Ano Natsu de Matteru

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Ano Natsu de Matteru

Ano Natsu de Matteru

Režisierius: Tatsuyuki Nagai
    Studija: J.C. Staff
    Žanrai: komedija, romantika, drama
    Transliacija: 10.01.2012 - 27.03.2012
    MAL reitingas: 7.96
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV

Aprašymas: Kaito buvo pavyzdinis "ačkarikas", tylus ir ramus berniukas. Jis retai iš rankų paleisdavo video kamerą ir filmavo viską kas tik pakliūdavo į akiratį. Vieną naktį Kaito filmavo nakties vaizdus kai į ežerą nukrito NSO. Smūgis buvo toks stiprus, kad kliuvo ir netoliese buvusiam berniukui. Pabudęs savo namuose jis viską nurašė sapnui ir ramiai nuėjo į mokyklą, bet ir čia jo laukė siurprizas - graži raudonplaukė Ichika. Naujokė iškart Kaito sudomino, bet čia jau koją pakišo drovumas. Tada iniciatyvos ėmėsi Tetsurou. Geriausias draugas pasiūlė Ichikai dalyvauti filmo kūrime ir visų nuostabai ji sutiko. Artėjo vasaros atostogos ir ši mintis patiko visiems draugams, o naujokė suveikė kaip katalizatorius. Ji net apsigyveno Kaito namuose. Ką jau padarysi, kad dėtis mergaitei nebuvo kur, o čia vietos daug. Kaip tyčia sesuo ilgam išvažiuoja, o tėvai mirę seniai. Ne visiems ši mintis patiko, bet teko susitaikyti, japoniškas svetingumas tipo....^^

Onegai Teacher aš mačiau labai seniai ir, kiek pamenu, nebuvau labai sužavėtas. Gal net gerai, šių serialų panašumas akių ne badė, bet vis tiek Ano Natsu de Matteru man paliko dviprasmišką įspūdį. Atrodo viskas kaip ir gerai, bet kažkodėl "netikiu" ir nors tu ką.... Kaito yra nei žuvis nei mėsa. Charakteris daug-maž normalus, bet labai jau ne vyriško dizaino. Visai kitas reikalas yra Tetsurou. Ech, juos taip vietomis sukeitus... Dabar tiesiog gerai, kad draugas ne nevykėlis ( kaip visada haremuose būna), o išvaizdus ir protingas jaunuolis. O gal kaip tik negerai, lyginant Kaito dar labiau nublanksta? Ichika graži mergaitė, bet neįsimylėjau. Man fainesnė buvo Kanna, buvo labai mielų kadrų su ja. Įdomi buvo ir paslaptingoji Remon. Be to, puikiai įgarsinta.
    Romantikos daug. Visi kažką myli, bet abipusių jausmų ne daug. Yra dramos, humoro ir net veiksmo. Piešimas irgi geras. Atrodo ko daugiau norėt...bet žiūrint manęs nepaliko jausmas, kad kažkur aš tai jau mačiau. Ir Onegai Teacher čia ne prie ko. Viskas čia per daug paprasta ir banalu. Pažadai alia "Aš tave mylėsiu amžinai!!!" man kėlė ironišką šypseną. Vaikai geriau tegu gyvena šia diena, o tokius pažadus palieka suaugusiems prie altoriaus. Įspūdžio nepagerino net gana jausminga ir graži pabaiga.

Reziumė: Labai pasiilgau vasaros ir čia serialas pataikė tiesiai į dešimtuką. Ano Natsu de Matteru yra šiltas anime ir net tik tuo, kad veiksmas vyksta vasara, bet ir savo atmosfera. Vis tik banalumas paėmė viršų ir daugiau 6 balų neduosiu.

Pas kūrėjus fetišas akiniams?

Spoileris:
    24
    5
    37.50%
    9
    4
    50.00%
    12
    3
    12.50%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman

• 2010 08 17
    • 1515

Patiko. Kad ir nesigavo antras Ano Hana, nors irgi iš to pačio režisieriaus. Didžiausias pliusas, kad su romantine puse nėra taip nuvalkiotai sužaista kaip daug kur kitur, vaikinas žinojo ko nori jau anksti seriale ir nebuvo taip kad šokinėjo nuo vienos prie kitos merginos ir neva apsisprendė tik finale, plius visi santykiai jaučiasi tokie žemiški, paprasti ir realūs. Ir nors gale gavosi pakankamai šakotas santykių 'medis' bevystant visus veikėjus, šie mano požiūriu buvo tikrai vykę.
    Na nepatiko kai kurie sprendimai kaip tas keistas Mio 'įprotis', vidury serialo papludimyje įkalta hareminė situacija ar tokia šiaip sau pabaiga. Kiek gaila, kad tie filmo kūrimo elementai buvo labai stipriai nugrūsti į antrą planą, bet tiek to.
    Iš savo pusės duodu 8/10 už tikrai pakankamai realistišką romantiką, malonią akiai animaciją, vasarišką nuotaiką ir jausmus, kurie šiame anime, mano manymu, neblogai buvo išpuoselėti.
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2012-03-31, 17:11.

Comment

• setas
      Ežiukas duobkasys
      • 2008 03 29
      • 77

MIB..... sitas patiko labiau nei Ano Hana bent iki kazkur 10 serijos seip grazus geras darbas malonus akiai, romantiskas. Veikejai ir geri turbut pirmas kartas kai draugas ne vien tik del grozio ir ne idijotas o rimtas reikals geras anime bet iki 5/5 truksta nemazai kaip tokiam zanrui

Comment

• Perla
        Rašytojas

• 2010 04 06
        • 223

Be galo patiko. Onegai Teacher niekada nežiūrėjau, tad lyginti negaliu.
        Labai patiko veikėjai. Kaito mane labai pradžiugino. Ne tik dėl to, kad iš pat pradžių žinojo, kuri mergina jam patinka, bet ir todėl, kad nesėdėjo rankų sudėjęs. Kanna mane maloniai nustebino pastūmėdama Ichika prie Kaito. Mio kitas reikalas. Kol buvo miela, drovi mergytė buvo labai panaši į n kitų tokių mergaičių. Bet po paplūdimio labai jau staigiai pasikeitė. Kad pasikeitė tai gerai, bet gal kiek per greit. O štai Remon buvo super.
        Be veikėjų įsiminė geras OST ir gražus piešimas. Istorija nėra labai ypatinga, bet vis tiek įdomi ir gan įtraukianti. Aš duodu 5/5.

Comment

• dfsafsaf
          Beautiful Lies

• 2010 05 13
          • 261

Susižiūrėjo gan lengvai. Patiko visi persožanai, nedažnai šiais laikais pagrindinis personažas nesa kokia nors neapsispręndusi mėmė tokiam žanre. Bet pačios paskutinės dvi serijos gal kiek nuvylė :/ 6/10
          Labai norėtusi kokios, kad ir trumpos, OVA'os su geresniu epilogu.
          Paskutinis pakeitimas nuo dfsafsaf; 2012-04-13, 19:47.

Comment

• Nepas
            Naujokas
            • 2009 07 26
            • 12

Nežinau, tačiau jei ne Onegai Teacher, visai būčiau pramazinęs. Tačiau dabar galvoju, ar likau patenkintas tokiu reginiu, ar nuviltas.
            Šiaip visą laiką žiūrėjosi gana smagiai, buvo visko. Be to, matosi, kad ir pats kūrėjas pagaliau subrendo - nebuvo ecchi.
            Vis dėlto, visą laiką žiūrint norėjosi dėti lygybės ženklus tarp Onegai Teacher ir šio serialo veikėjų: Ichiko = Mizuho, Rinon = Marie, Remon = Ichigo. Laimei, bernas bent ne kominis-psichikos ligonis ir turi šiokią tokią gyvenimo prasmę (ką jau ką, o bandyti išsaugot brangius dalykus yra daug geriau nei skaičiuoti laiką iki sekančios komos).
            Šnekant apie OVA, ji tikrai bus, nes Onegai serija irgi turėjo.
            Spoileris:
            Taip pat būtų įdomu sužinoti, ką veikė grįžusi Ichiko.
            Galutinai, ne visi daiktai bei situacijos buvo panaudotos, todėl turi būti OVA, jei, žinoma, supratote, ką turiu omenyje.
            Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2012-04-15, 11:51.

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
            Man patinka ecchi, school life, romance ir comedy. Deje, gaila, jie visi per trumpi

Comment

• Skypy_Stick
              Filosofas
              • 2012 01 15
              • 30

Sunkiai sužiūrėjau. Reikėjo begalinės kantrybės, o visa peržiūra užėmė vos nevisą mėnesį. o tikėjausi kažko įdomaus... Deja nežinau kas kaltas ar pavasaris ar tiesiog "lievumas", jog šikarta anime nepaliko jokio įspūdžio.
              Viskas su veikėjais, piešimu, siužetu gerai ,bet... šis kūrinis pakibo ant tobulumo bedugnės ir nenukrito dėl to jis tikriausiai man greitai ir atsibodo . Taigi mano verdiktas (skamba absurdiškai ) 3/5. Kodėl ne keturi? Nes iki keturiu trūko ecchi
              Jei pasimetei savyje, nežinai gyvenimo prasmės ir net nežinai kam vis dar gyveni - sveikas atvykęs į mano pasaulį.

Comment

• darknesssama
                Naujokas
                • 2010 06 05
                • 25

Žiūrėti įmanoma, nepamačius nieko neprarasit. Su piešimu ar OST viskas gerai, tačiau kokias 8 serijas drama sukosi ant tuščio parindo, aš sau tyliai myliu tave, tu myli kitą, o kitas dar įsižiūrėjęs trečią. Nei juoktis nei verkt. O pabaigoje pasipylė mylėti per amžius amžinuosius. Kartais serijose labiau sublizgėdavo šalutiniai charakteriai, kai visos peripetijos pradėdavo lįst per geklę.

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Comment

• Miglaja
                  Cute potato ~

• 2007 12 16
                  • 551

Rekomenduotinas visiems, kurie išsiilgo vasaros

Dėmesio : Romantika čia per kraštus liejasi. Tie, kas jai alergiški - geriau nežiūrėti
                  Iš pradžių viskas labai gražu...vasara, atostogos, draugų kompanija, simpatijos. O pati herojų šutvė irgi pakankami įdomi. Nei vienas veikėjas neerzino. Ypač sužavėjo sarkastiškoji Lemon su savo "uhuhu"...
                  Spoileris:
                  Taip ir maniau, kad ji slepia kažkokią paslaptį, nes palyginus su kitais - atrodė nusimananti apie viską ir tokia ne pagal amžių šaltų nervų Ir kažkaip visad atsirasdavo laiku ir vietoj lyg nuspėdama kiekvieno žingsnį

Ir padariukas Rinon buvo labai jau mielas...

Beje, animacija tikrai graži. Spalvingas veikėjų dizainas. Daugybė "žalios" Japonijos peizažų.

Tas žiupsnelis sci-fi prieskonio pradžioje davė intrigą, istorijos eigai visai netrukdė, bet į pabaigą kažkaip nusivažiavo...ir viską sugadino.
                  -1 už pabaigą
                  -1 už daugybę verksmų. Ašarų čia niekas negailėjo... Manęs nepapirko ir atrodė visai be reikalo.

P.S. kokio velnio vasarą vaikai ir toliau vaikšto su mokyklinėm uniformom ? Ir kodėl gyvenvietėj nėra kitų žmonių aplinkui ?
                  Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

Comment

Working...