Pet Shop of Horrors ペットショップ・オブ・ホラーズ Režisierius: Hirata Toshio Studija: Madhouse Studios, Trans Arts, TBS, Sentai Filmworks Žanrai: mistinis, siaubas, paranormalūs reiškiniai Transliacija: nuo 1999-03-02 iki 1999-03-23 Trukmė: 4 ep. x 22 min. AniDB reitingas: 5.33 (950) MAL reitingas: 7.57 (9069) YouTube resursai: Traileris Papildoma Info: Pet Shop of Horror buvo kuriamas pagal to pačio pavadinimo mangą, ir nors ne viskas atitinka, bet pats stilius puikiai išlaikytas. Siužetas gan paprastas: kiniečių kvartale esančioje keistoje gyvūnėlių parduotuvėje galima nusipirkti pačių rečiausių gyvūnų. Jums tik tereikia pasirašyti kontraktą, kurį pažeidus parduotuvės šeimininkas neatsako už pasekmes. Kiekviename epizode papasakojama vis nauja tragiška istorija. Pirmiausia į akis krenta minimali animaciją. Ji čia pakankamai tinka, nors , žinoma, kaikur šešėlių trūkumas ar to pačio sustingusio vaizdo rodymas keletą sekundžių priverčia susiraukti. Muzika nėra įspūdinga, bet labai tinkanti, padedanti įsijausti į pačius įvykius ir perteikti nuotaiką. Pet Shop of Horror nėra ir niekada nebus vienas iš mėgstamų anime, ir tai nenuostabu. Veiksmo kaip ir nėra, pagrindiniai personažai gan paprasti ar atskleisti tik vienu ar dviem charakterio bruožais. Dauguma net gal spės ir užmigti ar personažų rūpesčiai atrodys juokingi, kvaili. Mano asmenine nuomone , tai vienas iš geresnių darbų. Visų pirma - originalumas. Bent jau aš kažko panašaus dar nemačiau. Kiekvienas epizodas atskleidžia vis po naują žmogiškumo ydą ( jei tai galima apskritai vadinti yda). Tai anime su mintim bei moralu. Tad visiem kam patinka idėjiniai kūriniai, manau, šis anime turėtų pasirodyti bent jau neblogas. Aprašymą taisė: cobabara |
Pet Shop of Horror
Collapse
X
-
Pet Shop of Horror
70551.43%36432.86%2338.57%624.29%312.86%2Žymos: Nieko -
Perziurejes si anime, nelikau nusivyles, bet nebuvau ir nustebintas. Piesimo stilius nera itin subtilus, muzika irgi perdaug neissiskiria... Vienintelis dalykas, kuris patiko, tai pati mintis: nusiperki ipatinga gyvuneli ir jei pazeidi taisykles, kuriu reikia laikytis norit ji tureti, jis tave pribaigia (kazka panasaus esu girdejes filme "Gremlinai" ^^v)
Spoileris:
...seip 1 momentu pagalvojau, kad sis anime mane nustebins, bet (supras tik tie, kas sia OVA yra mate)... Paskutineje serijoje, kai Leon nuejo pas mera prasyt kratos orderio, kad galetu patikrint gyvuneliu parduotuve, isibroves i kabineta, jis pamate Count D mero kedeje... tuo momentu pagalvojau, va to tai nesitikejau... Sekanti mintis iskart buvo: jei jis meras, vadinas viska zino apie savo miesta, apie jo zmones ir pan., todel pasitelkes savo mistiskus gyvunus, jis nutare suvaidint dieva ir nubaust jo nuomone to miesto nedorelius (o tokiai minti isvysciau del to, kad kai tik ivykdavo zmogzudyste, Count D praktiskai viska zinodavo kas ir kaip ^^) ...bet po to labai greit isaiskejo, kad as klydau ^^' ir teko nusivilt. Tai tiek...Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2008-04-27, 23:22.Comment
-
Nepretenzingas, bet pakankamai subtilus OVA
Man idomu buvo tai, kad 1-ame apizode paimtas triusis visiskai nematyta ir niekur negirdeta butybe, kai tuo metu likusiuose epizoduose meduza, undine ir tas sutverimas yra ateje is legendu, mitu. Galbut tiesiog per mazai girdejes esu, kad zinociau apie ta triusi..
Man patiko, kad Count D. buvo pavaizduotas ne kaip uzsislepes evil shopkeeper, bet bendraujantis su kitais asmuo, netgi turintis silpnybe saldumynams ;]
Aisku noretusi daugiau, bet seriju stygiaus trukumu nevadinciau, nors pabaiga galejo siokia tokia suresti..👍 1Comment
-
Pet Shop of Horrors
Studija: Madhouse Studios; TBS
Režisierius: Toshio Hirata
Žanrai: Horror, Mystery, Shoujo, Supernatural
Išleidimo metai: 1999
Tipas: TV serijos
Epizodai: 4
Count D yra gyvūnėlių parduotuvės, esančios Chinatown‘e, šeimininkas. Šią parduotuvę žino visi, bet tuo pačiu ji yra žinoma nedaugeliui. Bet šios parduotuvės klientai žino, jog čia jie gali gauti ką panorėję. Tačiau kiekvienas noras turi savas sąlygas, kurių nevalia pažeisti...
Anime sudaro keturios unikalios istorijos, labai besiskiriančios viena nuo kitos. Nesugadinsiu džiaugsmo tiems, kurie dar nematė, pasakydamas, jog kiekvienoje istorijoje figūruoja vis kitas gyvūnas, dėl kurio naujieji šeimininkai pasirengę paaukoti daug ką. Taip pat, kiekviena istorija pateikiama su detektyviniu kvapeliu, tačiau tam neteikiama daug reikšmės, nes pagrindinis vaidmuo atitenka Count D personažui. Jis viską žino, bei gali paaiškinti miglotus bei paslaptingus nutikimus. Be to, jis žino giliai širdyje, jog jo klientai vienaip ar kitaip nesugebės jo pateiktų kontrakto sąlygų laikytis...
Kaip trumpos istorijos, jos greitai ir maloniai susižiūri. Istorijų vystymasis tenkina, nors norėtųsi didesnės intrigos, bet gal kartais pernelyg jau daug reikalauji peržiūrėjęs šiuos keturis epizodus...
P.S. Pramaklinau (negražiai tariant) ir nežinau, kaip galėjau nepastebėti sąraše, kad zio jau seniai yra aprašęs šį anime... Shame on me..Paskutinis pakeitimas nuo Katsu; 2007-07-27, 13:31.Comment
-
5/5 vienas iš tų anime, kurie įtraukia ir žavi savo atmosfera, idėja, bet ne forma. savotiškas ir man labai patiko, lolComment
-
hm.. 4/5...
iš tikro, buvo labai mažai epų.. manga daug ilgesnė, kiek mačiau [žadu ją skaityt]. o piešimas visai mielas toks buvo, bet keistas ir nepriimtinas. bet ko norėti, juk čia senokas anime.
ir dar prisiminiau, kad ta atmosfera ir visa kita man priminė S.Kingo kūrybą....Comment
-
Patiko man šio anime atmosfera, šiurpinantis ganėtinai. Šiaip oldschool'iškas pasakojimas toks. Aš netgi iki šiol pamenu kaip močiutė man vaikystėje pasakojo visokiausias istorijas su tais mistiniais gyvunų reiškiniais. Buvo malonu viską tai sužiūrėti. Bet, kad trumpokas toks jau, žiauriai norėjosi daugiau tokios kraupios mistikos. O šiaip anime idėja tai tikrai viliojanti.Comment
-
Labai geras, bet mazoka epizodu ^^Run, live to fly, fly to live, do or die.
Won't you run, live to fly, fly to live, Aces high!
sigpicComment
Comment