Gintama (TV) (2006-2013)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    Gintama (TV) (2006-2013)

    Gintama
    Metai: 2006 - 2013
    Žanras: komedija, nuotykiai, veiksmas, parodija, drama
    Studija: Sunrise, Dentsu Inc., Aniplex
    Režisierius: Shinji Takamatsu
    Istorijos autorius: Hideaki Sorachi
    Oficialus puslapis
    Serijų: 260


    Priešistorė. Žemiečiai samurajai pralaimėjo karą su ateiviais. Šiais laikais samurajai yra beveik praeities dalykas, o kardo nešiojimas viešoje vietoje yra nusikaltimas.

    Taigi, visų pirma - sumaišykim Japonijos Meiji eros laikus (~1860'ieji) bei fantastinę ateitį su ateiviais ir gausim serialo veiksmo aplinka. Visų antra, paimkim samurajus bei miesto tvarkdarius Shinsengumi ir įskiepykim šiuolaikinio jaunimo moralę. Trečia, išsirenkam samurajų (savotišką Kenshino versiją), kurio praeitis kupina sielą "draskančiom" kovom tarp ateivių bei samurajų ir padarom iš jo tinginį otaką, atliekantį belekokius keistus darbus už pinigus. Taigi iš viso šito maždaug ir gaunam "Gintama". Pati anime esmė susitelkia būtent į veikėjus bei jų požiūrį į gyvenimą ir įvairias problemas.


    Yorozuya grubiai tariant - "visa ko vieta" – pavadinimas įstaigos, atliekančios įvairiausius keistus darbus už įviairiausias kainas, ir kurioje dirba mūsų pagrindiniai veikėjai:

    Gintoki Sakata – mūsų pagrindinis veikėjas, riteris ant balto žirgo, t.y. buvęs samurajus važinėjantis skuteriu, sekantis bushido kodą, besidarbuodamas savo mediniu kardu. Dažnai gelbėja savo draugus ir net kartais visai nepažįstamus žmones, nepaisant savo didelio tingumo. Shounen Jump ir saldūmynų megėjas.

    Shinpachi Shimura – akiniuotis kendoka dirbantis Gintoki'ui norėdamas išmokti būt tikru samurajum, nors iš esmės jam tenka padėt mokėt už patalpų nuomą, o ne mokytis. Aršus pop dainininkės Otsu fanų klubo prezidentas.

    Kagura – Yato ateivių klano, žinomo kaip stipriausia žinoma ateivių rasė, atstovė. Nepaisant to atrodo kaip paprasta mergina su kinietiškais drabužiais. Nepaprasta yra jos kovos galia ir kovos įrankis – tradicinis kinietiškas skėtis. Vienas didžiausiu prioritetų gyvenime – prisivalgyt.

    Sadaharu – šios kompanijos "naminis gyvūnėlis" – gigantiškas šuniukas, mėgstantis pakandžiot šeimininko ir kitų žmonių galvas, tiesiog kartą paliktas prie Yorozuya pastato durų.

    Shinsengumi – tam tikra policijos forma, miesto tvarkdariai (bent teoriškai turėtų tokiais būt).

    Isao Kondo – lengvabūdis Shinsengumi vadas, įsimylėjęs Shinpachi sesę, kuri dažnai ji be gailesčio primuša.

    Toshiro Hijikata - antrasis Shinsengumi valdžioj žmogus. Didelis rūkalius bei majonezo megėjas ir Gintoki didžiausias varžovas visose įmanamose srityse: ar tai būtų kova, ar valgymas.

    Sogo Okita – geriausias kardo meistras tarp Shinsengumi. Mėgsta pamiegot, nuolatos bando nužudyt Hijikata. Nepaisant to kad yra kardo meistras, dažniau naudojasi bazuka problemom išspręst.

    Yamazaki Sagaru - Shinsengumi šnipas mėgstantis žaist badmintoną. Savotiška Echizen Ryoma parodija iš Prince of Tennis.


    Kiti veikėjai:
    Ms. Otose – Yorozuya patalpų šeimininkė. Boba su kiaušais.
    Catherine – grubios naturos parodija iš catgirl. Buvusi vagilė.
    Tae Shimura – Shinpachi sesuo. Gan brutali mergina kaip ir daugelis šiame anime. Gamint nemoka iki tokio lygio, kad žmones nuo jos valgių ištinka amnezija.
    Ayame Sarutobi – trumpariagė nindzė įsimylėjus Gintoki. Šiek tiek mazochistė.
    Prince Hata – žemas ateivis mėgstantis kolekcionuot retus gyvūnus. Tačiau nesugeba deramai prižiūrėt jų - dėl ko mieste dažnai prasideda betvarkė, kai koks "mielas padarėlis" pasprunka nuo šeimininko.
    Kotaro Katsura – buvęs Gintoki bendražygis, vis dar besipriešinantis Amanto ateiviams.
    Elizabeth – Katsuros "augintinis" atrodantis kaip antis, nors iš tikrųjų yra vyriškis plaukuotom kojom dėvintis antino kostiuma ir komunikuojantis naudodamas ženklų lenteles.

    Yra dar nemaža dalis kitų veikėjų, bet nesinori pernelyg išsiplėst. Geras aspektas šio anime būtent ir yra tas veikėjų gausumas, bei tai kad daugelis veikėjų yra gan įdomūs bei savaip juokingi.


    Kas liečia siužetinę liniją, tai ji yra sunkiai užčiuopiama. Serialas labiau panašus į situacijų komediją nei į kažkokią vystomą istoriją. Jei matėt School Rumble TV serialą, tai šitas kurinys manau pasirodys artimas jam, mat šį daugiasezonį serialą kuruoja School Rumble režisierius Shinji Takamatsu. Piešimas kaip piešimas – nei pridėsi, nei atimsi. Kas liečia muzika, o ypatingai įvairius op ir ed, tai tas dalykas aukštumoje. Na, bent jau man. Tikrai gerai atspindi ir tą naujojo Edo moralę ar požiūrį į gyvenimą, kuris nepaisant pralaimėto karo vis dar tęsiasi ir vis dar telieka toks pats beprotiškas. O kartais net pasijaučia kai kur nostalgiškumo ir melancholijos motyvai tarsi prisidedami prie kasdieniškos tingumo atmosferos - kas šiek tiek primena, kad serialas turi ir kažkokią siužetinę liniją, kuri kol kas tiesiog nebuvo pasireiškus ypatingai.

    Vienas serialo prieskonių - tai veikėju kalbėjimo manieros ir akcentai - neblogai prisideda prie komedijos žanro. Kitas serialo pliusas-nepliusas yra dar tas dalykas, kad jis yra labai tinkamas žiūrėt kaip ongoingą - būtent dėl to savo siužetinio pastatymo būdo. Nei tu čia pastebėsi filerį nei ką, taigi žiūrisi visai smagiai ir nepalieka tavęs nekantriai laukt kito epizodo.

    109
    5
    81.65%
    89
    4
    11.93%
    13
    3
    4.59%
    5
    2
    0%
    0
    1
    1.83%
    2
Working...