kaibutsu-kun / My Little Monster

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Tonari no Kaibutsu-kun / My Little Monster

    Tonari no Kaibutsu-kun



    Režisierius: Hiro Kaburaki
    Studija: Brains Base
    Žanrai: komedija, romantika, mergaitėms
    Transliacija: 02.10.2012 - 25.12.2012
    MAL reitingas: 8.22
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Shizuku yra nuobodi ir flegmatiška mergaitė. Jai nereikia nei draugų nei paprastų mergaitiškų malonumų nei tuo labiau meilės. Visa tai neturi jokios realios prasmės ir tik trukdo mokslams. Shizuku rūpi tik pažymiai. Mokytoja liepia jai nunešti konspektus paslaptingam klasiokui Haru, kuris jau pirmą dieną aktyviai sudalyvavo muštynėse ir buvo porai savaičių pašalintas iš mokyklos. Nunešė nenorom ir tik už atitinkamą atlygį. Būtų ji žinojusi kaip visa tai baigsis.....
    Haru yra visiškai nekontroliuojama ir net pavojinga asmenybė. Sunkiai valdo pyktį ir bet kada gali įsivelti į muštynes. Labai naivus ir žmonės tuo naudojasi ir šeip yra visiškas ekstravertas. Shizuku paslaugą Haru klaidingai palaiko kaip pasiūlymą draugauti. Vien tik dėl jos berniukas pasižada vėl eiti į mokykla. Mokytoja buvo labai patenkinta (gal to ir tikėjosi), bet mūsų botanikė - kategoriškai ne. Vis tik keistoji porelė praleidžia kartu daug laiko ir knygų graužikei pradeda atsiverti akys. Nuobodu tikrai nebus.




    Užsinorėjau shoujo, griebiau pirmą pasitaikiusį ir nenusivyliau. Porelė čia yra neįprasta. Kokia dažniausiai būna mergaitė? Kažkokia nyki ir banali biologinė masė, kad pati nyki ir banali biologinė masė galėtu su ja susitapatinti. Shizuku išvaizda daug maž atitinka standartą, net papų nerasta, bet charakteris yra kažkas tokio... Vienas personažas jai priekaištavo:
    - Kodėl pas tave atsakymas gali būti tik 0 arba 1? Tu ką, robotas???
    Shizuku, susidūrus su nepažįstamais jausmais ar situacija, naudoja ne kažkokius gidus, googlą ar draugių patarimus, o....matematiką. Ji mano, kad visur galima surasti teisingą atsakymą. Problema yra tame, kad mergaitė per daug bijo suklysti.
    Koks dažniausiai būna berniukas? Akinamai gražus ir gerų manierų "bišius" su vienu kitu skeletu spintoje. Dėl skonio nesiginčijama, bet Haru tikrai papuola į gražuoliukų kategoriją. Užtat spintoje pas jį ne skeletas, o visos kapinės. Berniukas pagal subrendimą yra maždaug dešimtmečio lygio, nors proto dievas ir atriekė gerą gabalą. Antraeiliai personažai irgi yra neblogi, nebent Souhei man pasirodė per daug banalus.
    Porelės santykiai vystosi keistai. Jie prasideda ten kur turėtų baigtis, o vėliau viskas vyksta supynių principu. Kita vertus nieko keisto, su tokiomis psichologinėmis problemomis kitaip ir negali būti. Pirma serialo pusė yra beveik gryna komedija. Ir tikrai nebloga komedija. Man patiko net labiau Lovely Complex ir daugelį kitų šio žanro serialų. Net tas gaidys buvo į temą. Antroje pusėje komedija nuėjo į antrą planą, bet to buvo galima tikėtis. Nors ten ir buvo keletas gerų ir teisingų minčių, o paskutinė serija savo nuotaika grįžo prie savo ištakų, bet serialas prarado tempą ir smagumą. Dar nepatiko, kad kūrėjai mažai dėmesio skyrė Haru praeičiai.

    Reziumė: Šį anime galiu rekomenduoti ir vyriškai giminei. Nedažnai pamatysi kaip herojus savo išrinktajai duoda į nosį. Ir ne vieną kartą.^^ Nors realiai tokie santykiai neturi jokių perspektyvų, o kai kam reikia profesionalios pagalbos, bet serialas žiūrisi smagiai. Keletas trūkumų labai vaizdo negadina. Nors aišku kažkur giliai vidinis balsas tyliai kužda, kad viskas galėjo būti dar geriau.


    Tėvas buvo jau toks niekam tikęs, kad net man buvo gėda...^^


    Spoileris:

    24
    5
    37.50%
    9
    4
    50.00%
    12
    3
    12.50%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...