To-Y

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    To-Y

    トーイ
    To-Y


    Metai: 1987
    Žanrai: muzika, drama, komedija
    Istorijos autorius: Atsushi Kamijou
    Režisierius: Mamoru Hamatsu
    Studija: Studio Gallop
    Formatas: OVA 55 min

    Nuorodos:
    ANN, AniDB, Oficialus

    Anime apie muzikinį aštuonesdešimtų metų Japonijos pasaulį. Jei tiksliau - apie indie muzikos trintį su mainstreamine. Kūrinio herojus – vienos iš kylančių skandalingų grupių – GASP vokalistas vardu To-Y, besivaržantis su visuomenės numylėtiniu - popdaininku Aikawa Yoji. Po vieno iš skandalingo koncerto, kuriame šie du atlikėjai apsikumščiavo, To-Y su savo puseserės, irgi pop žvaigždės, Sonoko pagalba yra pastebimas potencialių žvaigždių prodiuserės Ms. Kato, kuri beje proteguoja ir Aikawą. Tačiau iškyla keblus „ne“ – norėdamas prasimušti To-Y privalo palikti savo anot ne tokius gabius grupės narius... Čia ir gimsta minėtas „non“ ir „pro“ populiariosios muzikos pasaulio atstovų ir interesų konfliktas.


    Tačiau..., kad ir kaip rimtai beskambėtų situacija pati anime atmosfera yra žymiai paprastesnė ir laisvesnė. Iš dalies dėl pagrindinio veikėjo laisvo charakterio būdo. Iš dalies dėl jo keistų neformalų draugų, bet ypač dėl kitos pagrindinės veikėjos vardu Niya. Ši yra pasiskelbusi To-Y meilės drauge ir taipogi yra labai nepriklausoma nuo įprastų, visuomenei priimtinų elgesio normų mergina ir šiaip labai komiškas animo personažas.

    Kas liečia anime technines puses, tai jos daugiau nei patenkinamos, atsižvelgiant į metus. Anime gal net kiek ir pranoksta kai kuriuos dabartinius panašių žanrų atstovus. Piešimas – taip, senokas, bet visai užskaitomas, neskaitant kartais krentančias į akis „beveides“ galvas. Bet tas liečia iš esmės kai kurias masiškesnes gatvių ir koncerto auditorijų scenas. Štai dėl animacijos galima ir pagirti, visai patiko keli vaizdo efektai bei rakursinis animavimas vienoj vietoj. Na ir aišku, kadangi anime muzikinis, tai šis aspektas naturaliai irgi yra geras, kad ir senoka irgi ta muzika... – galima net pasakyt, kad žiūrisi OVA vos ne kaip ilgas AMV su gan įdomiais kontrastingais perėjimais nuo To-Y prie Aikawos ar atvirkščiai. Jei kažką bandyt apibendrint tai galima pasakyt, jog kurinys tikrai gavosi išbalansuotas. Ir esamos gilesnės mintys, ir nevienalypė lengva siužetinė linija, ir pats vaizdinis bei garsinis pateikimas yra gan harmoningas. Na todėl ir žiūrisi smagiai ir lengvai =]

    3
    5
    0%
    0
    4
    66.67%
    2
    3
    0%
    0
    2
    33.33%
    1
    1
    0%
    0
  • bithuthe
    Last Frame Studio



    • 2003 11 14
    • 399

    #2
    Jau siunčiuosi labai jau nekantrauju pamatyt. Iš aprašymo tikrai atrodo, kad turėtų būti įdomus ir vertas dėmesio.

    Taigi siunčiamės-žiūrim-kritikuojam

    Comment

    • Sloth
      [SrX]

      • 2007 09 14
      • 277

      #3
      Mmmm, daugiau old school anime aprasymu Bandysim ziuret.

      Btw, ta daininke ( ar kas tokia ) sviesiai rusvais plaukais baisia panasi i Lucifer is Angel cop

      Comment

      Working...