Ookiku Furikabutte

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Ookiku Furikabutte

Ookiku Furikabutte
    Režisierius: Tsutomu Mizushima
    Studija: A-1 Pictures
    Žanrai: sportas, komedija
    Transliacija: 13.04.2007 - 28.09.2007
    MAL reitingas: 8.26
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.
    YouTube: Opening / Ending / AMV

Aprašymas: Mokykloje Reno sportinė karjera nenusisekė. Visus tris metus jo beisbolo komanda pralaimėdavo visas varžybas, o kaltę berniukas, žaidęs pitčerio pozicijoje, prisiimdavo sau. Komanda irgi buvo panašios nuomonės. Ypač ketčeris, kuris norėjo, kad metiku būtų kitas žaidėjas. Atmosferos komandoje negerino ir gandai, kad Renas yra pagrindinis komandos pitčeris tik dėl to, kad jo senelis yra mokyklos direktorius. Pabaigęs vidurinę mokyklą Renas persikėlė į Mihoshi. Tai padarė specialiai, visi buvę "draugai" pasirinko kitą mokyklą, o berniukas nusprendė viską pradėti iš naujo. Tiesa, jau be beisbolo, nes jo nuomonė apie savo sugebėjimus buvo žemiau plintuso. Bet bent jau pažiūrėti į komandos treniruotę tai galima? Kaip tik tada Renas pasitaikė ne laiku ir ne vietoje, komanda kaip tik ieškojo patyrusio pitčerio. Ketčeris Takaya įžvelgė naujoko didelį potencialą.
    Tai kas buvo kaltas dėl pralaimėjimų - pitčeris ar vis tik komanda, nesugebėjusi išnaudoti jo sugebėjimų?

Ilgai šis serialas pas mane dulkėjo. Gąsdino nuomonė, kad šiame anime yra vien tik beisbolas. Aš jau esu matęs One Outs ir Cross Game, bet žaidimas ten buvo greičiau fonas. Vis tik neseniai matytas Cross Game padarė tokį didelį įspūdį, kad nusprendžiau nugalėti savo baimę. Dar ir antras sezonas prasidėjo.
    Matyt kvailas amerikonų žaidimas yra ne toks jau ir prastas.

Čia mes vėl turime saldžiąją porelę - metiką ir gaudytoją. Tiesa, "pilkojo kardinolo" vaidmenį atlieka Takaya. Jis yra vadas, psichologas arba tiesiog auklė. Nieko keisto, nes 150 km/h metimų čia nėra. Bent jau Renas taip nesugeba. Jo stiprybė yra tikslume, o norint jį išnaudoti reikia geros taktikos. Prie to prisideda ir emo-iškas metiko charakteris ir šeip psichologinės traumos. Renas yra didžiausia serialo bėda, tiesiog nelaimė. Iš principo nieko blogo kai niekam tikęs padaras po truputi tampa supermenu, bet viskas yra ribos. Kvailesnio ir bailesnio personažo dar reiktų gerai paieškot ir dar abejoju ar toks yra. Nuo jo pingviniškų grimasų mane tiesiog purtė. Realiai buvo gaila partnerio, nors šiuo atveju galima sakyti, kad kirvis atitiko kotą. Kiti personažai neblogi, ypač patiko Tajima. Dėl smulkaus sudėjimo komandos narius ir žiūrovus negali pradžiuginti "home run'ais", bet jo sugebėjimai abejonių nekelia. Džiugina ir atviras bei linksmas charakteris. Va dideli trenerės papai čia jau duoklė fan-servisui. Tai aš nelaikau minusu, reikia gi normaliems žiūrovams į kažką pažiūrėt.^^ Pati mergina verta dėmesio. Kartais atrodo, kad nuo beisbolo ji gali pajusti orgazmą.
    Serialo sandara paprasta. Pirmame sezone yra dvi varžybos, treniruotės ir truputis slice of life. Varžyboms didelių priekaištų neturiu. Jos parodytos labai smulkmeniškai, bet žiūrėti yra tiesiog įdomu. Visa kita prasčiau, nes ten per daug Reno. Techninė pusė neverta nei pagyrų nei keiksmų. Gal tik per daug persistengė su pingviniškomis grimasomis.

Reziumė: 6 balai, vien už Reną atimu 2 balus. Žiūrint objektyviai įvertimas būtų daug didesnis jei ne Cross Game. Po nuostabaus Kou vietinė mazgotė absoliučiai nesižiūri
    Vis tik vos pastebimas shounen-ai skonis jaučiamas.... ^^

Ookiku Furikabutte: Natsu no Taikai Hen

Režisierius: Tsutomu Mizushima
    Studija: A-1 Pictures
    Žanrai: sportas, komedija
    Transliacija: 02.04.2010 по 25.06.2010
    MAL reitingas: 8.44
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube: Opening / Trailer

Pakelkite rankas tie, kurie labai laukė antro sezono. Rankų nėra..... Nieko baisaus, kaip ir visada, musų niekas neatsiklausė. Žiūrint serialą man paaiškėjo keletas dalykų. Pirma - Renas tikrai yra psichinis ligonis. Rimtai! Juo turėtų užsiimti profesionalai, ne visa futbolo komanda su Takaya priešakyje. Kita vertus aš suprantu, kad Renas yra šio serialo "cinkelis" ar net esmė. Šiais visuotinės unifikacijos ir standartų laikais yra svarbu išsiskirti iš minios. Gerąją ar blogąją prasme......nėra taip jau ir svarbu. Su šita užduotimi berniukas susitvarko net per gerai. Juk visomis prasmėmis stiprių personažų sportiniuose anime yra daugybė, o Renas yra vienas.

Antra - tai tikrai yra turbūt vienas iš realiausių sportinių anime. Aš jau net nekalbu apie šiame žanre besiveisiančius super sajanus, bet japonai mėgsta sportą pagražinti bent jau spec-efektais. Šito seriale aš nepastebėjau. Metimas yra tiesiog metimas, o ir lazdos nelūžta. Nebūna čia ir 10 iš eilės strike-out'ų. Galiu drąsiai teigti, kad nerealiausias dalykas šiame anime yra trenerės papai.^^

Reziumė: 5 balai. Serialas darosi nuspėjamas ir jau nebeturi kuo nebestebinti. Renas erzina dar labiau, o kiti ir įdomesni personažai turi per mažai "eterio".
    Pabaigoje trečio sezono anonso kaip ir nebuvo. Na ir fig su juo.

10
    5
    10.00%
    1
    4
    50.00%
    5
    3
    20.00%
    2
    2
    0%
    0
    1
    20.00%
    2
  • mariux9998
    Labas.

• 2008 06 20
    • 434

Tikrai vertas dėmesio beisbolo anime. Pats Renas užkniso, tačiau tos jo grimasos juoką kėlė. Seriale taip pat jautėsi truputis gėjiškumo, kartais neapleisdavo mintis - "I feel so gay watching this". Tajima tai kietas veikėjas kaip reta, visiem garsiai pareikšdavo, kad praeitą dieną pamiršo pasism.... žodžiu, nieko nesigėdino. Visi veikėjai skirtingi, turintys savo charakterius, tad jų buvimas tą Reno verkšlenimą truputį atsvėrė. Trenerės papų tai negalima nepastebėti
    Žaidimai labai detalizuoti, tačiau man jausti malonumą trukdė rungtynių trūkumas arba per ilgos antrosios rungtynės. Kiek teko matyti, antram sezone jų bus daugiau.
    Pačiam anime daviau 8/10, balas nusimetė dėl pagrindinio veikėjo, tikėkimes, kad antram sezone pasitaisys charakteris

Comment

• demoniacman666
      Forumo vilkas

• 2008 04 16
      • 368

4/5... eilini karta puiku anime gadina visiska mazgote pagrindinis veikejas. Cia turbut nauja japonu mada atsirado... Taciau jam puikia atsvara dave visa eile kitu pujkiu personazu. Tikrai idomus anime, nors sporto tematikos ir nemegstu, bet paziurejus si net uzsimaniau pats pamosuot beisbolo lazda...

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Comment

• mariux9998
        Labas.

• 2008 06 20
        • 434

Antras sezonas, mano manymu, yra daug daug geresnis, be jokios sąžinės graužaties daviau jam 10.

Comment

• Killerbee
          Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
          • 2910

Autorius mariux9998
          Antras sezonas, mano manymu, yra daug daug geresnis, be jokios sąžinės graužaties daviau jam 10.
          Nu nu, kažkaip abejoju...... Pats laukiu kol paskutines serijas rusai išvers, bet nieko gero nesitikiu. Už Cross Game vis tiek geriau nebus. Jis yra mano atskaitos taškas visiems anime apie beisbolą.

Comment

• Killerbee
            Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
            • 2910

Aprašymas papildytas antru sezonu.

Comment

Working...