Rurouni Kenshin

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • White

Rurouni Kenshin

Rurouni Kenshin
    るろうに剣心

Režisierius: Nobuhiro Watsuki
    Studija: Studio Gallop, Studio Deen, SME Visual Works
    Žanrai: Veiksmo, Nuotykių,Komedija, Istorinė drama,
    Transliacija: 1996 - 1998
    Trukmė: 95 x 25min.
    Formatas: TV serijos

Aprašymo ir nuomonės mišinys: Rurouni Kenshin. Šis anime jau tapo visų pripažinta klasika, nors sukurtas tik prieš 10 metų. Saga. Taip ir norisi šį anime šitaip pavadinti. 95 epizodai + 2 OVA + Movie. Įspūdinga. Daugelį epizodų dar teko matyti su lietuvišku įgarsinimu senais gerais laikais. Dabar visus epizodus žiūrėjau angliškai įgarsintus, nes kitos galimybės nebuvo. Bet turiu pripažinti, jog nenusivyliau. Labai kokybiškai įgarsinta, intonacijos tinkamai parinktos įvairioms vietoms – nuo melancholiškų iki pačių kovų. Žinoma, visada galima surasti prie ko prisikabinti – užkliuvo Kaoru pernelyg šaižūs (bent jau mano ausims) parėkavimai... Vienintelis filmas buvo originaliai įgarsintas. Ir žinot, labai buvo keista „persijungti“. Tuoj pradedi lyginti veikėjų balsus ir jų atitikimą. Kenshin įgarsinimas, bet kuriuo atveju, išlieka tokiu, kokio ir galima tikėtis. Tačiau Sanosuke... Tikrai reikia patiems išgirsti ir įvertinti . Man labiau patiko angliškasis.
    Istorija prasideda nuo pagrindinių personažų pristatymo, t.y. Kaoru ir Kenshin. Panašiai, kaip Trigun anime, mes sužinome grėsmingą vardą – Hitokiri Battōsai, kuris skleidžia baimę ir blogus prisiminimus visiems žmonėms. Kenshin panašumų į Vash iš Trigun, galima ir daugiau paminėti, bet tai tegali būti diskutuotinas dalykas. Japonijoje Meiji era pasižymėjo taikesniu periodu, po įvairių grupuočių kovų ir paprastų gyventojų terorizavimų. Tačiau kaip neliko pamirštas Battosai vardas, taip išliko ir visokių parazitų, norinčių gyventi lengvai ir nerūpestingai, pasinaudodami situacija, kai žmonės yra įbauginti, o valdžia tėra imitacija arba, dar blogiau, pati iki ausų yra įlindusi į blogus darbelius... Tačiau ne visi yra tokie blogi, o tarp jų, ir jau paminėtas Himura Kenshin. Bet pirmiausia apie viską nuo pradžių...

Pasidalinsiu tik savo mintimis, kas mane sužavėjo žiūrint šį anime. Epizodų daug, tačiau jie yra tikslingai suskirstyti pagal tam tikrus aspektus, kurių fone ir vyksta visas veiksmas – Tokyo dalis; Kyoto dalis; toliau epizodai, kurie neatsispindi manga leidiniuose iki pačios anime pabaigos. Iš tiesų, teko girdėti nuomonę, jog po paskutinio epizodo su Lord Shishio grupuote, nebėra taip įdomu. Bet aš manau, jog taip kalbantys žmonės tiesiog neįsigylina į istoriją. Kodėl aš pradžioje Rurouni Kenshin pavadinau saga? Vien dėl to, jog vos ne visuose epizoduose atsispindi pati Rurouni Kenshin istorijos esmė.
    Edo eros pabaiga ir Meiji eros pradžia. Visas veiksmas sukasi apie šį periodą. Ir nors pati istorija yra daugmaž išgalvota, ji turi labai daug aliuzijų į tikruosius įvykius, vykusius tuo tarpsniu, bei veikėjus, dominavusius tuo metu. O koks tas tarpsnis? Trumpai tariant tam tikro masto suirutė, kai buvo nuverstas paskutinis Tokugawa šogunatas. Nesigylinsim į tuometinius vyksmus valstybėje ir visuomenėje, tačiau bet koks stiprus pasikeitimas valstybėje visada turi didelį poveikį – įvyksta tai, jog kontrolė dingsta, kol nauja valdžia neįveda naujosios. Žiūrėdamas Rurouni Kenshin, aš matau senosios eros ir tvarkos nykimą ir naujosios eros atėjimą su savo naujomis taisyklėmis ir įsakymais. Kenshin yra (gal geriau sakyti – buvo) žudikas, kuris nesusimąstydamas žaidžia pagal savo taisykles iki tam tikrų įvykių (kurie atskleidžiami būtent OVA‘ose). Kokį Kenshin mes pamatome pačioje pradžioje epizodų?
    Reziumė: Asmeniškai man, pati anime tematika labai prie širdies. Čia visko galima rasti kiekvieno skirtingiems pomėgiams – kovų, istorinių užuominų, japonų visuomeninės struktūros ir užsiėmimų detalių, melodramos. Taigi, anime yra įvairiapusiška, netgi kovos su antgamtiškumo atspalviu nesukelia kažkokio netikrumo jausmo, nes legendos yra istorijos dalis. Legendinės kovų technikos, kaip ir pačių samurajų, nindzių klanai Rurouni Kenshin istoriją praplečia, nors gal kartais ir atrodo, jog epizodas po epizodo tiesiog pagal bendrą istoriją „nesiriša“. Netgi tokie epizodai, pasakojantys apie Black Knights atvykimą iš Europos ieškoti Japonijoje gyvybės eliksyro, turi tam tikrų idėjų apie Japonijos ir Vakarų kultūrų susidūrimą ir, galiausiai, viena kitos kultūros supratimą. Tiesiog įdomu stebėti tokias detales, nes tai kiekvieną epizodą padaro išskirtiniu ir įdomiu. Žinoma, galima ir neatkreipti dėmesio į retesnes detales. Turbūt visi, kas matė visus epizodus, žiūrėjo būtent dėl Himura Kenshin asmenybės pateikimo ir jo kovos technikos. Viskas remiasi juo, jo praeitimi, jo mąstymu. Istoriją mes matome iš jo pozicijos. Bet nepamačius OVA‘u tikrai būtų sunku nuspėti Himura Kenshin praeitį ir įvykius, kurie sukūrė šią asmenybę - karį, besiremiantį samurajų mokymu ir filosofija. Karį, kurio elgesys stebina jo aplinkos žmones, o tuo pačiu, ir mus. Kuo stebina? Esminis dalykas, kad jis nenusigręš į kitą pusę, jei matys, kad kas nors elgiasi blogai su kitu. Tai bene pagrindinė detalė, pastebima visuose epizoduose. Kitas dalykas yra tai, jog Kenshin visada gaubia paslapties šydas, kuris po truputį praskleidžiamas vis susidūrus su kokiu senų kovų pažįstamu ar oponentu. Tai tikrai vertas pagarbos anime autorių sprendimas. Kas įvyko praeityje, kodėl taip įvyko – visada masina sužinoti.
    Kiekvienas besidomintis samurajų tematika bei anime, tiesiog privalo pamatyti šią istoriją, kadangi iki tokio lygio išplėtoto anime apie samurajus tiesiog nėra.

Autorius:Katsu ir Kenčis-Himura

300
    5 (Šedevras)
    38.00%
    114
    4
    6.67%
    20
    3
    3.33%
    10
    2
    9.33%
    28
    1 (Šlamštas)
    42.67%
    128
  • Eisas Kuperis
    Simintis Sun

• 2006 01 25
    • 355

Mmm, 96tv serijos. Kadaise isirašiau tik apie 70. Reiškiasi nemažai praleidau. Šiaip nemėgstu jokių istoriniu anime, bet tuomet per lietuvos kanaluose nieko geresnio nemačiau. O vėliau tiesiog pripratau ir ėmė patikti. Aš tv seriju tikrai nebrokiju. Jau vien dėl to kad 96serijos. Tai reikšia laabai daug valandų praleistu sekant kienors idomia istorija. Man tai gan smagus anime, nežiurint OVU. Sakot OVOs geresnės. Matyt labai dažnai taip sakot. Taip, jos gal ir kokibiškesnės, bet man per trumpos ir per greitos.

Comment

• buu
      ready to kill everyone
      • 2006 06 06
      • 7

Rurouni Kenshin vienas iš mano mėgstamiausių anime. Labiausiai sužavėjo pirmos 4 OVA'os turbūt dėl to, kad ten Kensh'is atskleidė savo blogają pusę (patinka blogiečiai) ir jis ten buvo geriau nupieštas. Tamsiai raudoni plaukai (mano mėgstamiausia spalva) kurie primena kraują, o ne tie ryži plaukai kaip serijose. Kitka Kensh'io kimono ten gražesnis ir Reminiscence gyvavo gražiausia merga per visą RK kurios meilės su Kensh'iu pabaiga buvo gražesnė ir įdomesnė, nei eilinis sustikau, pamilau ištekėjau. Dar vienas dalykas dėl ko mane šiek tiek atsumia serijos tai humoristinės vietos. Nu ** jų reikėjo, tokiam anime, comedy žanro nemanau kad reikia tik gadina visą reikalą. Na, o serijose ir tai įdomiausios vietos buvo su Shishio kur dar buvo galima pamatyt Kensh'io praeitį. Galop dažnai girdėdavau, kad Seisouhen pabaiga tragiška. Nežinau neiko man ten įpatingo nebuvo, galvojau Kaoru reakcija emocingesnė bus. Galiausiai Eisai jei tau per trumpos OVA'os daryk kaip aš žiūrėk tą patį gal 30-40 kartų ir nebus per trumpa. Galop nepasaint visų tų mano paminėtų dalykų lenkiu galvą šiam anime . Va tep ...

Tiesa slypi anapus banan

Comment

• kita
        spacier than an astronaut

• 2005 10 13
        • 77

Seisouhen man atrodo buvo tv serijų apibendrinimas, su aiškesne pabaiga ( 'kas atsitiko paskui?') (nors tv pabaigą pražiopsojau, dėl kaži kokių priežasčių), o Tsuiokuhen - Kenshin ir Tomoe istorija. ('kas buvo prieš tai'?)
        Kodėl ovos, o ne tv? 1 Kaoru. 2 Ovose dėmesys daugiau smulkmenoms, situacijoms, o tv veiksmo gausa truputį užgožia emocijas.

Comment

• niekšas
          forumo idiotas

• 2006 08 23
          • 544

Mano skonio animas Jau vien tik ideja ko verta:samurajai,katanos,kraujas,lakstancios galvos,ken-jitsu.O dar ir siuzetas idomus.kai pirma karta pamaciau to anime pradzios klipa pasimeciau,nesupratau ar tai nesamone ar sedevras ir nesupratau ar tas su randu vaikinas ar mergina bet kai tik serija prasidejo ir isgirdau tokius zodzius kaip "hitokiri batusai",kai tik pamaciau kad ten yra kraujo ir katanu is karto supratau kad man patiks sis anime.ir neklydau .kai per lnk rode pirma kart tai nei vienos serijos nepraleidau ir kaip antra karta rode irgi ziurejau noredamas prisimint senus gerus laikus.
          O visai neseniai dar ir OVA`s ziurejau visas 6.Man turbut labiau patiko OVA`s nes ten viskas rimciau ir kovu scenos daug geresnes ir ziauresnes.Bet ir serijos man patiko nes ten grazesne animacija ir tie humoro elementai kiek neatitinka OVA`u sukurtos atmosferos,bet man jie patiko,gerai galima buvo prisizvengti kai kuriose serijose.ypac toj serijoj kai "kenshin" neva vede kaoru padovanojas zuvy rasta zieda Manau kad tokios serijos ten buvo reikalingos nes seriju daug ir jei kiekviena butu buvus rimta tai animas taptu kiek monotoniskas ir pritruktu ivairoves.Bet kuruo atveju ir serijose islieka ta kruvina ir samurajiska kovine atmosfera,kuri man taip patinka.kaip sakiau mano skonio anime.veikejai irgi nuostabus,tiek gerieji tiek ir blogieji.As prie ju labai prisirisdavau.O animacija bent serijose buvo auksciausio lygio,galima buvo grozetis veikejais ir aplinka.
          Tiesa serijose kovose atsirado daugiau "fantastikos"ir tai ko gero didziausias minusas.bet kovos vistiek atrode ispudingai ir graziai.Siuzetas irgi bent man labai patiko,itraukiantis ir idomus.NUOSTABUS ANIME

Comment

• hanaretsu
            Beealzebub
            • 2006 08 19
            • 135

nu man tai patiko tikslios nuomonės netyrėjau kai jį per LNK rodė be dabar kai pažėjau 80 serijų, supratau kad kai tokį epizodų skaičių pažiūri galima pasakyt per dvi dienas, tai kažką visgi reiškia labai gerai humoras suderintas su rimomis temomis, o "kukulio akys" visą dieną juokino, dar ar dabar juokiuosi Mahahahahah!!!!!!

Comment

• White

Autorius niekshas
              Šis anime yra pats mėgstamiausias man. Jame ypač patinka japoniška atmosfera ir tai, kad jis atspindi Bakumatsu perioda (dar vadinama revoliucija). Labiausiai patinka animės pirmos keturios OVA`os. Beveik visi veikėjai ten nėra išgalvoti, o yra tikri buvę Bakumatsu revoliucijos veikėjai. Taip pat, jeigu šį anime matėte per lietuvos TV, siūlau žiūrėti japoniška versiją su anglišku subtitravimu.
              Klausyk,man labai idomu,rasei kad "beveik visi veikejai ten nera isgalvoti,o yra tikri..."
              Negi Hitokiri batusai is tikruju egzistavo .O gal tu turejai "raumenyje"tik visa ta "meiji" vyriausybe,politikus ir pan.
              Beje sis anime ir man pats megstamiausias[/QUOTE]

Daugiausiai egzistuojanciu serialo veikeju - Meiji eros politiki, Tokugawos klano nariai, savaime aisku pats Meijis (nors serijose nerodomas, bet daznai minimas). Taip pat is OVAos egzistuoja labai daug veikeju kaip Katsura Kogoro, Saigo Takomori ir t.t. Dar egzistuoja elitine policija - Shinsengumi ir dauguma jos nariu, pvz Saito Hajime, kuris sutinkamas ir TV serijose, ar Okita (pamirsau pavarde, pirmo squad kapitonas).

Toliau apie pati Kenshina. Jis buvo sukurtas pagal pati stipriausia Bakumatsu imperialistu hitokiri (zudika, kuris pagal isakyma atlikdavo planuota zmogzudyste). Is viso buvo 4 hitokiriai. Visu gerai nepamenu, bet Kenshinas kurtas pagal Kawakimi Gensai. Gensai atrode kaip mazas berniukas arba moteris, nors istikruju buvo labai taktiskas ir saltakraujis zudikas. Butent toks buvo hitokiri battousai.

Sekihoutai. Sanosukes jaunystes armija. Si armija is tiesu egzistavo ir imperialistai ja pasinaudojo. Egzistavo ir Sekihoutai lyderis - Sagara Souzou. O sanosukes vardas paimtas is vieno Shinsengumi kapitonu.

Dar ka galiu pasakyti apie Saito Hajime, kad net jo kovimosi stilius buvo labai panasus, kaip yra rodoma animeje. Taip pat, po Meijio restoracijos, jis is tiesu tarnavo policijoje.

Arba seriale yra vieta, kur pasirodo Sanada Ninja Army. Sanados is tikruju buvo ninzes: pasidomekit apie Sanada Yukimura.

Manau, kad kanors praleidau ir ne viska pasakiau, bet, kam idomu, pasidomekit wikipedijoj apie Bakumatsu arba Meiji Restoration. Tada pati anime ziuresit kaifuodami

Comment

• niekšas
                forumo idiotas

• 2006 08 23
                • 544

Nu cia geras!Aciu uz info White,butinai dar paziuresiu wikipedijoj.

Comment

• Shizuka

Animas tikrai vienas geresniu, negaliu patiketi, kad nesugebejau rasti laiko ir paziureti jo anksciau :dizzy: . Ot ziople... Labiausiai patrauke katanos, samuraijai ir panasus dalykeliai, nes paskutiniu metu visai ant samuraju pavaziavau . Dabar drasiai aliu teigti, kad sitas anime prisideda prie mano megstamiausiu
                  Vakar planavau baigti ziureti Tv serijas (taip ir padariau, bet dabar cia perskaiciau, kad yra 96 ep, o as maciau tik 95 ). Ir niekur nerandu 96ep. As glusa ar kaip cia suprasti? Gal kas gali linka numesti is kur parsisiusti?

Comment

• Erubina

Aha pritariu , sis anime man taip pat vienas geriausiu ... Atsimenu, kaip buvau pasinesus ant kenshin ah my first anime love

Comment

• Shizuka

Paziurejau Kenshino OVA's. Paskutine is ju mane galutinai suzlugde. Sugadino mano gyvenima siuo metu ruosiuosi isdauzti langa, kad galeciau pro ji issokti, bet tai nepades ir nesustabdys mano kanciu, nes gyvenu antram aukste
                      Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2006-09-26, 20:37.

Comment

• niekšas
                        forumo idiotas

• 2006 08 23
                        • 544

Autorius Shizuka
                        Paziurejau Kenshino OVA's. Paskutine is ju mane galutinai suzlugde. Sugadino mano gyvenima siuo metu ruosiuosi isdauzti langa, kad galeciau pro ji issokti, bet tai nepades ir nesustabdys mano kanciu, nes gyvenu antram aukste
                        Jo paskutine OVA ziauri man irgi kenshin buvo gaila.Taip ir nesupratau nuo kokios zarazos jis mire .Nors maciau ir ziauresniu anime pabaigu,pvz Green green pabaiga irgi buvo tokia kad per langa norejosi sokt,tik va kad as irgi 2nd aukste gyvenu

Comment

• Shizuka

o tu matei 96 ep? Man jo labai labai reikia, nes niekur nerandu 95 ep irgi buvo ziuriai tragiskas, negaliu patiket, kad tai buvo paskutinis ep

Comment

• niekšas
                            forumo idiotas

• 2006 08 23
                            • 544

Autorius Shizuka
                            o tu matei 96 ep? Man jo labai labai reikia, nes niekur nerandu 95 ep irgi buvo ziuriai tragiskas, negaliu patiket, kad tai buvo paskutinis ep
                            Tai kad nelabai suprantu apie ka kalbi .Tipo buvo 93 serijos(per LNK),po to yra keturios OVA`s tsuiokuhen(pries serijas),ir yra dar dvi OVA`s seisouhen (po seriju),ir dar yra atskiras anime filmas (90min) pagal serijas.Tai is viso yra... palauk kazka supainiojau.
                            Nezinau kiek tiksliai buvo seriju,gal ir ne 93 iseina kad maziau.Nu siaip tai as viska pirkau,tad atleisk bet nezinau is kur siustis .

Comment

• Shizuka

nu kiek zinau tai kenshino 96ep yra ar as durna? o del to filmo tai tu pirkai ar siunteisi? As net nezinojau, kad yra kazkoks dar apibendrinantis filmas? Kokiu jis mazdaug pavadinimu? Gal reikia parsisiust...

Comment

Working...