Fate/Zero

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Fate/Zero

    Fate/Zero


    Režisierius: Ei Aoki
    Studija: ufotable
    Žanrai: fantazija, nuotykiai, drama
    Transliacija: 02.10.2011 - 25.12.2011 / 08.04.2012 - 24.06.2012
    MAL reitingas: 8.86
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.
    YouTube:
    OP / Ending / AMV



    Aprašymas: Apie Šventąjį Gralį žino visi. Jis yra turbūt pats populiariausias artefaktas ir šiame pasaulyje ne tik tikrai egzistuojantis, bet ir rengiantys žaidimą, kuris, kaip taisyklė, pavirstą į kruviną karą. Gralis išsirenka septynis pretendentus magus ir duoda jiems galią išsikviesti po vieną tarną - praeities didvyrį. Šie žmonės ir kovoja dėl prizo - Gralio, kuris gali išpildyti bet kokį laimėtojo norą, o laimėti gali tik vienas. Deja, prieš tai vykę trys žaidimai baigėsi lygiosiomis. Atėjo laikas ketvirtam. Kaip ir visada yra čia ir favoritai - trys seniausios magų šeimos. Senumas ir kraujo grynumas turi reikšmę nes nuo jų priklauso ir magijos galia. Visi ruošiasi kaip gali, o Einzbernai net "natūralizavo" garsų magų žudiką. Ar gi ne tobulas karys tokiam kare? Nereikia nurašyti ir kitų, Gralis bet kam bilieto į renginį neduoda. Prasideda ir užkulisinės intrigos. Yra žmonių, kurie nesuinteresuoti, kad toks galingas artefaktas atitektų į blogas rankas. Startas duotas - tegu kraujas liejasi laisvai!!!


    Fate/stay night mačiau labai seniai, bet savo pėdsaką mano smegenyse jis paliko. Ko negaliu pasakyti apie didžiąją dalį ne taip seniai žiūrėtų anime. Serialas buvo tikrai ne be trūkumų, bet užtat su atmosfera. Nemėgstu aš priešistorių. Noriu matyti kas vyksta "dabar", o ne "prieš". Nemėgstu net kai filmo pradžioje parodo kuo viskas baigsis. Vis tik žinią apie Fate/Zero aš priėmiau teigiamai, kaip priemonę artimiau susipažinti su TYPE-MOON visata. Senasis serialas šiuo aspektu buvo gan šykštus. Vis tik serialus lyginti sunku ir abejoju, kad apskritai reikia. Taip, siužetas apie tą patį, bet kartu šie anime labai skiriasi. Jei Fate/Stay Night buvo tipinis shounenas tai Fate/Zero skirtas vyresniai auditorijai. Pamirškite vaikus. Aišku čia jų yra, bet nebent trečiaeilių personažų vaidmenyse. Vienai mergaitei skyrė visą seriją, bet čia turbūt duoklė Fate fanams.^^ Personažai yra rimti, suaugę ir lygiaverčiai. Net nelabai galima išskirti pagrindinį. Patiko, kad jie nepalieka viso darbo tarnams, o patys aktyviai dalyvauja kovose. Sudėtingi tarnų ir šeimininkų santykiai. Man didžiausią įspūdį paliko maniako ir mago porelė. Be abejo, jie labai tinka vienas kitam.... Ir apskritai, tarnai čia buvo tikrai įdomūs. Va tik bėda, kad šitoje kompanijoje Saber (mano sena meilė) nublanksta. Čia aš visiškai palaikau Rider'į.
    Piešimas? Čia jau iš kurios pusės pažiūrėsi. Jei iš vienos pusės tai jis yra geras. Gal kiek per daug kompiuterizuotas ir statiškas, bet gražus. Jei pažiūrėti iš kitos tai šeip sau. Kūrėjai tai ne kokie nors Petraičiai iš garažo, o patys ufotable. Kitą priekaištą turiu cenzūrai. Jei jau daro anime ne vaikams tai tegu daro normaliai, o ne su blue-ray disku. Truputis gore elementų serialui būtų nepamaišę. Vis tik didžiausias serialo minusas man yra didžiausias pliusas. Paradoksas? Anaiptol. 90% anime sudaro bla bla bla, tai yra dialogai. Nepagalvokit, kad jie blogi. Ne, viskas su dialogais tvarkoje, bet trūksta siužeto dinamikos ir kovų. Aha, trūksta shouneniškų elementų. Belieka tikėtis, kad kūrėjai šį kozirį pasiliko antram sezonui.

    Reziumė: Turbūt pirmas sezonas yra tik apšilimas, bet mano nuomone geriau būtų ne keli atskiri sezonai, o vienas 2x ar (mažą ką, su tokiu tempu) 5x serijų serialas. Dabar jaučiuosi, kaip gavęs pavalgyti tik pirmą patiekalą. Skrandį suerzino ir tiek. Džiugina tik, kad pratęsimas jau kaip ir anonsuotas.


    Pats dar nuo balsavimo susilaikau, bet jums nedraudžiu.^^




    Spoileris:
    49
    5
    73.47%
    36
    4
    20.41%
    10
    3
    4.08%
    2
    2
    2.04%
    1
    1
    0%
    0
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 539

    #2
    Sunku vertint, kau jauties lyg ne viena sezoną pažiūrėjęs, o tik kaip pusę serialo. Praktiškai visas sezonas buvo skirtas vien personažų atskleidimui, o jau visą istoriją paliko ateičiai. Aš tai pat pasigedau truputi daugiau veiksmo. Vienintelis dalykas kas tikrai džiugino tai Riderio asmenybė, ji užgožė visus kitus.

    Comment

    • Egura
      Super mega ultra rašytojas


      • 2007 05 17
      • 684

      #3
      Teisingai Shenn sako, sunkoka kol kas vertinti, lauksim kitų metų balandžio mėnesio. Galiu pasakyti tik tiek, kad man asmeniškai n-kartų smagiau žiūrėjosi nei fate/stay night'as... ir kad Lancer = ...teisybę sakė pristatinėdami šį personažą, mano moteriška širdis jau sudaužyta XD

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2910

        #4
        Autorius Egura
        Lancer = ...teisybę sakė pristatinėdami šį personažą, mano moteriška širdis jau sudaužyta XD
        Dėl šito irgi galėjau iš dėžės alaus lažintis....

        Comment

        • Perla
          Rašytojas

          • 2010 04 06
          • 223

          #5
          Autorius Egura
          Teisingai Shenn sako, sunkoka kol kas vertinti, lauksim kitų metų balandžio mėnesio. Galiu pasakyti tik tiek, kad man asmeniškai n-kartų smagiau žiūrėjosi nei fate/stay night'as... ir kad Lancer = ...teisybę sakė pristatinėdami šį personažą, mano moteriška širdis jau sudaužyta XD
          Ne tavo vienos.
          Nors pirmoje vietoje vis tiek Rider. Niekuomet nenusibosta stebėt jį su Waver. Caster su Ryounosuke nors ir yra puiki pora, bet abu mane žiauriai nervina. Paays mano nemėgstamiausi personažai. Nors Zouken irgi ne ką geresnis. >.> Kirei ir Archer gal patiktų labiau jei nebūčiau žiūrėjusi Fate/Stay Night. Kiritsugu ir Iri man labai patiko ir norėjosi, kad truputį daugiau laiko būtų jiems skirta. Taip pat ir Kariya su savo Berserker. Jei nežinočiau pabaigos, tikrai labiausiai palaikyčiau šiame kare juodu. O Tokiomi sudomino, kadangi apie jį (kaip ir Kiritsugu) žinojau tik iš flasback'ų Fate/Stay Night metu. Kayneth vertinau neutraliai, užtat Sola-Ui tai savo elgesiu mane šiek tiek pašiurpino. Pirmasis sezonas iškart užkabino ir įtraukė. Laukiu nesulaukiu tęsinio.

          Comment

          • taven
            Forumo maniakas

            • 2010 06 12
            • 432

            #6
            [QUOTE=Egura;210073]Teisingai Shenn sako, sunkoka kol kas vertinti, lauksim kitų metų balandžio mėnesio. Galiu pasakyti tik tiek, kad man asmeniškai n-kartų smagiau žiūrėjosi nei fate/stay night'as...

            Na fate/stay night anime buvo mišrainė iš visų trijų zaidimo istorijų, dar ir su nykiausia galima pabaiga.

            Comment

            • aKi
              Ruduo.

              • 2007 10 24
              • 289

              #7
              Nemėgstu priešistorių, bet šįkart teko pamėgti. Tiesiog FZ visais atžvilgiais yra labai kokybiškos serijos. O su Fate/Stay Night net lyginti nesinori (nei turbūt ir reikia) - anas buvo palyginti blankus shounenas su pastoviai verkiančiu pagrindiniu personažu, o čia pagrininio personažo nėra, kas, mano nuomone, leidžia geriau atskleisti visus veikėjus, kadangi visiems atriekiama daugmaž vienodai laiko. Dabar belieka laukti antro sezono, o tada F/S Night Heaven`s Feel. Na ir F/S Night tęsinių. Jei visuose išlaikys tą patį šarmą kaip ir FZ - bus labai super.

              Comment

              • Hulkas
                Naujokas
                • 2007 07 13
                • 7

                #8
                Anime ziuriu ne tiek ir daug, jau kokius trecius metus metu pradzio susirandu best of year sarasa ir kapoju taip.
                Tai is 2011 top anime, kuriuos perzejau (Steins;Gate ; Ano Hana ; Madoka Magika) sitas tikrai pats geriausias.
                Praktiskai 0 durno anime humoro, praktiskai visi pagrindiniai veikejai suauge, taigi jokiu bullshit mokykliniu nesamoniu ir jokio kvailo harem'o. Sitas anime toks geras kad net nesigailiu, kad perzejau Fate/Stay night del jo!
                Apskritai gal tik dviejuose vietose buvo, kur veikejai nelogiskai pasielege, o siaip stiprus veikejai, visi turi savo motyvacijas ir elgiasiasi pagal savo charakteri. Kas yra didziule atgaiva po daugybes visiskai kvailu veikeju sprendimu per Steins;Gate ir Ano Hana. Apskritai rekomenduociau bet kam, jei neturit laiko tai patarciau biski wiki pasiskaityt apie Fate/Stay night esme ir iskart zet Fate/Zero, nes Stay night svelniai pasakius ciulpia. Is viso, cia ant tiek idomu buvo, kad galima butu lygint ne tik su anime bet ir su realiais TV shows, kaip Breaking Bad ar Lost. Is anime puses tai ant kiek mane prikause prie ekrano tiktu palyginimas su Code Geass, pirma puse Death Note ir Kara no Kyoukai.

                Comment

                • demoniacman666
                  Forumo vilkas

                  • 2008 04 16
                  • 368

                  #9
                  Vienas kokybiskiausiu ir idomiausiu siu metu darbu. Ypac del ivairiu ir idomiu veikeju. Aisku buvo ir nervinantys, bet tikiuosi kitam sezone mirs... O kas del antro sezono tai atsiprasau, bet taip nukirpto anime dar neteko matyti, cia jau kurejai tikrai persistenge, ypac kai nauja sezona planuojama pradeti leisti tik balandy, vien del sio ju sprendimo planavau numust bala, bet visgi persigalvojau ir taip 5/5...

                  Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                  Comment

                  • Laure
                    Naujokas
                    • 2011 07 05
                    • 3

                    #10
                    Atsidarau aš šita Anime per Media player Classic, vaizdą rodo, o suptitrų nėra, nors ir nustatyta, kad juos rodytu. Gal kas žinot ką reikėtų daryti?

                    Comment

                    • Berserker
                      Тёмный рыцарь
                      • 2012 01 26
                      • 7

                      #11
                      Autorius Laure
                      Atsidarau aš šita Anime per Media player Classic, vaizdą rodo, o suptitrų nėra, nors ir nustatyta, kad juos rodytu. Gal kas žinot ką reikėtų daryti?
                      paspaudi desiniji peles klavisa => subtitles => enalble, jei ne, tai gal titru ner?

                      Comment

                      • Berserker
                        Тёмный рыцарь
                        • 2012 01 26
                        • 7

                        #12
                        del steins;gate, tai kur ten tau nelogiskumo daug buvo? jei ten jo buvo, tai dead note isvis absurdo kruva, nors idomus anime ir man patiko, bet ten nelogiskumo pilna tad atsargiau su savo subjektyviais komentais...

                        Comment

                        • NeXuS
                          in-control
                          • 2009 12 25
                          • 40

                          #13
                          Pradzia pasirode idomi ir itraukianti, bet paziurejus visus epizodus arba:
                          A. Jiem pritruko biudzeto padaryti normalia pabaiga
                          B. Baigesi idejos ir skubotai teko nutraukti projekta
                          Net nezinau ka manyti . Pradzia patiko, bet pabaiga visiskai be rysio :/
                          Power. Style. Control.

                          Comment

                          • nemesis
                            Super mega ultra rašytojas

                            • 2010 11 08
                            • 1178

                            #14
                            Kaip jums naujosios antrojo sezono serijos?

                            Comment

                            • Miesto_Druidas
                              the journeyman



                              • 2010 08 17
                              • 1515

                              #15
                              Autorius nemesis
                              Kaip jums naujosios antrojo sezono serijos?
                              Tokios, kokių ir tikėjaus, kupinos veiksmo, ir antroji serija ... beveik epinė, o dargi faktas tai kad antras sezonas tik prasidėjo. Fantastika.

                              P.S.: atnaujinsit balsavimą po antro sezono? kitos gijos kaži ar beapsimokės kurti, o nuomonės manau stipriai turėtų pasikeisti, tų kurie davė mažesnius balus pirmam sezonui.

                              Comment

                              Working...