Katanagatari 刀語 Režisierius: Keitaro Motonaga Studija: White Fox Žanrai: Veiksmas, nuotykiai, romantika Transliacija: nuo 2010-01-25 iki 2010-12-10 Formatas: TV serijos Trukmė: 12 x 50 min. AniDB reitingas: 9.07 MAL reitingas: 8.48 YouTube resursai: Traileris || OP Papildoma Info: Istorijos veiksmas vyksta alternatyvioje maždaug 17 - 19 amžiaus Japonijoje. Schichika Yasuri 24 metų vyras gyvena su seserimi atokioje nuo civilizacijos saloje. Gyveno ten nuo pat gimimo, bet laiko neleido veltui. Jo tėvas buvo ne šiaip koks valstietis, o garsaus kovos meno Kyotōryuu meistras. Tai kovos technika leidžianti plikom rankom kovoti prieš ,ginkluotus kardais ir kitais to meto šaltaisiais ginklais, priešus. Šį kovos meną težino tik Yasuri giminė ir jo žinios yra perduodamos iš kartos i kartą. Būtent to amato tėvukas ir mokino Schichiką pastaruosius daugiau nei 20 metų. Tėvui mirus, Schichika taip ir būtu ramiai leides dieneles sesers draugijoje, jei sala nebutu sulaukusi svečio. Togame kaip žinia į salą užklydo ne šiaip pasideginti, o atvyko turėdama tikslą. Jai buvo patikėta surasti 12 kardų ,pagamintų legendinio kardų meistro Kiki Shikizaki. Visi kardai yra išsibarstę po visą Japoniją. Neaišku kieno jie rankose ir vargu ar jų turėtojas sutiks kilniai juos atiduot. Taip ,kad geriausias sekmės garantas žygyje ,Togames manymu, būtu garsiojo kovos meno Kyotōryuu meistras. Schichikos ilgai įtikinėti nereikėjo. Išskyrus sesę, daugiau jokios kitos moters nebuvo matęs. O čia kaip tyčia, Togame tikra gražuolė. Įsimylėjo iš kart ją. Tokiom aplinkybėm manau niekas jo nekaltintu. Taip ir prasidėjo judviejų kelionė...
Anime yra sukurta pagal Nisio Isin parašytą novelę. Tai jau nebe pirmas jo ekranizuotas kūrinys. Jis tai pat autorius "Bakemonogatari" kurios anime versija manau ne vienas puikiai žinote. Nors šiam anime priskiriami veiksmo ir nuotykiu žanrai nereiktu dėl to apsigauti. Tipiško "shounen" komplekto besitikintys liks tikrai nuvilti. Beveik 90 procentų šio anime laiko užima dialogai o ne veiksmas. Jei gal kam kitam tai ir minusas, bet "Katanagatari" tikrai ne. Tiesa siužetas ganėtinai paprastas. 12 kardų - 12 serijų. Kiekvienoje eilinėje serijoje tesiog parodoma,kokį kelią teko nueiti iškovojant kardą. Dauguma kardų savininkų buvo garbingi priešininkai, ne kokie padugnės, nepuldavo švaistytis ginklais, sutikdavo pirma leistis i dialogą. Ne kart toks pokalbis trukdavo didziąją serijos dalį ,o kova vos kelias akimirkas, ar net likdavo už kadro. Bet butent žodžių kuriama atmosfera, artėjant atomazgai intrigavo kur kas labiau. Labai gerai atskleisti pagrindiniai personažai. Kūrėjai tam tikrai nepagailėjo eterio laiko, ypač santykiams tarp Togames ir Schichikos.Palaipsniui personažų charakteriai vystėsi. Pavyzdžiui Schichika, jei pradžioje buvo tesiog tik ginklas ,aklai paklustantis Togamės komandom, pabaigoje buvo jau visai kitoks žmogus. Koks? Pamatysit, nespoilinsiu. Atskiro paminėjimo verti Maniwa nindzių klanas - konkuruojanti grupuotė kovoje dėl Shikizaki Kiki kardų. Žodis "stilingi" turbūt jiems būtu per kuklus. Kiekvienas jų imituoja koki nors gyvūną tiek kovos technika tiek apranga. Piešimas tikrai išsiskiriantis ir orginalus.Vienas malonumas daryt "screen'us". Taip ir norėjos ,vos ne kas antrą, užsidėt kaip wallpaperį. Stiliumi labiausia man priminė jau minėta "Bakemonagatari". Netgi buvau pamanęs, jog studija ta pati. Klydau. Tai vos trečias studijos "white fox" darbas. Garso takelis neišskirtinis, bet muzika priderinta tinkamai, padejo sukurt reikiama atmosfera žiurint. Abu openingus nė karto neprasukau. Šio anime pabaiga labai nustebino. Tikrai tokios mažiausiai tikėjausi. Asmeniškai man tai viena "stipriausių" pabaigų kokias aš matęs. Tai neabejotinai pridėjo papildomų balų prie ir taip palankaus mano vertinimo. Istorijoje buvo padėtas aiškus taškas. Jokių nelemtu ir erzinačių kablelių ar kabliataškių. Mano kuklia nuomone tai vienas geriausių 2010 metais išleistų anime. Tikrai vertas dėmesio, jei tau patiko "Bakemonagatari", arba megsti istorinėje aplinkoje pateiktą veiksmą, ar tesiog jei tau norisi šiuo metu ko nors išskirtinio. Siųstis: Linkomanija |
Katanagatari / Sword Stories 2010
Collapse
X
-
Katanagatari / Sword Stories 2010
455: Šedevras - nuostabus53.33%24431.11%14311.11%522.22%11: šlamštas2.22%1Žymos: Nieko