Highschool DxD
Režisierius: Tetsuya Yanagisawa
Studija: TNK
Žanrai: nuotykiai, mistika, erotika, komedija
Transliacija: 06.01.2012 - 23.03.2012
MAL reitingas: 7.75
Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
YouTube: Opening / Ending / AMV
Aprašymas: Matyt Japonijoj mergaitiškos mokyklos masiškai keičimos į mišrias. Šį kartą laimę bando Issei. Svajonės buvo paprastos - mokykla buvo mergaitiška tai čia turi būti pilna gražuolių, o konkurentų nedaug. Sukurti haremą bus taip pat lengva kaip du pirštus apmyš... Deja, realybė buvo ne tokia graži. Norint turėti pasisekimą tarp silpnosios lyties reikia būti bent truputi patraukliam išvaizda ar charakteriu. Net jei sąntykis tarp lyčių yra labai daug žadantis. Issei yra toli gražu ne toks. Jis per daug lengvabūdiškas bei ištvirkęs ir greitai tampa mergaičių priešu. Tokia reputaciją net krauju sunku nusiplauti. Apie harema tenka pamiršti, bet reikalai netikėtai pajuda iš mirties taško kai viena simpatiška mergaitė pasisiūlo draugauti. Viskas atrodė kaip ir gerai, bet pirmas pasimatymas baigėsi visiška katastrofa – Issei buvo nužudytas ir žudikas buvo ne koks nors banditas, o naujoji draugė. Ji dar buvo nelabai žmogus – puolęs angelas. O gal tai buvo tiesiog sapnas? Ryte pabudęs berniukas jautėsi visai normaliai, o draugės niekas neatsiminė. Telefono numeris irgi dingo. Deja, atsirado problemų.
Ir tikrai, su originalumu pas japonus visai prastai. Pirmi du kartai su mokyklos reforma gal ir buvo nieko, bet dabar kažkaip jau nejuokinga. Na bet esmė ne tame. Esmė yra, kaip jau visi žino, papuose. Bet pradžiai ne apie juos, o apie berniuką. Issei yra ne botanikas ir vien tai jau yra didelis privalumas. Nepasakyčiau, kad labai jau originalus tipažas, bet bent jau su adekvačia lytine potencija. Truputi nervų pagadino, bet kai tikrai reikėjo vyriškai giminei gėdos nepadarė. Mergaitės irgi nėra originalios, bet gražiai nupieštos ir įvairių išmatavimų. Kas dėl haremo tai čia klaustukas, per mažai buvo interesančių. Su cenžūra keistai gavosi. Pradžioje buvo, o veliau kažkur pradingo. Pavėlino transliacijos laiką?^^
Serialas tikrai nedrąsko žanrinių šablonų, bet bent jau mane jis sugebėjo nustebinti. Kaip dažniausiai būna su šio žanro anime? Kol vyksta visi hareminiai žaidimai vaizdelis būna daug maž neblogas, bet į pabaigą serialas prisimena, kad yra tokie dalykai „siužetas“ bei „drama“ (kabutės čia neatsitiktinai) ir viskas nueina velniop. Ne išimtis yra ir Highschool DxD, rimtoji dalis irgi yra, bet ji serialo visai nesugadino, greičiau atvirkščiai. Visos tos super powers shouneniškos kovos buvo visai geros, gražiai nupieštos ir dinamiškos. Dar netikėtai išlindo visai padori romantika. Net kažkaip gaila, kad anime jau baigėsi. Humoras šeip sau, jau daug kartą matytas ir girdėtas. Nebent frazės alia "Tai ką, aš taip ir mirsiu papo rankоje nelaikęs??!!" šypseną išspaudė. Buvo užuominų dėl antro sezono, bet čia jau velnias žino. Aš nesitikiu.
Reziumė: Man jau pačiam įdomu kada pagaliau man atsibos tokie serialai. Jau šimta kartų matyta, o vis tiek norisi dar. Po tokių anime kaip šis manau negreit. Kūrėjai neišradinėjo dviračio, bet pasistengė darbą atlikti kokybiškai ir sąžiningai. 7 balai ir nemažiau.
Nerealiai geras pas Issei žadintuvas....^^
Comment