Phantom ~Requiem for the Phantom~

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Režisierius: Koichi Mashimo
    Studija: Bee Train
    Žanrai: veiksmas, psichologija, drama
    Transliacija: 03.04.2009 - 25.09.2009
    MAL reitingas: 8.35
    Trukmė: TV 26 ser. x 25 min.

Opening / Ending / AMW

Aprašymas: Susigadinti gyvenimą nėra sunku. Užtenka būti ne laiku ir ne vietoje. Taip atsitiko japonų turistui Reiji Azuma. Ėjo sau berniukas, niekam kaip ir netrukdė, bet netyčia tapo žmogžudystės liudininku. Reijis nepraskydo ir pabandė pabėgti. Nors ir nepasisekė, bet jo pastangos padarė įspūdį banditams. Jie berniuko nenužudė, bent jau ne visiškai. Tiesiog praplovė smegenis. Po šio "gydymo" nelaimėlis prarado atmintį. Net savo vardo neatsiminė, todėl gavo naują - Zwei. Labai "originalus" vardas, kuris reiškia, kad Reijis yra antras. Pirmas, tiksliau pirmoji, yra...aha.... Ein. Ji ir tampa Zwei'jau mokytoja. Ein yra paprasta mergaitė ir vykdo įsakymus neužduodama jokių klausimų. Va naujoką kankina egzistencinės problemos, bet kam tai rūpi? Jei nori gyventi - žudyk, nes kitaip nužudys tave. Darbdavys yra mafija pasivadinusi skambiu vardu Inferno. Organizacijos tikslai irgi ne mažiau skambūs - suvienyti visus JAV mafijos klanus. Priemonės nėra labai subtilios. Jei gražiuoju susitarti nepavyksta tada galima ir kraują nuleist. Čia jau pirmais smuikais groja Eina ir Zwei, dar kitaip vadinami fantomais.

Dabar aš trepsėsiu kojele ir grūmosiu pirštuku. Galit užmėtyti mane akmenimis, bet man nerūpi, nes žinau, kad esu teisus.^^ Taigi, ko galima tikėtis iš Bee Train ir Koichi Mashimo? Dar vieno "girls with guns" anime? Beveik taip. Skirtumas tik, kad čia yra berniukas, nors moteriška lytis, be abejo, čia dominuoja. Vyriška lytis manęs nesužavėjo. Reijis yra tipinis personažas. Tipo kietas tipo nelabai. Nors anime fanai personažų dvilypumą laiko vienu iš "japoniškų por* multikų" privalumų, bet aš jau pasiilgau tiesiog kieto vyriško veikėjo. Reijis yra nei žuvis nei mėsa, o Scythe Master tipinis bad ass aka blogietis.

Mergaitės čia visiems skoniams. Yra ir didžiapapė sex bomba ir loli. Va Ein reikia pagirti. Tiesa, irgi už papus. Ne dažnai pamatysi normalius, nei per didelius nei per mažus. Deja, pusę serialo mergaitės lėlės mentalitetas mane varė į neviltį. Personažai aišku skonio reikalas, bet jų elgesys, kaip bežiūrėsi, yra absoliučiai ne logiškas ir neaiškiai motyvuotas. Psichologija? Kur? Va pasvaičiojimų apie sunkią žudikų dalią tikrai yra. Ir tai dar yra pusę bėdos. Didžiausia bėda čia yra jo didenybė siužetas, o tiksliau jo posūkiai. Tikiu, kad buvo bandyta žiūrovą nustebinti ir suintriguoti, bet kūrėjai pamiršo bent minimalų tikroviškumą. Maža to, jis dar šokinėja laiku, o pati laiko tėkmė man yra didesnė paslaptis nei gyvybė Marse. Pusė metro ir papai nuo nulio iki penkių. Per du metus.... Tokie "pasiekimai" nerealūs net ir šiuolaikiniam jaunimui. Aišku tai galima pavadinti tiesiog priekabiavimų, bet tai erzina ir įjungia mano snobišką ir ironišką Aš. Dinamikos ir uraganinio veiksmo irgi nerasta. Užtat pilna melancholijos, bet ji visai nejaudina. Tiesa, pabaiga žiūrėjosi visai neblogai, o ir finalas patiko. Pagal visus žanro kanonus. Galima pagirti piešimą? Galima.... jei santūriai. Atrodo nupiešta pagal šiuolaikines madas, bet gražių ir įspūdingų kadrų, išskyrus tuos pačius nelemtus papus ir tikrai simpatiškai nupieštus veidus, kaip ir nėra. Turint omenyje, kad prie piešimo darbavosi tiek daug žmonių, galėjo būti ir įspūdingiau. Muzika nebloga. Nieko keisto, kompozitorius čia gan patyręs ir jau nusipelnęs. Rėžė ausį nebent labai jau nepadorus moters dejavimas.

Reziumė: Vertinant objektyviai šis anime yra tikrai ne šedevras, bet gan tvirtas vidutiniokas. Tikiu, kad daug kam jis gali net labai patikti. Deja, aš esu ne iš tų žmonių. 7 balai.....už pastangas.

Drei yra mega kawai, o dar balsas...bomba, o ne merga.^^

Spoileris:

51
    5
    76.47%
    39
    4
    19.61%
    10
    3
    1.96%
    1
    2
    1.96%
    1
    1
    0%
    0
  • angellus
    tinginys

• 2007 01 17
    • 228

vat paskutinėse serijose, nu kai nušovė tą Drei, keikiau Ein (ELEN). nu man ji nė kiek nepatobulėjo nuo serialo pradžios. kaip ir pati, prieš nušaudama savo kūrėją, nieks nepakito nuo tada, kai mane sukūrei. šiaip šitas darbas visai neblogas, buvo tikrai įdomu, bet ne per daug. man trūko gunfights, nes čia jie visai profesionaliai ir dinamiškai buvo vaizduojami, bet daugiau laiko buvo gilinamssi į problemas, krūvos dialogų beveik apie tą pat: ką aš čia darau ir kam aš žudau.
    bet va pabaiga, tai tikrai nereali. skaičiau įvairių komentarų, tarp kurių buvo labai įdomių, bet vistik man patiko. net labai. vertinu 4, nes galėjo nušaut ELEN, Zwei būt su Drei, daugiau action ir mažiau to išrypėlio scythe master.
    p.s. neblogas finalinis gabalas. dar gauna vieną respecto tašką. tai galutinis 4.1
    warning, spoiler alert.
    Spoileris:
    tie keisti komentarai, tai kad ELEN nusižudė su ta gėle, kuri buvo vaizduojama pačioje pabaigoje be vieno žiedlapio. man tai atrodo, kad ji dar nesuvokia, kad ZWEI buvo nukilintas.
    o kitas komentaras, kad po titrų matosi kažkoks šešėlis ant ZWEI kūno, bet aš jo nemačiau, ar tai tiesai?
    Paskutinis pakeitimas nuo angellus; 2009-09-28, 22:27.

Comment

• Killerbee
      Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
      • 2910

Autorius angellus
      warning, spoiler alert.
      Spoileris:
      tie keisti komentarai, tai kad ELEN nusižudė su ta gėle, kuri buvo vaizduojama pačioje pabaigoje be vieno žiedlapio. man tai atrodo, kad ji dar nesuvokia, kad ZWEI buvo nukilintas.
      o kitas komentaras, kad po titrų matosi kažkoks šešėlis ant ZWEI kūno, bet aš jo nemačiau, ar tai tiesai?
      Spoileris:
      Aš manau, kad nužudė juos abu ir viskas. Tiesiog taip noriu ir taip būtų teisingiausia.

Comment

• raXike_
        Miaw.
        • 2008 05 17
        • 8

Ką galėčiau pasakyti apie šį anime... Esmė, jog realiai man patiko labai stilius. Labai daug tikėjausi iš jo, tikėjausi, jog nebus nupopsintas ir nuspėjamas. Tačiau dauguma laiko viską buvo galima nuspėti. Tačiau į pabaigą pasitaisė šiek tiek.
        Kai kur buvo apsurdiškų scenarijaus išvedžiojimų, kad ir sukurti nauji fantomai to Scythe Master`io.
        Muzika nuostabi. Suėjo. Ypač suėjo ta daina, kur rap remix`as nuo 12 epizodo pradėta leisti.
        Piešimas man buvo nuostabus. Nu galėtų nebent būti dar detalesnis, bet vat tokio stiliaus tai labai mėgstu.
        Logikos šiam anime tikrai trūksta, ypač su laiku, taip ir neaišku, kada ten kas kaip kur kame, net labai įsigilinus gali suklysti.
        Pats anime style`as man labai patiko. Labai ilgai laukiau, kažko tokio. Nes visi anime, kažkaip neišlaiko to tokio style`o, atmosferos, kuris yra šitam kūrinyje. Na, tik kaip minėjau, didelis minusas, jog - nupopsėjęs darbas kažkiek.
        Dėl pabaigos - tai jinai afigiena. Nesveikai veža.
        Spoileris:
        Tokia maždaug - mirė tas Reiji, tą tikrai žinom, o kaip su Elen? Pagal idėja, tai happy ending`as, nes kaip ir Reiji`o svajonė išsipildė, bet kad kaip ir ne . Tai čia gaunasi žaidimas emocijomis, lyg ir happy ending`as, lyg ir ne.

Dėl psichologinio aspekto... Aš tai kaip tik pasigedau didesnio žaidimo tuo. Buvo, buvo nemažai, bet galėjo būt daugiau.
        Kas man labai patiko...
        Spoileris:
        Jog mirė dauguma personažų, kurie buvo antraplaniai, bet svarbūs.
        Patiko ne todėl, jog man patinka, kai žudo be perstojo žmones, bet dėl style`o, visi mirė dėl skirtingos priežasties.

Žinoma, yra kitas aspektas, šio anime negali vertinti labai aukštai, tačiau man jis patinka... . Išleistų jo 2.0 versiją, kur būtų patvarkytas kiek, tai išvis įsimylėčiau tokį.
        8/10. Bet čia skyriau 5, nes stilius - afigienas. .

Comment

• talismanas
          Narys
          • 2008 07 03
          • 36

Anime tikrai vertas dėmesio. Labai patiko anime atmosfera, niūri, bloga žadanti....
          Jį galima gerbti vien dėl to, kad veikėjai (pagridiniai ir ne) miršta, man jau atsibodo matyti tą holivudišką stilių (kai vienas išdaužo visus ir niekada gerietis joks nenumišta )
          Taip pat buvo malonu pamatyti, kad anime veikėjai nėra standartizuoti (blogietis tas... gerietis tas....), visi veikėjai evoliucionuoja (keičiasi laikui bėgant), jų veiskmų motyvai atskleidžiami laiku ir vietoje....

Comment

• C@t
            Naujokas
            • 2008 05 17
            • 17

Oho, jau senokai kazko panasaus laukiau. Taip sakau,nes labai patiko Darker than Black, kurio tesinio ziauriai laukiu. O sitas animas truputi primena DtB savo laumem, siek tiek atmosfera, be to labai labai labai patiko istorija,siuzetas,karais netiketas,kartais tai ko tikiesi pakreipiama kiek kitaip. Man dar laiko suziureti paskutines 3 serijas ir vel teks laukti ko nors tokio puikaus. mano vetinimas: 5:5- vienas mano geriausiu.

Comment

• Zx-Shade
              digital existence

• 2009 03 14
              • 725

Damn, sitas tikrai vertas mano denesio 5/5

Comment

• Red_Elf
                pandų karai :D

• 2009 05 07
                • 1112

tikrai vienas geresnių pastarojo meta darbų labai skaniai susivalgė ir praktiškai nebuvo ko spjaudytis tikrai gražiai viskas atvaizduota, tik kraujas galėjo būti sodresnis (kaip brolis pastebėjo jis nesiskyrė nuo vyno taurėje ) muzika pusė velnio, pradžioje turėjau kažkaip priprast, bet vėliau jau viskas tvarkoj pasidarė
                charakteriai gal ir nėra originalumo viršūnė, bet man patiko, ypač Reiji tik gal to Scythe master galėjo mažiau būt

p.s. dėl tų papų nuo 0 iki 5 dydžio per 2 metrus... kai pamačiau, tai visų pirma pamaniau kokio velnio jai tas iškrypėlis silikono pripumpavo! vėliau intensyviai krutinau smegenis skaičiavimais kiek jai gali būt metų, bet išvada viena - wtf

Comment

• IVXXX
                  Let's do a barrel roll!
                  • 2008 03 07
                  • 8

4-4.5/5, vidurys buvo gan nuobodus, kovos scenos netokios 'aktyvios' kaip noretum... Bet ka jau padarysi. Rekomenduotina tiem, kuriem patinka rimtesnio tipo animai.
                  I want to go on a date! We'll play MMORPGs all night long! And then I want you to confess your love to me by saying 'let's grind together, baby!

Comment

• Hikari_
                    Mental

• 2008 02 27
                    • 981

nuostabus anime, labiausiai patiko Kiel o pabaiga tokia graudi, man ju taip gaila

Comment

• Davie
                      Žaltys
                      • 2009 08 31
                      • 36

Pabaiga...
                      Spoileris:
                      tikrai dramatiška, gaila Kiel ir dar labiau Cvai. Duodu 4/5.
                      Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-10-21, 15:17.

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Comment

• Sable
                        The Hitchhiker

• 2005 03 11
                        • 1530

Kadangi gražiai sužaista emocijom ir nuostabiai sukurta atmosfera, tai animas - superinis. Seniai kažką taip bežiūrėjau rydamas vieną po kitos serijas. Prisipažinsiu, kai dar ongoingas buvo, nebuvau pakankamai įvertinęs ir pamiršau net apie šį animą, bet išėjo tik į gerąją pusę. Anime arkliukų nemažai. Džiugu pagaliau matyt padoresnio lygio action'ą su dėmesio verta istorija. Galima dar pagirt įvairius aspektus kaip piešimas/animacija, muziką, kuri kaip pastebėta po 12'tos serijos pakyla į gerokai įsimintiną lygį, na ir veikėjai. Čia ne visada be minusų gal būta, bet matosi, kad stengtasi išspaust realistišką samdomų žudikų mentaliteto jausmą ir manau didžiąja dalim tikrai pavyko. Kas tik suerzino, tai ta samdomų žudikių štampofkė dramoperos labui į galą. Emm, gal ir galima pateisint Scythe Master maniakiškom užmačiom, bet rimtai tas moteriškos lyties dominavimas prie realistiškumo neprisideda. Nors dėl Cal ir Ein, tai hands down, puikios veikėjos. All in All, Phantom ~Requiem for the Phantom - vienas iš metų didžiausių favoritų... jei jau nepaleido nuo ekrano nei minutei, tai kitaip būt negali

Comment

• Silvestras
                          Rimtas forumo narys

• 2008 04 18
                          • 162

Vienas geriausių praeitų metų animų. Istorija ganėtinai "japoniška", bet panašu, kad iš jos išspaudė visaip įmanomą maksimumą. Dvidešimt šešios serijos yra tikrai ne menkas laiko tarpsnis, per šitokį laikotarpį daugelis anime tiesiog pasimeta savo scenarijaus labirintuose ir mažiau efektinguose idėjose, bet jokiu būdu negaliu to pasakyti apie "Phantom'ą". Intriga išsilaikė net iki pačios paskutinės akimirkos, kas visia pagirtina, nekalbant apie tai, kad visas anime buvo prikaustantis prie ekrano. Aišku veikėjai daugiau, ar mažiau, nuspėjami, bet kažkodėl nepabostantys (didelis pliusas). Tikriausiai visas tas istorijos dinamiškumas atlieka pagrindinį darbą ir subalansuoja visus įmanomus trūkumus. Kaip Sable jau minėjo, tai rimtas kriminalinis veiksmo trileris, ne be savo pagardinimų, bet visgi, pavyzdingas savo žanrų mišinio darbelis. Veiksmas kaip ir nėra itin kruopščiai perteiktas, bet gelbėja tai, kad svarbesnė pati jo moralė, o ne aklas susišaudymas. Pogrindinis kriminalo pasaulis pastatytas visai vykusiai, tik norėjosi daugiau suderinimų su kasdienio gyvenimo realistiškumu. Na vienintelis minusas turbūt būtų, tai per menkas originalumo sunaudojimas esminių anime personažų pristatyme. Kai kam gali pasirodyti, kad tai absurdas, bet kai pažiūri daug anime, visados norisi kažko naujo. Kartais tik įdomaus scenarijaus neužtenka. Net ir pavyzdžiui anime gale pasirodančios moterys žudikės su kakukėmis atrodo itin apgailėtinai, nuo to iškarto krenta bendras efektyvumo lygis. O šiaip anime tikrai vykęs ir pagirtinas, iš pirmo žvilgsnio paprastas, bet labai kokybiškas ir įtraukiantis.

Comment

• Gvauz
                            Naras
                            • 2006 11 18
                            • 271

Šis anime man labai patiko, nes visada vilioja meilės istorijos su daug išnaudojimo, veiksmo, išdavysčių, mirties...

Spoileris:
                            va kas man nepatiko, tai Cal žiauriai greitas subrendimas ir tų dviejų sedėjimas mokykloj... I was like WTF??? galėjo arba jų į mokyklą nedėt arba Cal nedaryt iškart tokios moteriškos, kad ši net už juos vyresnė atrodė. Dėl pabaigos, tai nemanau, kad Eins mirė, nes negi jis taip užsilenks nuo vienos kulkos kai buvo atlaikęs kažin kiek jų ir dar į vandenį įkritęs. Tikiuos bus antras sezonas, kuris ir turėtų visą tai paaiškint

Dėl soundtrack - jis nuostabu ir jaučias, kad vyksta įtemptas veiksmas.

Šio anime neverta lygint su OVA, nes pagal mane, tai OVA buvo fail dėl žiauriai sutrumpintos istorijos, šlykštaus piešimo (omg kokie pinokiai) ir dar kažko...

All in all I give 10/10

Comment

• Katsu
                              Hajimemashite

• 2007 01 18
                              • 192

Daugiau nei pusė anime buvo neįtikėtinai geras, primestas žudiko gyvenimas, Zvei bandymas išlaikyti bent dalelę savęs - viskas susijungė į melancholišką, bet tikrai stiprią visumą. Bet man iškart užkliuvo toliau vystoma istorija po dviejų metų... Ein ir Zvei nepasikeitė nė kiek, o Cal - tiesiog iš vaiko sexbomba padaryta... Bei pradėjo biesinti school'inis jų gyvenimas. Pati pabaiga pasislinko į gerąją pusę, bet ne tiek, kad man sugrąžintų norą anime įvertinti aukščiausiu balu.

Comment

Working...