Guilty Crown Režisierius: Tetsuro Araki Studija: Production I.G Žanrai: drama, nuotykiai, fantastika, mecha Transliacija: 14.10.2011 - 23.03.2012 MAL reitingas: 7.82 Trukmė: TV 22 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Prieš dešimt metų per Kalėdas Japonija praktiškai prarado nepriklausomybę. Baisi viruso epidemija privertė valstybę prašyti užsienio šalių pagalbos. Viruso plitimą pavyko pristabdyti, bet milijonai žmonių gyvena lyg ant tiksiančios bombos. Ne visiems patinka GHQ metodai. Ši, iš niekur atsiradusi užsienio kompanija, su žmonėmis visai nesiskaito - jei reikia tai gali, kad ir visą miesto rajoną išskersti. Nieko keisto, kad tokia padėtis sudarė sąlygas pasipriešinimo judėjimo atsiradimui. Arba tiesiog terorizmui....čia jau kaip pažiūrėsi. Shu Ouma yra užsidaręs, tylus ir sunkiai bendraujantis berniukas. Viskas pasikeitė, taip jau dažnai būna, kai jis sutiko gražią mergaitę Inori, jo mėgstamos grupės vokalistę, kuri dar buvo ir teroristinės grupuotės narė. Pažintis truko neilgai - mergaitę papuolė į rankas "blogiečiams". Shu tikrai nebuvo drąsuolis, bet matyt hormonų paveiktas griebė kiaušinius į rankas ir nubėgo gelbėti gražuolės. Papuolęs į mūšio epicentrą mūsų šaunuolis gauną super galią ir padedamas Inori išspardo visiems šiknas. Bet ką daryti toliau? Shu nelabai nori dėtis prie teroristų, bet ramus mokyklinis gyvenimas po tokių įvykių atrodo tolimas ir nerealus. Į šūdą įlipęs jazminais nekvepėsi.... Žodžiai "banalus" ir "blogas" man nėra sinonimai. Pavyzdžiui šašlykas vasarą, pirtis žiemą, cepelinai pas uošvienę ar galų gale seksas su žmona. Banalu? Taip. Blogai? Nebūtinai. Tas pats ir su Guilty Crown. Jau pati pradžia yra banali iki negalėjimo. Kiek jau buvo tų moksleivių, sugebančių padaryti nebent du prisitraukimus, bet su "atsitiktinai" gautomis galiomis išgelbėjusių mūsų niekam tikusį pasaulį? Be to, panašumo su Code Geass nepastebėjo nebent akli. Kas visai nenuostabu, scenaristai tai tie patys. Galiu prisiekti, kad ginklų ištraukimas tiesiai iš žmonių krūtinės irgi jau kažkur buvo, bet niekaip neatsimenu kur. Užtat vienu metu prisiminiau Mugen no Ryvius. Iškart įspėju, kad Lelouch čia nebus. Shu yra beveik priešingybė. Kad ir su galiomis, bet su tomis pačiomis paprasto berniuko smegenimis, kurios sunkiai dirba ekstremaliomis sąlygomis. Berniukas sunkiai daro sprendimus, o jei jau kažką daro tai dažniausiai klysta. Tai palydi savi-grauža ir ašaros. Taip, nelabai koks vaizdelis ir kantrybės žiūrovui prireiks, bet kita vertus, turint omenyje aplinkybes ir Shu charakterį, toks elgesys yra pateisinamas. Kitų personažų nėra už ką girti ar peikti. Mergaitėms turėtų patikti Gai, o mano favoritė yra Ayase. Siužetą vertinu nevienareikšmiškai. Iš vienos pusės jis nelogiškas ir kvailas, bet užtat tikrai dinamiškas ir su staigiais posūkiais. Serialas man tikrai neprailgo. Dar reikia paminėti visai ne "shounenišką" žiaurumą. Žarnos ir galūnės neskraido, bet žmones skerdė tvarkingai ir gausiai. Techninė serialo pusė yra puiki ir čia nelabai pasiginčysi. Personažai nupiešti gražiai ir be jokių Clamp'iškų galūnių. Kovos puikiai animuotos ir dinamiškos, o peizažai užgniaužia kvapą. Production I.G ir šį kartą nekrito veidu į purvą. Užtat muzika čia jau skonio reikalas. Man patiko ar bent jau nemaišė. Reziumė: Serialas vertas 7 balų, bet duosiu 8 už "gražias akis". Neoriginalus, bet kokybiškas serialas. Ypatingais reikliems, cinikams, štampų ieškotojams, miegantiems su Code Geass atributika ir alergiškiems patosui nerekomenduoju. Likę gali pabandyt. O mechų tai galėjo ir nebūti, mano fetišo visai nepatenkino... |
Spoileris:
Comment